Siirry sisältöön

Uutiset

Turkulainen DelSiTech yhteistyöhön korealaisen C-Tri:n kanssa

 

• DelSiTech kehittää korealaisyhtiölle silikapohjaista lääkeannosteluteknologiaa
• Yhteistyö on turkulaisyhtiölle tärkeä avaus Aasian markkinoilla
• C-Tri saa DelSiTechin teknologiasta tukea pitkävaikutteisten syöpälääkkeiden kehitystyöhön

DelSiTech Oy ja C-Tri Co. Ltd ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen.

 

Turkulainen lääkeannosteluteknologia- ja lääkekehitysyritys DelSiTech Oy ja Etelä-Koreassa toimiva biotekniikka- ja lääkeyhtiö C-Tri Co. Ltd ovat sopineet laajasta yhteistyöstä, jossa DelSiTech kehittää C-Tri:lle uusia pitkävaikutteisia lääkeitä käyttäen hyväksi silikapohjaista lääkeannosteluteknologiaa. Ensimmäinen kehitteillä oleva lääketuote on C-Tri:n lääkekandidaatti NHM-CT-007, joka on peptidilääke syövän hoitoon.

“Sopimus on merkittävä päänavaus DelSiTechille Aasian markkinoilla. Alustava yhteistyö korealaisen yhtiön kanssa käynnistyi jo lähes kaksi vuotta sitten, ja nyt C-Tri on päättänyt aloittaa laajamittaisen lääkekehitysohjelman yhdessä DelSiTechin kanssa”, sanoo DelSiTechin toimitusjohtaja Lasse Leino.

“Olemme tyytyväisiä, että C-Tri on valinnut juuri DelSiTechin teknologiakumppanikseen peptidilääkkeiden annostelussa. Peptidien annostelu pitkäaikaisesti ja tarkasti on erittäin haastavaa, mutta olemme osoittaneet, että silikateknologia soveltuu hyvin tähän tarkoitukseen”, Leino jatkaa.

DelSiTechistä Strateginen kumppani C-Tri:lle

”DelSiTechin lääkeannosteluteknologiaa auttaa C-Tri:tä pääsemään johtoasemaan pitkävaikutteisten syöpälääkkeiden kehittäjänä maailmassa. Aiomme kehittää peptidilääkkeiden lisäksi myös muita uusia syöpälääkkeitä, jotka vapauttavat lääkeainetta pitkäaikaisesti”, kertoo C-Tri:n perustaja ja toimitusjohtaja Wan-joo Kim. ”Tavoitteenamme on viedä NHM-CT-007 kliinisiin tutkimuksiin Euroopassa yhdessä DelSiTechin kanssa.”

Sopimuksen mukaan C-Tri rahoittaa kaikki yhteistyöhankkeiden kehitys- ja kaupallistamiskustannukset. Maksujen määriä ei julkisteta.

Turkulainen DelSiTech Oy kehittää ja kaupallistaa lääkeannosteluteknologiaa, joka perustuu omaan patentoituun biohajoavaan silikapohjaiseen biomateriaaliin. Yhtiön tarjoaa myös tuotekehityspalveluja ja lääkeannosteluratkaisuja muille alan toimijoille sekä lisensoi kehittämäänsä teknologiaa maailmanlaajuisesti.