Turun seudun matkailuyritysten kehittämistarpeet, yrityskyselyn kooste syksy 2019

Elämyksiä maaseudulta -aloitustilaisuus 10.4.2019

Elämyksiä maaseudulta -hankkeen aloitustilaisuudessa 10.4.2019 Ilmaristen matkailutilalla kuultiin projektipäällikkö Anne Muurisen hanke-esittely sekä Flowhousen Miikka Raulon kattava katsaus matkailuyrityksen digikanaviin. Miikan esityksestä selviää mm. mitä haasteita ja mahdollisuuksia digitaaliset kanavat tarjoavat matkailuyrityksen tuotteiden myyntiin ja markkinointiin, vinkkejä digitaalisen löydettävyyden kehittämiseen, sosiaalisen median käyttöön, suosittelujen hyödyntämiseen sekä hakukoneoptimointiin.

BusinessMaker Solutionsin Anneli Komin vetämillä yritystreffeillä käytiin vilkasta keskustelua ja tutustuttiin alueen matkailutarjontaan. Tutustu BusinessMakerin yritystreffisovellukseen.

Näiden teemojen – digitaalisaation ja yhteistyön – parissa jatketaan Elämyksiä maaseudulta -hankkeessa jatkossakin!

Vauhtia online-myyntiin // Matkailun digipäivä 20.11.2018

Matkailun digipäivässä kuultiin esittelyjä ja yritysten kokemuksia erilaisista online-myyntialustoista ja -kanavista sekä katsaus somen maailmaan. Alla muutama vinkki päivän esityksistä koostettuna:

Asiakas on kaiken ytimessä.
Mitään ei kannata tehdä teknologia edellä, vaan asiakkaan, matkailijan, pitää olla keskiössä.

Huomio tuotekortteihin!
Tuotteiden vieminen digikanaviin vaatii huolellista tuotekortin laadintaa. Tuotekuvauksen pitää olla selkeä ja kertoa, miksi tuote kannattaa ostaa. Laadukkaat ja tarkoituksenmukaiset kuvat ovat kuitenkin jopa tekstiä tärkeämmät, sillä ne kiinnittävät huomion. Vinkkejä hyvien kuvien valintaan saa esimerkiksi Visit Finlandin MyStayn ABC -oppaasta.

Mieti hinnoittelua.
Uusien alustaratkaisujen mukana tulee paljon muuttujia, jotka vaikuttavat hinnoitteluun. Hinnan muodostuksessa pitää ottaa huomioon myyntikanavien, maksunvälittäjien, kanavanhallintajärjestelmien yms. komissiot ja kustannukset.

Varaa aikaa aloittamiseen.
Vaikka tarjolla on erilaisia käyttöönottoa tukevia opasmateriaaleja ja asiakaspalveluchatteja, kannattaa tuotteiden viemiseen digikanaviin varata hyvin aikaa.

 

Esitysmateriaalit:
Visit Finlandin kuulumisia, Asta Laaksonen, Visit Finland
Bókun esittely, Jenni Närhi, Tietotalo
Johku esittely, Sami Hänninen, Aptual Commerce
Booking.com esittely, Lasse Lehtonen, Booking.com
Rekrytointi ja markkinointi sosiaalisessa mediassa, Riikka Keskitalo, HC Services

Kiitos Matkailun digipäivään osallistuneille!

Matkailuyrityksen digitaalinen saavutettavuus // MatkailuMapathon 12.11.2018

MatkailuMapathonissa kuultiin infoa avoimesta OpenStreetMap-karttapohjasta sekä sen hyödyntämisestä matkailuyrityksen löydettävyyden ja digitaalisen saavutettavuuden parantamisessa. OpenStreetMappia käytetään mm. Fölin reittioppaan ja monien sovellusten ja karttapalveluiden (mm. Finterest, saaristolautat.fi) pohjana. Tutustu  OpenStreetMappiin tarkemmin Lounaistiedon paikkatietoasiantuntijan Natalia Räikkösen esityksestä:

Jos yrityksesi ei löydy Fölin reittioppaasta oikeilla hakusanoilla tai se ohjaa väärään paikkaan, vika voi löytyä karttapohjan virheellisistä tiedoista. Voit päivittää tiedot näppärästi itse alta löytyvien ohjeiden avulla:

OpenStreetMap vaatii rekisteröitymisen ja päivittäminen kannattaa tehdä käyttämällä kannettavaa tai pöytäkonetta ja hiirtä. Tietojen lisääminen ja päivittäminen kuitenkin kannattaa, koska se parantaa löydettävyyttäsi ja helpottaa asiakkaidesi elämää!

MatkailuMapathonin järjestivät yhteistyössä Matkailun digitaaliset ja fyysiset palveluketjut -hanke sekä Lounaistieto.