Uudenlaisia tuotantotapoja, palvelumalleja ja digitaalisia ratkaisuja

Turun seutu ja Varsinais-Suomi on kansainvälisesti dynaaminen ja moderni teknologiateollisuuden keskittymä, jossa yhdistetään tekoälyä, robotiikkaa sekä automatisaatiota ennennäkemättömällä tavalla. Ylpeyden aiheitamme ovat mm. maailman suurimmat risteilylaivat, huippuluokan kaivosajoneuvot ja korkean arvoluokan henkilöautot. Vuonna 2019 tehdyn kansainvälisen tutkimuksen mukaan Turku on maailman seitsemänneksi innovatiivisin kaupunki.

Vuosikymmenten vahvan soveltavan ICT-osaamisen ansiosta yritystemme tuotantotavat ovat maailman moderneimpia. Seudullamme kehitetyistä data-alustoista ja sovelletusta modernista hitsausautomaatiosta syntyy menestystarinoita ympäri maailmaa. Turun seutu on edelläkävijä myös mm. big datan, robotiikan ja sensoriteknologian hyödyntämisessä. Alue tarjoaa aidon ympäristön uusien innovaatioiden ja tulevaisuuden ratkaisujen pilotointiin ja meiltä löytyy Suomen kattavin 5G-verkko.

Verkostoissa on voimaa

TechTurku on yritysten, koulutus- ja tutkimussektorin sekä kuntien muodostama tiivis ja monialainen verkosto. Se tarjoaa nyt ja tulevaisuudessa erinomaiset olosuhteet kansainvälisesti merkittävien ja kilpailukykyisten tuotteiden ja palvelujen valmistukselle, tuotekehitykselle ja uusille innovaatioille.

Teemme tiivistä yhteistyötä kansallisesti mm. Business Finlandin ja työ- ja elinkeinoministeriön kanssa. EU:n tasolla teemme parhaillaan valmistelutyötä mm. Digital Innnovation Hub -statuksen (digitaalinen innovaatiokeskittymä, DIH) ja rahoituksen saamiseksi seudullemme.

Seudullamme toimii aktiivisesti mm. seuraavia verkostoja:

AI HUB – Tekoälyyn liittyvien toimijoiden verkosto
#TurkuAwakens – ICT-alan yritysten oma verkosto
ICT Project Club – Kuukausittaiset tapaamiset, joissa esität omia ja löydät muita tulevia projekteja
Teknologiakampus Turku – alueen korkeakoulujen tekniikan koulutusta ja tutkimusta ja yritysten tuotekehitys- ja innovaatiotoimintaa tukeva yhteistyöelin

Yritykset

Merkittäviä Tech Turku-klusterin yrityksiä Turun seudulla ovat mm. Meyer Turku, Wärtsilä, Valmet Automotive, Sandvik, Teleste, Turku Energia, Silo.AI, Sofokus, CadMatic, Valohai, CtrlReality ja Payiq.

Seudullamme on mielenkiintoisia uramahdollisuuksia osaajille. Näistä löydä arvokasta tietoa osoitteesta Career in Southwest Finland -sivustolta.

Seutumme kehitysyhtiö Turku Science Park Oy tuottaa ja koordinoi palveluja yritysten käynnistämiseen, kasvuun ja kehittämiseen.

Varsinais-Suomessa

4.6 mrd euroa teknologiateollisuuden liikevaihto
25 % työvoimasta teknologiateollisuudessa

Varsinais-Suomessa teknologiateollisuuden osuus

51 % alueen tavaraviennistä
49 % elinkeinoelämän t&k-investoinneista

TUTUSTU MYÖS MUIHIN TURUN SEUDUN VAHVUUKSIIN