Siirry sisältöön

Tapahtumat

Ladataan Tapahtumat

Talent Boost Breakfast: Sujuva relokaatio yrityksen kilpailuvalttina

Aika: Keskiviikkona, 20.10. klo 8.30–10.00
Paikka: Online
Ilmoittautumiseen: https://www.lyyti.in/talentboostbreakfast_loka2021  

Tilaisuus on tarkoitettu niille, jotka hakevat ratkaisuja osaajapulaan ja kansainvälistymiseen. Vuoden 2021 toinen Talent Boost Breakfast järjestetään virtuaalisena keskiviikkona 20 lokakuuta klo 8.30–10.00, ja siinä keskitytään kansainväliseen rekrytointiin. Tapahtuman keskiössä on relokaatio, eli vaihe, jossa rekrytointi kansainvälisesti on jo tapahtunut ja siirrytään uuden osaajan Suomeen tuloon.

Tilaisuuden teemoina on mm.:

  • Voiko uusi kansainvälinen osaaminen olla avain kasvusuhdanteen koittaessa?
  • Mitkä ovat onnistuneen relokaatioprosessin askeleet?
  • Mitä tukea relokaatioon on tarjolla yritykselle ja työntekijälle?
  • Mitä työkaluja ja rahoitusmahdollisuuksia eri julkisilla Talent Boost -toimijoilla on tarjolla?

Suomen lähiaikojen haasteet osaajien vähentyessä vaikuttavat maan talouden ja yritysten kehittymiseen. Varsinais-Suomen yritykset näkevät talousnäkymät muuta maata positiivisempina. Pk-yritysbarometrin mukaan yhtenä merkittävänä esteenä toiminnan kehittämiselle nähdään kuitenkin yhä osaavan työvoiman saatavuus.

Suuremmilla yrityksillä on perinteisesti vuosien kokemusta ja resursseja kansainväliseen rekrytointiin ja asettautumispalveluihin. Pienemmissä ja keskisuurissa yrityksissä kasvu voi kuitenkin pysähtyä koettuihin kansainvälisen rekrytoinnin kiemuroihin. Pienet voivat oppia paljon suuremmilta toimijoilta, kuten Wärtsilä Oyj, josta toinen tapahtuman keynote-puheenvuoroistakin on.

Keynote – Heli Vesterinen, Global Mobility Lead, Wärtsilä Oyj
”Kokemuksia globaaleista relokaatioprosesseista”

Heli Vesterinen on toiminut Wärtsilän globaalin liikkuvuuden parissa jo useamman vuoden ajan. Puheenvuorossaan Vesterinen kertoo mitkä ovat onnistuneen relokaatioprosessin kulmakivet globaalin toimijan näkökulmasta. Monimuotoisuus on yksi Wärtsilän osaajastrategian kulmakivistä: Wärtsilän yli 200 toimipistettä sijaitsevat 70 eri maassa ja konsernissa työskentelee 139 eri kansalaisuuden omaavaa henkilöä.

Sujuvat konsernitason prosessit ja käytännöt relokaatiossa ja komennuspolitiikassa ovatkin tärkeitä varmistettaessa huippuosaajien houkuttelu yhtiöön.

Keynote – Heidi Popova, Kokka kohti Suomea -projektipäällikkö, Varsinais-Suomen ELY-keskus
”Työkaluja kansainvälisen osaajan asettautumiseen Suomeen

Puheenvuorossaan Heidi Popova keskittyy tarjolla oleviin työkaluihin, joiden kautta erityisesti pk-yritys saa apua osaamisen löytämiseen ja houkutteluun maailmalta. Tällaisia ovat mm. kansainvälisen rekrytoinnin opas sekä alkuvuonna 2022 lanseerattava asettautumispalvelupilotti, jossa yritys voi saada rahallista tukea uuden osaajan ja hänen perheensä Suomeen saapumisessa.

Popova toimii tällä hetkellä projektipäällikkönä Kokka kohti Suomea -hankkeessa, jonka tavoitteena on turvata yritysten kasvua edistämällä kansainvälisten työntekijöiden rekrytoitumista Suomen työmarkkinoille.

Yrityspaneeli
Tapahtuman lopussa Turun seudun yritykset keskustelevat uuden osaamisen houkuttelusta maailmalta ja onnistuneen relokaatio-prosessin tärkeydestä. Mukana keskustelussa ja käytännön näkökulmaa tuomassa on Juha Rokka, toimitusjohtaja, Groke Technologies Oy, Jarno Soinila, toimitusjohtaja, PipeCloud Oy sekä Jenny Rajahalme, asettautumispalveluja tarjoavan GMC Finland Oy:n perustaja.

Tapahtuman juontaa Jani Rusi, operatiivinen johtaja, WTC Turku.

ILMOITTAUDU MUKAAN

Tilaisuus on osa kansallista Talent Boost -toimenpideohjelmaa, ja sen järjestää Turku Science Park Oy. Tapahtumassa mukana on lisäksi Business Finland, Turun kauppakamari ja World Trade Center Turku. Tilaisuus on maksuton. Lisätietoja: Barbara Simell (barbara.simell@turkubusinessregion.com)

Kaikki Tapahtumat