Siirry sisältöön

Uutiset

Terveydenhuollon huippukonferenssit HIMSS JA HEALTH 2.0 ensi kesänä Suomessa

  • Suomi isännöi huipputapahtumaa kesäkuun alussa
  • HealthTurku on yksi tilaisuuden yhteistyökumppaneista
  • Tapahtuma yhdistää ainutlaatuisella tavalla terveys- ja hoitoalan toimijat

Vuoden 2018 toukokuussa Sitgesissä Espanjassa järjestetty yhteistapahtuma oli menestys, joten HIMSS & Health 2.0 -konferenssit jatkavat yhteistyötä. Vuoden 2019 konferenssien isäntämaaksi valittiin Suomi yhtenä maailman innovatiivisimmista maista.

HIMSS & Health 2.0 -konferenssit järjestetään 11.-13.6.2019 Messukeskuksessa Helsingissä. Kokonaisuudessa yhdistyvät molempien maailmojen parhaat puolet: HIMSS-konferenssin osaaminen, asiantuntemus ja ajatusjohtajuus terveydenhuollon digitalisaation saralla sekä Health 2.0:n yrittäjien ja sijoittajien verkosto, joka esittelee viimeisimmät, innovatiivisimmat terveysteknologian ratkaisut.

Kolmen päivän aikana tapahtumissa keskitytään mm. seuraaviin teemoihin:

  • Sosiaali- ja terveydenhuollon integrointi
  • Kotihoito, joka mahdollistaa kotona asumisen sairaudesta toipuville ja ikääntyville
  • Turvallisen, eettisen ja käytettävän datan liikkuvuuden edistäminen ennaltaehkäisyn, väestön terveyden hallinnan, yksilöllistetyn terveyden ja tutkimuksen tarpeisiin
  • Tekoälyhuuman tuolla puolen: mihin tekoäly tällä hetkellä kykenee ja olemmeko todella valmiita
  • Avoimen innovaation haasteet ja mahdollisuudet

Tapahtumien tukijoina ja yhteistyökumppaneina toimivat muun muassa sosiaali- ja terveysministeriö, Sitra, Business Finland, Helsingin kaupunki, Helsingin yliopisto, HUS Helsingin yliopistollinen sairaala, OuluHealth, HealthTurku ja Messukeskus Helsinki.

”Suomi on ollut digitaalisen terveydenhuollon edelläkävijä jo vuosikymmenien ajan. HIMSS Europe ja Health 2.0 Europe -tapahtumat ovat merkittävä markkinoinnillinen ponnistus – ja mahdollisuus esitellä Turun seudun roolia suomalaisessa menestystarinassa nyt ja tulevaisuudessa”, toteaa terveysteknologian erityisasiantuntija Janne Lahtiranta Turku Science Park Oy:stä.

HIMSS & Health 2.0 -konferenssit yhdistävät ainutlaatuisella tavalla terveys- ja hoitoalan toimijat.  Verkostoituminen ja samanhenkisten asiantuntijoiden yhteensaattaminen onkin yksi päätavoitteista. HIMSS on perustettu vuonna 1961 ja siihen kuuluu yli 65 000 jäsentä, 650 yritystä ja yli miljoonan terveydenhuollon tietoteknologia-alan vaikuttajan verkosto, joka toimii innovaatioiden kehityksen kärjessä ympäri maailman.

”Pohjoismaat on yksi maailman sosiaalisesti edistyneimmistä ja digitaalisesti kypsimmistä alueista. Onkin ilo ja kunnia saada järjestää konferenssimme Suomessa. Se antaa meille mahdollisuuden saada ensi käden tietoa uraauurtavasta terveysalan digitaalisesta muutoksesta, sanoo HIMSS Internationalin johtaja Bruce Steinberg.”

”HIMSS- ja Health 2.0 -konferenssien yhdistäminen saman katon alle Euroopassa on ollut menestyksekäs resepti. Health 2.0:n kävijät ovat yrittäjiä, sijoittajia ja terveysalan johtajia, jotka esittelevät uusia tuotteita. HIMSS puolestaan tuo keskusteluun mukaan vaikutusvaltaisia päättäjiä ja ajatusjohtajia. Osallistujilla on mahdollisuus verkostoitua, kuulla parhaista käytännöistä ja oppia uutta. Sen lisäksi he saavat ainutlaatuisen tilaisuuden tutustua teknologioihin, jotka tällä hetkellä parantavat potilaiden hoitoa.”

Business Finlandin digitalisaatiosta vastaava johtaja Pekka Sivonen lisää: ”Meillä on tällä hetkellä yli 500 terveysteknologian alalla toimivaa yritystä, ja määrä kasvaa vuosittain yli 10 prosentin vauhtia. Suomen terveydenhuollon uudistus on historiallisesti merkittävä myös maailmanlaajuisesti. Rahoitusta jaetaan uudelleen ja työn alla on 140 uutta lakia. Yksi niistä on terveyteen liittyvien tietojen toissijaista käyttöä koskeva laki.  Meillä on hieno tarina kerrottavanamme HIMSS ja Health 2.0 -konferenssien kävijöille kesäkuussa 2019.”

Tapahtumiin odotetaan tuhansia terveydenhuoltoalan ammattilaisia ja digitaalisen terveydenhuollon startup-yritysten edustajia.  Lavalle nousee maailmanluokan puhujia, joiden esitykset käsittelevät digitaalisen terveydenhuollon kuumimpia puheenaiheita. Lisäksi tapahtumat toimivat foorumina tulevaisuuden suuntaviivojen ja trendien kartoittamiselle. Yhteisenä tavoitteena on parantaa terveydenhuoltoa tiedon ja teknologian avulla.

Lisätietoa konferensseista julkaistaan sivustolla www.himsseuropeconference.eu