Siirry sisältöön

Uutiset

Uusia mentorointiohjelmia käynnistyy tammikuussa – nyt etsitään mentoreita

  • Kansainvälisille osaajille järjestetään noin 6 kuukautta kestävä mentorointiohjelma alkuvuodesta 2021
  • Mentorointi tarjoaa monia hyötyjä myös mentorille
  • Mentorointiohjelmaan etsitään nyt mentoreita kaikilta aloilta

MESH-hanke (ESR 2019-2021) on järjestänyt mentorointiohjelmia kansainvälisille osaajille Turussa jo viisi kertaa. Nyt alkuvuodesta 2021 käynnistyy seuraavat mentorointiohjelmat, joihin kaivataan innokkaita mentoreita mukaan. Mentorilla ei tarvitse olla kokemusta ennestään, kaikki mentorit perehdytetään tehtävään.

Mentoroinnin tavoitteena on tukea ja parantaa kansainvälisten osaajien työllistymismahdollisuuksia. Mentorointi tukee osaajia tunnistamaan omia vahvuuksia ja kehityskohteita, tutustumaan suomalaiseen työkulttuuriin, laajentamaan verkostojaan sekä kirkastamaan työhön ja työelämään liittyviä toiveitaan ja tavoitteitaan.

Mentori hyötyy myös

Kansainvälisen osaajan lisäksi mentorointi tarjoaa antoisia hetkiä ja oivalluksia mentorille. Mentori ja kansainvälinen osaaja eli aktori muodostavat työparin, jotka yhdessä keskustellen pyrkivät löytämään ratkaisuja ja uusia näkökulmia kansainvälisen osaajan työllistymiseenMentoroinnin pohjana toimivat aktorin asettamat tavoitteet sekä tarpeet. Kansainvälisen osaajan mentorointi ovat hyödyllistä ja opettavaista myös mentorin näkökulmasta.

Aiemmat mentorit ovat kertoneet, että he ovat saaneet uusia näkökulmia omaan työhön ja alaan ja oppineet kansainvälisten osaajien haasteista sekä ovat kokeneet auttamisen iloa mentorina toimiessa. Mentorointi voi kehittää myös mentorin kieli- ja ohjaustaitoja.

Mukaan mentoriksi?

Jos sinä, työkaverisi, tuttusi tai yrityksesi olisi kiinnostunut lähtemään mukaan mentoriksi, voit täyttää mentorihakemuksen osoitteessa: https://www.lyyti.fi/reg/mesh_mentorit.

MESH-hanke tekee myös mielellään yhteistyötä yrityksien kanssa. Voimme yhdessä ideoida yrityksien kanssa, millainen yhteistyökuvio voisi hyödyttää molempia osapuolia. Jos yrityksesi olisi kiinnostunut muunlaisesta yhteistyöstä, ota rohkeasti ja matalalla kynnyksellä yhteyttä Essi Hillgreniin: essi.hillgren@turkuamk.fi / 040 355 0934