Siirry sisältöön

Uutiset

Turun seutu muuntautuu Supermarsu-elämysalueeksi

  • Happymoor Harbouriin avautuva Satama on yhteistekemisen alusta ja yritysverkosto
  • Satamaan liittyneet yritykset ja yhteisöt synnyttävät uudenlaisia, kaupunkien ja yritysten elinvoimaa vahvistavia kokemuksia
  • Ensi lokakuussa Turun seudun ensimmäisenä yhteistuotantona käynnistyy Supermarsu pelastaa Itämeren -kokemusformaatti

Turun seudulla aloitetaan yhteistyö, jossa kutsutaan paikalliset yritykset ja seudun asukkaat elävöittämään seutua yhdessä. Turun seudun kehitysyhtiö Turku Science Park Oy ja Happymoor ovat sopineet yhteistyöstä, jonka myötä Turun seudulle avataan HAPPYMOOR HARBOURIIN eli Satamaan oma Laituri. Satama on yrittäjävetoinen yhteistekemisen alusta ja yritysverkosto, jonka kehittämiseen on osallistunut jo yli 80 luovan alan ja liiketoiminnan ammattilaista, muuta yritystä ja kaupunkia. Satamaan liittyneiden yritysten ja yhteisöjen yhteistyön tuloksena syntyy uudenlaisia kokemuksia, jotka lisäävät kaupungin elämyksellisyyttä ja yritysten elinvoimaa. Ensimmäinen yhteistuotanto on Supermarsu pelastaa Itämeren -kokemusformaatti, joka taikoo Turun seudun elämysalueeksi lokakuussa 2021.

""
Turun seudun ensimmäinen Happymoor Harbour -kokemusformaatti Supermarsu pelastaa Itämeren toteutuu lokakuussa 2021. Kuva: Happymoor.

Kokemusformaatit ovat Happymoorin kehittämä sisältökonsepti, joka yhdistää saman alueen yritysten ja yhteisöjen markkinoinnin, palvelut ja tuotteet ja palveluympäristön yhtenäiseksi tarinalliseksi kokonaisuudeksi. Kokemusformaatit tarjoavat ihmisille kestäviä kokemuksia kulutettavaksi mikroyleisöinä, esimerkiksi perheenä, pariskuntana, yksin tai muuna pienryhmänä turvallisesti. Supermarsu-kokemuksia voi olla tarjolla vaikkapa elämyskohteissa, ravintoloissa, hotelleissa, liikuntapaikoissa ja kauppakeskuksissa. Asiakas valitsee reittinsä varrelle mieleisensä kokemukset kokemusformaatin tarjonnasta.

Supermarsu pelastaa Itämeren -kokemusformaatissa Itämeri on vaarassa, kuten Paula Norosen kirjassa Supermarsu pelastaa silakat ja elokuvassa Supermarsu. Lapset ja heidän perheensä pääsevät seikkailuun, jossa he muuttuvat Supermarsuiksi ja pelastavat supervoimillaan palan Itämerta. Kokemuksellisempaa Turkua palveluillaan ja tuotteillaan rakentaville yrityksille ja yhteisöille avautuu nyt mahdollisuus lähteä yhteistekemään Supermarsu-kokemuksia.

– Satama on aivan uudenlainen yhteistekemisen toimintamalli, joka yhdistää kaupungin, yritykset ja asukkaat kehittämään kaupungin vetovoimaa, viihtyvyyttä ja elinvoimaa yhteisöllisesti. Satama tarjoaa meille Turun seudulla uudenlaisen alustan ja toimintamallin yritysten liiketoiminnan kehittämiseen, nimenomaan hyödyntämällä paikallisten luovien alojen ammattilaisten osaamista, sanoo elämysteollisuus-kärkialan johtaja Teija Raninen Turku Science Park Oy:stä.

– Arvon jakamiseen perustuva Satama-alusta yhdistää yritykset toimialarajat ylittävään yhteistyöhön, mikä synnyttää asukkaille ja kunnille, sekä seudulla  vieraileville merkityksellisempiä asiakasreittejä. Samalla se tuo työtä myös yksinyrittäjinä toimiville luovan alan osaajille, hän jatkaa.

Kokemusformaattituotantoon osallistuvat yritykset ja yhteisöt jakavat tuotekehityksen, markkinoinnin, myynnin ja tuotannon resursseja. Sataman yhteistekemistä koordinoi luovan alan ja liiketoiminnan kehittämisen yrittävistä ammattilaisista koostuva Miehistö-osaajaverkosto. Miehistön kokemusmuotoilijat huolehtivat, että jokaiselle tuotantoon osallistuvalle yritykselle syntyy yhteiskehittämällä oma Supermarsu-palvelu tai -tuote ja kokemusformaatille yhteismarkkinointikampanja. Näin Sataman yhteistekemisen prosessi säästää yrityksiltä aikaa ja rahaa uuden tarjonnan ja kuluttajakysymyksen luomiseksi. 

– Yhteistyö Turku Science Parkin kanssa mahdollistaa oman, paikallisen yhteistekemisen Laiturin avaamisen Satamaan turkulaisille yrityksille ja yhteisöille. Yhteistekemisen avulla luovan- ja tapahtuma-alan, kulttuurin, matkailun, kaupan ja muun palvelualan yritykset ja yhteisöt, joita korona on ankarimmin kurittanut, jakavat uuden tarjonnan ja kysynnän luonnin panostuksia ja riskiä paikallisesti. Samalla Supermarsu pelastaa Itämeren -kokemusformaatti synnyttää tuotantoon osallistuville yrityksille ja yhteisöille uusia tulovirtoja, kasvattaa asiakkaiden keskiostosta sekä tuo uusia asiakkaita ja uusintakäyntejä, sanoo Happymoorin toimitusjohtaja ja Supermarsu-kokemusformaatin vastaava tuottaja Jannika Joutsenniemi

Supermarsu pelastaa Itämeren -kokemusformaatti toteutetaan Helsingissä ja Turussa lokakuussa 2021. Tuotanto käynnistyy ketterällä tuotekehitysvaiheella jo kesällä.