Siirry sisältöön

Tapahtumat

Ladataan Tapahtumat
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

The Shift 2023

Ihmisten ja innovaatioiden festivaali!

Kahdeksas SHIFT Business Festival kutsuu vieraat liiketoiminnan ja innovaatioiden sydämeen: Turun Tiedepuistoon – pääteemana tulevaisuuden tekeminen.

Tapahtuman pääteemaa käsitellään festivaalilla kolmesta näkökulmasta: yritysten ja osaajien tulevaisuusvalmius, vastuullinen kasvu sekä disruptoivat teknologiat. Tapahtuma-alueena on Turun Kupittaa ja siellä sijaitseva Vierailu- ja Innovaatiokeskus Joki ympäristöineen. SHIFT Business Festivalissa tärkeää asiaohjelman lisäksi on verkostoituminen ja ihmisten kohtaaminen. Luvassa on taidetta, musiikkia, elämyksiä, matchamakingia ja intensiivisen päivän jälkeen iltajatkot rennolla otteella!

Tsekkaa lisäinfoa sekä koko ohjelma ja osta liput osoitteesta: SHIFT Business Festival – When business as usual is not good enough (theshift.fi)

*****

Tervetuloa Innovaatio- ja vierailukeskus Jokeen meidän ja Turun kaupungin kerrokseen!

Me ja Turun kaupunki valtaamme Joen toisen kerroksen omalla ohjelmallamme. Paikalla tavattavissa myös asiantuntijoitamme ja musiikista vastaa DJ. Alla lisätietoja, mitä päivät meidän osaltamme pitävät sisällään!

DAY 1: Ke 23.8.2023 

Tervetuloa osastollemme keskustelemaan Turun Tiedepuiston tulevaisuudesta ja kaupunkikehittämisestä sekä kertomaan omat ideanne alueen kehittämiseksi! Alustana keskustelulle toimivat mm. Turun Tiedepuiston hanke sekä Kupittaan kärjen kumppanuushanke.

Klo 13:00-14:00 Paneelikeskustelu 

Aihe: Tiedepuistot ja kilpailukyky: Tulevaisuuden menestystekijät?
Sisältö: Paneelissa joukko Turun Tiedepuiston ja Kupittaan kärjen kehittämiseen kytkeytyviä asiantuntijoita pohtivat tiedepuistojen tulevaisuuden suuntia: Mihin maailmalla ollaan menossa ja mitä kansainvälisistä esimerkeistä ja trendeistä voidaan oppia?
Missä: Turun osastolla

Panelistit:

  • Alustus Eero Lundén, perustaja, arkkitehti SAFA, FRSA, Lundén arkkitehdit
  • Juha Kostiainen, johtaja, YIT
  • Niko Kyynäräinen, elinvoimajohtaja, Turun kaupunki
  • Sirkku Huisko, operatiivinen johtaja, Lundén arkkitehdit
  • Mikko Lehtinen, toimitusjohtaja, Turun teknologiakiinteistöt
  • Moderaattorina: Tapani Mylly, Turku Science Park Oy

Klo 14:00-15:00

Panelistit sekä Turun Tiedepuiston ja Kupittaan kärjen kumppanuushankkeen asiantuntijat tavattavissa messuosastolla.

Klo 15.30-16:00 Keskustelu tulevaisuuden Tiedepuistosta 

Aihe: Tulevaisuuden tiedepuisto: Suuntaukset ja innovaatiot. Pohtimista Turun tiedepuiston tulevaisuudesta ja reflektointia päivän aikana käydyistä keskusteluista.
Puhujat: Eero Lundén ja Tapani Mylly
Missä: Päälavalla

Klo 15.30-16.30  Ilmastojoukkoe ja Response-hankkeen esittely 

Missä: Turun osastolla 

Ilmastojoukkoe: Turun tavoitteena on olla hiilineutraali kaupunki vuoteen 2029 mennessä. Turun kaupungin Ilmastojoukkue on paikallisten yritysten ja organisaatioiden verkosto, joka auttaa jäseniään toimimaan ilmaston parhaaksi. Ilmastojoukkue järjestää joka kuussa tapaamisia, joissa pääset kuulemaan alueen uusimmista ilmastotoimista. Edustamassa  Ilmastojoukkoeen Lotte Suveri ja Maria Granlund.

