Siirry sisältöön

Tapahtumat

Ladataan Tapahtumat
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Aamukahvit proffan johdolla -seminaarisarja

11.12.202008:30-10:00

Turun yliopiston uudet DI-koulutusohjelmat ovat saaneet erittäin hyviä hakijoita, sekä opiskelijoita ja professuureja. Mitkä aiheita tekniikan tiedekunnassa sitten tutkitaan ja opetetaan?

Tämän seminaarisarjan tavoitteena on luoda aktiivinen keskusteluyhteys alueen yritysten ja Turun yliopiston kone- ja materiaalitekniikan koulutusohjelman välille. Tule kuulemaan uusien proffien lempiaiheista ja keskustelemaan yritystäsi kiinnostavista aihioista.

Tilaisuus on perjantaisin klo 8.30 – 10.00. Kussakin tapahtumassa on noin 30-45 min alustus aiheesta. Toivomme yrityksiltä aktiivista osallistumista keskusteluun!

Tilaisuuden osallistujamäärä on rajoitettu ja tilaisuuden aikana noudatetaan virallisia ohjeistuksia. Tilaisuuksiin voi osallistua myös virtuaalisesti.

11.12.
Aurinkoenergiajärjestelmät ja -materiat
Kati Miettunen, Materiaalitekniikan professori

Katin Erikoistumisala on uudet aurinkokennomateriaalit ja -systeemit. Yksi keskeinen tutkimuskohde on uusien aurinkokennoteknologioiden kestävyyden parantaminen mutta lisäksi biopohjaisten materiaalien käyttö aurinkokennoissa tarkoituksena pienentää energian takaisin maksuaikaa ja mahdollistaa uusia funktionalisuuksia. Toinen uusi tutkimuslinjani on aurinkokennojärjestelmien suunnittelu nimenomaan pohjoisiin oloihin maksimoiden niiden taloudellista kannattavuutta ja potentiaalia.

Ilmoittaudu seminaariin

Katso seminaarisarjan avaus
Mika Hannula
Vararehtori
Teknologiakampuksen Johtaja

Menneet

18.9
Aksiomaattisen suunnittelun prinsiipit ja niiden soveltaminen
Jussi Kantola, Konetekniikan professori
Paikka: Turun yliopisto, Agora, luentosari XXII / Virtuaali

Akiomaattinen suunnitteluteoria julkaistiin vajaa 20 vuotta sitten. Teoria perustuu kahteen prinsiippiin jotka pitää aina ottaa huomioon, kun suunnitellaan uusia tai päivitetään olemassa olevia tuotteita, valmistusta, palveluita, jne. Seminaarissa esitetään Akiomaattinen suunnitteluteoria ja keskustellaan miten teoriaa kannattaa soveltaa yrityksissä. Kokemuksen mukaan asia ei ole kovinkaan tuttu yrityksissä, vaikka kyseessä on yksi tärkeimmistä konetekniikan teorioista.

Jussi Kantola on konetekniikan professori Turun yliopistolla. Turkuun Jussi tuli Vaasan yliopistosta jossa hän toimi tuotantotalouden ja erityisesti tuotekehityksen professorina. Aiemmin Jussi työskenteli apulaisprofessorina KAIST:ssä Koreassa jossa hän oli maailman ensimmäisen tietopalveluteknologiaosaston toinen perustaja. Vuosina 2003-2008 Jussi toimi erilaisissa tutkimusrooleissa Tampereen teknillisessä yliopistossa ja Turun yliopistossa. Jussilla on tohtorin tutkinnot Louisvillen yliopistosta v. 1998 ja Tampereen teknillisestä yliopistosta v. 2006. Jussin tutkimusaiheisiin kuuluvat tuote- ja palvelusuunnittelu, ihminen-kone integraatio sekä sumeat järjestelmät

Katso Aksiomaattisen suunnittelun prinsiipit ja niiden soveltaminen alustus

Lataa Jussi Kantolan esitys

16.10.
Akkumateriaalit
Pekka Peljo, Materiaalitekniikan apulaisprofessori

Tutkimukseni keskittyy pääasiassa aurinko- ja tuulivoiman varastointiin soveltuvan akkuteknologian kehitykseen. Muut aiheet liittyvät sähkökemialliseen energian ja lämmön tuotantoon ja varastointiin, sekä sähkökemian perustutkimukseen.

Katso Akkumateriaalit-alustus

Lataa Pekka Peljon esitys

 

20.11.
Lisäävä valmistus (3D-tulostus)
Antti Salminen, Konetekniikan professori

Antin osaaminen on laserpohjaisissa prosesseissa, hitsaustekniikassa ja lisäävässä valmistuksessa. Lisäävä valmistus ja 3D-tulostus ovat uusimpia teolliseen käyttöön tulleista valmistustekniikoista. Niiden käyttö laajenee huomattavaa vauhtia ja ne löytävät koko ajan uusia käyttökohteita. Teollinen hyväksyntä näille tuotteille on jo olemassa vaativissa voimalaitos ja lääketieteen sovelluksissa, mutta murros myös normaalissa konepajassa on tapahtumassa. Alustuksessaan Antti käsittelee tämän teknologian tilaa, käyttöönoton edellytyksiä sekä sovelluksia ja ongelmia.

Katso Lisäävä valmistus (3D-tulostus) -alustus

Lataa Antti Salmisen esitys

Lisätietoja:
Vesa Erkkilä, Asiakkuuspäällikkö Maritime Turku
vesa.erkkila@turkubusinessregion.com

Megumi Hayashi, yritysneuvoja
megumi.hayashi@turkubusinessregion.com

 

 

 

Kaikki Tapahtumat