Siirry sisältöön

Uutiset

WFFC hakee salolaisia elokuva-avustajarekisteriin

  • Länsi-Suomen elokuvakomissio järjestää Salon Avustajarekisteripäivän perjantaina 30.4. klo 10–17 Facebook-tapahtumassaan
  • Avustajarekisteripäivänä osallistujia kehotetaan liittymään avustajarekisteriin, jos valkokankaalle pääsy kiinnostaa
  • Nokian ensiaskelista kertova Made in Finland –sarja toivoo salolaista vahvistusta elokuva-avustajiksi

Avustajarekisterikuvausten peruunnuttua kokoontumisrajoitusten vuoksi Turku Science Park Oy:n alaisen Länsi-Suomen elokuvakomission tuotantokoordinaattori Laura Malinen päätti viedä kuvaukset ihmisten luo.

– Live-tapahtumana avustajarekisterikuvaukset ovat olleet aina mukava tapa nähdä ihmiset rekisterin profiilin takana. Aikaisemmissa tapahtumissa olemme kuvanneet itse halukkaat avustajat ja profiili on täytetty paikan päällä, Malinen muistelee. Tällä kertaa Salon rekisterikuvaukset järjestetään etänä, ja Salon Avustajarekisteripäivään voi osallistua Länsi-Suomen elokuvakomission Facebookissa.

""
Syksyn 2019 avustajarekisterikuvaukset järjestettiin Wiklundin Tapahtumatorilla.

Salon ja Turun seudulle kuvaamaan tuleva Made in Finland tarina Nokiasta -sarja nostaa salolaisen sankarikertomuksen parrasvaloihin. Jotta autenttisesta salolaisuudesta voidaan varmistua, on tärkeää saada avustajaksi myös aitoja paikallisia. Tapahtumaan tullaan jakamaan sarjan kohdennettuja avustajahakuja erilaisiin pienrooleihin ja avustajarooleihin.

Made in Finland tarvitsee paljon paikallisia avustajia ja pienroolien esittäjiä kaikille Salon kuvausviikoilleen. On ollut ihanaa nähdä, että miten paljon innostuneita yhteydenottoja olemme jo saaneet, vaikka kuvaukset eivät ole edes kunnolla alkaneet, sarjan avustaja- ja pienroolien castingistä vastaava Henri Huttunen kommentoi hymysuin.

Nokian tarina vaikuttaa kiinnostavan paikallisia yhtä paljon kuin meitä itseämme, ja toivottavasti jokainen, joka kokee sen kertomisen tärkeäksi ilmoittautuu ennakkoluulottomasti mukaan!

Käsikirjoittaja-ohjaaja Maarit Lalli ja näyttelijä Niina Nurminen, näyttelijä ja tuottaja Minna Haapkylä ja näyttelijä Sampo Sarkola Made in Finland -elokuvan testikuvauksissa. Kuva: Anni.jpg / Rabbit Films Oy

Salon avustajarekisteripäivänä Länsi-Suomen elokuvakomissio julkaisee Facebook-tapahtumassaan Made in Finland -sarjan pienrooli- ja avustajahakuja ja vinkkejä avustajarekisteriin liittymiseen. Elokuva-avustajat toimivat taustanäyttelijöinä niin elokuvissa kuin sarjoissakin, ja heillä on tärkeä rooli elokuvan maailman luomisessa. Avustajana saattaa siis päästä valkokankaalle elävöittämään, vaikka minkälaisia tilanteita, esimerkiksi laivaristeilyn matkustajana tai hienojen illalliskutsujen vieraana.  Ennen kaikkea avustajilla on erityinen mahdollisuus päästä näkemään ja kokemaan elokuvan tekeminen lähietäisyydeltä.

Länsi-Suomen elokuvakomissio & Elokuvakaupunki Turku ry – Scene ylläpitävät yhdessä alueen elokuva-avustajarekisteriä, joka helpottaa elokuva-avustajaksi pääsemistä. C More -alkuperäissarja Made in Finland – tarina Nokiasta julkaistaan C More -suoratoistopalvelussa keväällä 2022.

Lisätietoja Laura Maliselta. Linkki tapahtumaan: Salon avustajarekisteripäivä 30.4.