Response-hanke: RESPONSE kokoaa yhteen kahdeksan eurooppalaista kaupunkia luomaan strategisen vision älykkäiden kaupunkien energiamurrosta varten. Kehittyneiden teknologisten ratkaisujen ja kansalaisten osallistumisen avulla hankekumppanit luovat Turun ylioppilaskylään positiivisen energia-alueen. Edustamassa projektikoordinaattori Helmi Andersson.

Day 2: To 24.8.2023 

Torstaipäivän teemanamme on kaikkia haastava aihe osaaminen ja osaava työvoima. Osana The SHIFT-ohjelmaa Suomen kasvukäytävä ja Pohjoinen kasvuvyöhyke tarjoavat keskustelun ja työpajan. Työpajassa pureudutaan case-esimerkkien kautta ilmiölähtöiseen johtamiseen pohjautuvaan vuorovaikutteiseen toimintamalliin, jossa alueen toimijat luovat yhdessä tilannekuvan alueensa elinvoiman tekijöistä, joka mahdollistaa alueen pitkäjänteisen kehittämisen yhdessä.

Klo 10.45-11.15 Keskustelu tulevaisuuden työelämästä (suomeksi)

Aihe: Miten työelämä muuttuu? Minkälaista kulttuuria, johtamista ja osaamista tulevaisuuden työelämä edellyttää? Tule kuulemaan miten rekrytoidaan zenniaaleja, luodaan vetovoimaista yrityskulttuuria ja johdetaan monimuotoisia työyhteisöjä.
Missä: Päälavalla

Keskustelemassa aiheesta:

  • Saana Rossi, puhuja, kirjailija, advisor ja hallitusten jäsen
  • Anna Ståhle, CEO, NoDrama Oy

klo 11.30-12.00 INGOS ja Scale-able-projektien esittely 

Missä: Turun osastolla

On olemassa lukuisia start-up yrityksiä, jotka voivat auttaa yksityistä ja julkista sektoria innovoimaan ja ratkaisemaan haasteitaan. Kuitenkin ongelmanratkaisijoiden ja asiakkaiden voi olla vaikeaa löytää toisiaan. Näiden kahden projektin tavoitteena on saattaa nämä yhteen. Puhujina asiantuntijamme Sami Uusitalo sekä Julia Ekström.

Klo 12-12.15 Northbound scaleups-kasvuohjelman esittely 

Northbound Scaleups -kasvuohjelmassa keskitytään uuden kansainvälisen markkinan avaamiseen. Tallinnassa, Turussa ja Gävlessä pidettävien workshop-päivien myötä osallistujayritykset saavat riittävät tiedot ja taidot uuden markkinan valitsemiseen, suunnitteluun ja toteutukseen. Ohjelma koostuu 3 kierroksesta, joissa kussakin on yht. 15 yritystä. Seuraava hakuvaihe on 7.8.-7.9.2023 ja tämän myötä starttaava 2. kierros kestää lokakuusta ’23 toukokuuhun ’24. Puhujana kasvuvalmentajamme Niko Karinen.

Klo 13.00–13.45 Paneelikeskustelu (suomeksi)

Aihe: Elin- ja vetovoimatekijät verkostojen rakennusaineina
Missä: Päälavalla

Alustus aiheesta: Timo Aro, tutkimusjohtaja, Turun kaupunki

Syventävä paneelikeskustelu aiheesta:

  • Moderaattorina Jaana Villanen, johtaja, Suomen kasvukäytävä
  • Markku Rimpelä, strategiajohtaja Hämeenlinnan kaupunki ja Suomen kasvukäytävän ohjausryhmän puheenjohtaja
  • Pekka Sundman, seutujohtaja, Turun kaupunki ja Pohjoisen kasvuvyöhykkeen johtoryhmän puheenjohtaja
  • Kaisa Leiwo, toimitusjohtaja, Turun kauppakamari
  • Maria Taipale, johtava rehtori, Raision koulutuskuntayhtymä RASEKO

Klo 14:00–15:30 Verkostoyhteistyö oppimisen alustana – work shop (suomeksi)

Missä: Turun osastolla

Workshopissa syvennetään ajantasaisen Sitran kehittämän vuorovaikutteisen tilannekuvan toimintamallia ja kerrotaan sen keskeisiä tuloksia ja etenemistä ja hyödynnettävyyttä. Toimintamallissa keskiössä on kolmikanta, jossa oppilaitokset, julkiset toimijat ja yritykset toimivat yhdessä. Kaikkea läpi leikkaa keskinäinen oppiminen ja niiden jakaminen.

 

Ohjelma mahdollisesti päivittyy.

Kaikki Tapahtumat