Siirry sisältöön

Uutiset

Turku ja Turun saaristo toimivat näyttämönä kansainväliselle draamaelokuvalle

Turun saaristossa on kuvattu kesäkuusta lähtien kansainvälistä pitkää elokuvaa. Kuvaukset ovat vieneet työryhmän muun muassa aurinkoiselle Velkualle, Merimaskuun, Turkuun ja Ähtäriin. Kasvavissa määrin olevat elokuvatuotannot työllistävät elokuva-alaa ja alueellisia palveluntarjoajia.

Power of Love -työnimellä kulkevan rohkean parisuhdedraama elokuvan kuvaukset alkoivat kesäkuussa Turun näyttävissä saaristomaisemissa ja kestävät aina heinäkuun loppuun asti. Saksalais-suomalaisen yhteistuotannon ohjaa Suomessa asuva saksalaisohjaaja Jonas Rothlaender. Elokuvan alueelle neuvotteli Länsi-Suomen elokuvakomissio, joka on osa Turku Science Park Oy:tä.

– Olemme erittäin tyytyväisiä, että saimme taas kansainvälisen tuotannon kuvaamaan seudullemme. Elokuvatuotannot tuovat mukanaan aina hurjan määrän uutta liiketoimintaa ja työllistymismahdollisuuksia, Elämysteollisuus kärkialan johtaja Teija Raninen Turku Science Park Oy:stä kommentoi.

Länsi-Suomen elokuvakomissio markkinoi Turun seutua kuvauspaikaksi kansainvälisille ja kotimaisille elokuvatuotannoille. Elokuvakomissio auttaa tuotantoja löytämään harjoittelijoita, av-alan ammattilaisia ja yhteistyökumppaneita alueellisista palveluntarjoajista. Lisäksi elokuvakomissio tukee tuotantoja alueellisella tuotantokannustimella.

Tuotannossa mukana oleva turkulainen linjatuottaja Jirka Silander on iloinen siitä, että Turussa kuvataan paljon elokuvia.  – Turussa kuvataan kasvissa määrin niin kotimaisia kuin kansainvälisiäkin tuotantoja, mikä on elinehto meille elokuvayrittäjille ja alan ammattilaisille. Länsi-Suomen elokuvakomissio tekee valtavan työn houkuttelemalla alueelle monipuolisesti tuotantoja, ja heidän tarjoamansa tuki tuotantojen toteuttamisessa on korvaamatonta. 

Kuva: Power of Love -elokuvan kuvauksista, Onerva Leino / WFFC

Tänä kesänä on saatu nauttia poikkeuksellisen aurinkoisesta säästä. Ohjaaja Jonas Rothlaender kertoi miettineensä, että onko kesäkuussa liian aikaista saapua Suomeen kuvaamaan, mutta luulo osoittautui vääräksi. – Kuvaukset ovat menneet erittäin hyvin ja saariston kauneus on antanut parastaan! Turkuun on ollut ilo tulla kuvaamaan ja kiitän Länsi-Suomen elokuvakomissiota heidän vieraanvaraisuudestaan ja avustaan, Rothlaender kommentoi hyvin sujuneita kuvauksia.

Rothlaenderin rohkea draama kertoo suomalaisesta Saarasta ja saksalaisesta Robertista, joiden parisuhdetta maustaa harkittu ja kiehtova valtapeli. Lomaillessaan kesäisessä Turun saaristossa he aloittavat villin leikin, jossa toden ja fantasian rajat sekoittuvat lopulta hurjalla tavalla.

Kuva: Ohjaaja Jonas Rothlaender Power of Love -elokuvan kuvauksissa, Onerva Leino / WFFC

Elokuvan pääosissa nähdään suomalaisnäyttelijä Saara Kotkaniemi ja sveitsiläisnäyttelijä Nicola Perot, ja sivuosissa nähdään Outi Mäenpää, Timo Torikka, Elmer Bäck ja Cecilia Paul. Elokuvan tuottaa saksalainen StickUp Filmproduktionin yhdessä suomalaisen tuotantoyhtiö Bufon kanssa. Kansainvälisestikin menestynyt Bufo on tämän vuoden Cannesissa elokuvilla The Innocents sekä The Gravedigger’s Wife. Power of Love -elokuvan levityksestä Suomessa vastaa B-Plan Distribution ja ensi-iltansa se saa elokuvateattereissa vuonna 2022.