Siirry sisältöön

Uutiset

Maritime Accelerator -kiihdyttämön startupit valittu

  • Suomen meriteollisuutta palveleva Maritime Accelerator -ohjelma etenee
  • Ohjelmaa varten tutustuttiin yli 500 startupiin, joista loppusuoralle valikoitui 10 potentiaalisinta
  • Ohjelma huipentuu Slushin yhteydessä pidettävään päätöstilaisuuteen, jossa startupit esittäytyvät myös yleisölle

Maritime Accelerator -kiihdyttämöohjelman ensimmäinen bootcamp lähestyy ja suuriyritykset pääsevät vihdoin käärimään hihat yhdessä startupien kanssa. Kiihdyttämön avulla rakennetaan uusia kumppanuuksia ja liiketoimintamahdollisuuksia meriteollisuuden jättien ja kansainvälisten huippu-startupien välille, sekä vahvistetaan Suomen asemaa meriteollisuuden kärkimaana.

Tulevaisuutta muutetaan toimialarajojen yli

Avanto Ventures tutustui yli 500 startupiin, joista 40 kiinnostavinta valittiin jatkohaastatteluun ja ainoastaan 10 parasta pääsevät mukaan ensimmäiselle bootcampille, jossa validoidaan uusien kumppanuuksien ja yhteisten bisneslähtöjen potentiaali.

Nostimme valittujen kasvuyritysten joukosta kolme kiinnostavaa tuttavuutta, jotka pääsevät näyttämään kyntensä ja vaikuttamaan meriteollisuuden tulevaisuuteen.

LocusLabs – tiloja mullistava sijaintisovellus

Yksi valituista startupeista on LocusLabs (perustettu vuonna 2014 Yhdysvalloissa), joka tarjoaa tapahtumapaikoille, yrityksille ja brändeille digitaalisen alustan, jonka avulla voi kommunikoida, jakaa tietoa ja hallita erilaisia fyysisiä tiloja. LocusLabsin alusta mallintaa valitun tilan senttimetrin tarkkuudella ja sen voi liittää mobiili-, IoT-, robotiikka- ja AR-sovelluksiin. Tällä hetkellä LocusLabsin uusin tuote, LocusMaps, on käytössä Chicagon O’Haren lentokentällä ja on kiinnostavaa nähdä, miten innovaatiot sopivat meriteollisuuden tarpeisiin.

Delta Cygni Labs – etäkommunikoinnin uusi aikakausi

Delta Cygni Labs (perustettu vuonna 2013 Suomessa) on ensimmäinen suomalaisyritys, joka valittiin Euroopan avaruusjärjestön (European Space Agency, ESA) yrityskiihdyttämöohjelmaan. Delta Cygni Labsin POINTR -mobiilisovellus mahdollistaa erilaisten huoltotöiden tekemisen etäyhteyden avulla vaikeammissakin kohteissa ja lokaatioissa. Sovellus hyödyntää livevideota ja AR-teknologiaa tarjoten innovatiivisia tapoja saada apua vaikkapa keskelle valtamerta.

Vital Vio – LED-tekniikka, joka mullistaa terveydenhuollon

Vital Vio (perustettu vuonna 2012 Yhdysvalloissa) on terveydenhuollon startup, joka tarjoaa uusia tapoja tappaa haitalliset itiöt sisätiloista valokatkaisijaa painamalla. Vital Vion kehittämän LED-teknologia sopii jatkuvaan käyttöön, eikä siinä ole haitallisia UV-säteitä tai kemikaaleja. Innovaation avulla pääsee eroon yleisimmistä bakteereista ja sienistä, ja se soveltuu erinomaisesti lentokoneisiin, sairaaloihin toimistoihin ja julkisiin tiloihin. Onko tässä turvallisemman risteilymatkailun tulevaisuus?

Nämä startupit valittiin mukaan Suomen ensimmäiseen meriteollisuuden kiihdyttämöön

Hema Imaging LLC

CEKO sensors

Thermal Radar 

WH Monitoring

Neuron Soundware

Tulip Interfaces

Delta CygniLabs

LocusLabs

Marine Bubble Flow

Vital Vio