HealthTurku – terveyden ja hyvinvoinnin huippuosaamista

Turun seudulla yhdistyvät tuloksekkaasti pitkäjänteinen life science -alan huippututkimus, monipuolinen yritystoiminta sekä kaupallistamis- ja kansainvälistymisosaaminen. Alueella harjoitetaan erityisesti lääke- ja diagnostiikkateollisuuden sekä terveysteknologian, elintarvikkeiden ja materiaaliteknologiantutkimustyötä ja liiketoimintaa.

Vuoden 2018 alusta tämä laaja terveyden ja hyvinvoinnin kokonaisuus on saanut nimen HealthTurku, joka samalla korvaa aiemman, lähinnä lääke- ja diagnostiikkaosaamiseen keskittyneen BioTurku-klusterin.

Turku on Suomen life science -alan vahvin osaamiskeskittymä ja liiketoiminnan edelläkävijä. Keväällä 2013 toimintansa Turussa aloittanut Auria Biopankki on Suomen ensimmäinen sairaalabiopankki, ja Turun PET-keskus on yksi Euroopan suurimpia ja maailman tunnetuimpia kuvantamisen huippuosaamisyksiköitä.

Terveyskampus Turku -verkostossa Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri, Turun yliopisto, Åbo Akademi, Turun ammattikorkeakoulu, Yrkeshögskolan Novia ja Turku Science Park Oy toimivat yhteistyössä edistääkseen korkeatasoiseen osaamiseen perustuvaa liiketoimintaa sosiaali- ja terveysalalla. Tutkimus-, innovaatio-  ja tuotekehitystoimintaa tehostetaan Terveyskampus Turku -verkoston tarjoaman asiantuntemuksen sekä uuden TERTTU testaus- ja kehitysalustan palveluiden avulla.

Turku Science Park Oy:n vuosittain järjestämä suosittu HealthBIO-tapahtuma puolestaan edistää erityisesti alan yritysten kansallista ja kansainvälistä verkottumista ja yhteistyötä.

HealthTurku lukuina

  • työllistävä vaikutus noin 5 700 teollista työpaikkaa
  • yli 1 000 tutkijaa yli sadassa tutkimusryhmässä
  • Suomen lääkeviennistä yli 2/3 osaa tulee Turun alueen yrityksistä
  • alan koulutusta 5 korkeakoulussa, joista valmistuu vuosittain n. 1 000 opiskelijaa
  • life science työllistää 20 % Varsinais-Suomen teollisesta työvoimasta
  • alan teollisuus muodostaa Varsinais-Suomen koko teollisuuden liikevaihdosta noin 20 %
  • Varsinais-Suomessa on yli 100 yritystä life science -liiketoiminta-alueella

Cluster Management Excellence Bronze HealthTurku

Räätälöityä terveyttä ja hyvinvointia

ICT-osaamista ja tekoälyyn perustuvia menetelmiä hyödyntäen Turun seudulla kehitetään ennaltaehkäiseviä ja hyvinvointia tukevia, yksilöllisiä ja ikärajattomia tuotteita ja palveluja. Alan huippututkimus, monipuolinen yritystoiminta ja julkisen puolen sitoutuminen hyvinvointialan kehittämiseen siivittävät tuloksellista ja globaalisti kasvavaa yhteistyötä.

Merkittäviä lääkekehitys- ja diagnostiikka-alan yrityksiä Turun seudulla ovat mm. Bayer, BiovianFaron Pharmaceuticals, Forendo Pharma, Hytest, Orion ja PerkinElmer sekä elintarvikepuolella Bioferme, Eckes Granini, HKScan, Nestle ja Raisio.

Health Ecosystem Map Turku Business Region (suurenna kuvaa klikkaamalla). Lisätietoja Upgraded Health Startup Association Finlandin ja Turku Science Park Oy laatimasta kartasta:

Turku Startup Health Ecosystem Map(pdf, 1,8 MB, englanniksi).

Ota yhteyttä!
Tero Piispanen kasvokuva.
Tero Piispanen
Johtaja
HealthTurku
+358 400 781 683