Siirry sisältöön

Uutiset

Turun AMK avasi keskuksen palvelemaan yrityksiä ja yhteisöjä

Turun ammattikorkeakoulu on avannut yrityksiä ja yhteisöjä palvelevan Yrittäjyyden Excellence Centerin (YEC). Keskus kerää yhteen kaikki Turun AMK:n yrittäjyysaktiviteetit projektipajoista osuuskuntiin, yrityskiihdyttämöstä bisnesmentoreihin ja erilaisiin kilpailuihin.

Keskuksen ajatuksena on palvella alueen yrityksiä ja yhteisöjä yhden luukun periaatteella ja ohjata kyselyt ja toimeksiannot heti oikeaan osoitteeseen koko Turun ammattikorkeakoulussa. Liiketoiminnan kehittämiseen ja bisnesideoiden tunnistamiseen on tarjolla tekijöitä projekteihin ja kartoituksiin sekä bisnesmentoreiden asiantuntemusta.

Keskuksessa toimii myös yrityskiihdyttämö yhteistyössä alueen muiden toimijoiden ja Satakunnan ammattikorkeakoulun kanssa. Tutkimuksellista otetta edustavat tutkimusryhmät kuten Arvonluonnin uudet alustat ja muodot sekä Liiketoiminnan digitaalinen murros. Yritykset voivat antaa tutkimustoimeksiantoja tutkimusryhmille. Tutkimuspalvelut räätälöidään tapauskohtaisesti.

– Yrittäjyyden Excellence Center on toimintaa, ihmisiä, ideoita, yhdessä tekemistä. Ennen kaikkea ihmiset ja heidän ideansa synnyttävät ja ylläpitävät sitä. Sen pitää olla kiinni konkreettisissa asioissa ja ajassa, ei erillinen saareke tai kokous, luonnehtii koulutus- ja tutkimuspäällikkö Jaana Kallio-Gerlander.

Tämän johtoajatuksen mukaisesti Yrittäjyyden Excellence Centerin avajaisia vietettiin Global Student Entrepreneur Awards (GSEA) Suomen-osakilpailun yhteydessä. GSEA-tapahtuma on opiskelijayrittäjäkilpailu korkeakouluopiskelijoille. Suomen-osakilpailun voittaja pääsee kisaamaan Euroopan-osakilpailuun, joka järjestetään seuraavan kerran Frankfurtissa Saksassa. Tuomaristo valitsi voittajaksi Turun AMK:n BisnesAkatemian opiskelijan Tommi Puran.

Alueen muut yrittäjyystoimijat kuten Varsinais-Suomen Yrittäjät, Turku Science Park, Turun Teknologiakiinteistöt, Boost Turku, Luovien alojen yrityspalvelu Creve, Varsinais-Suomen Nuoret Yrittäjät ja Viestintäliiga olivat mukana eri tavoin sekä kilpailun järjestämisessä että juhlistamassa Yrittäjyyden Excellence Centerin avajaisia.

Yrittäjyyden Excellence Centeriin voi ottaa yhteyttä koulutus- ja tutkimuspäällikkö Jaana Kallio-Gerlanderin kautta, p. 044 907 4981.