Reeta Huhtinen

Erityisasiantuntija
CleanTurku
+358 400 832 488

Olen koulutukseltani filosofian tohtori (kemia) ja olen toiminut TurkuBusinessRegionin alueella yritys- ja innovaatiopalveluissa kemia- ja cleantech-alojen asiantuntijatehtävissä vuodesta 2010. Aiemmin olen työskennellyt Åbo Akademissa ja Turun- sekä Astonin yliopistoissa (Iso-Britannia) tutkijana. Olen myös toiminut yrityspuolella tuotekehityskemistinä.

Erityisalaani on kemia- ja cleantech-toimialojen pk-yritysten kasvun tukeminen. Teknologiayritykset tarvitsevat tuotekehityksen tueksi usein korkeakoulutasoista osaamista. Olen koonnut yritys-korkeakoulu -konsortioita ja auttanut heitä löytämään projektirahoitusta. Olen ollut myös mukana rakentamassa Smart Chemistry Park -innovaatioalustaa.

Olen tällä hetkellä (2018-2020) 6Aika ”CircVol: Suurivolyymisten sivuvirtojen ja maa-massojen hyödyntäminen kaupungeissa” hankkeen kansallinen koordinaattori. Hankkeen kautta avautuu yhteistyöverkostoja ja pilotointimahdollisuuksia yrityksille kaupungissa. Hanketta toteutetaan Turun lisäksi, Helsingissä, Tampereella ja Oulussa. Sen lisäksi toimenkuvaani kuuluu Smart Chemistry Parkin käytännön asioiden hoitaminen.

Autan mielelläni yritysten kasvuun ja tuotekehitykseen liittyvissä kysymyksissä.