Siirry sisältöön

Tapahtumat

Ladataan Tapahtumat

Taksonomiatorstai – Taksonomia ja vastuullinen yritystoiminta 16.2.

Euroopan unionin kestävän rahoituksen luokittelujärjestelmä eli taksonomia luo kriteeristön sille millainen liiketoiminta on kestävää ympäristön kannalta. Se tulee ohjaamaan rahoittajien toimintaa ja luo raportointivelvoitteita isoille pörssiyhtiöille. Taksonomia tulee vaikuttamaan myös pienempien yritysten toimintaan, sillä investoinnit tulevat todennäköisesti suuntautumaan vahvemmin taksonomia kriteeristön täyttäville projekteille ja hankinnoille.

Olennainen osa taksonomiaa on ”Do no significant harm” -periaate, joka tarkoittaa, ettei yhtä taksonomian ympäristötavoitetta voida edistää muiden tavoitteiden kustannuksella. Periaatteen toteutuminen edellyttää analyysityötä sekä järjestelmällistä lähestymistapaa ESG-asioihin.

Menestyäkseen kestävästi tulevaisuudessa tulee yritysten olla tietoisia taksonomia kokonaisuudesta sekä ymmärtää, miten se vaikuttaa omaan toimintakenttään.

Turku Science Park Oy järjestää Taksonomiatorstai-nimisen webinaarisarjan.

Webinaarisarjassa käsitellään taksonomiaa kokonaisuutena sekä miten se tulisi ottaa huomioon esimerkiksi energiaratkaisuissa tai sopimusjuridiikassa.

16.2. klo 8.30 – 9.30 Taksonomia ja vastuullinen yritystoiminta, Netta Skön, Senior Legal Counsel, Fondia Oyj
Ilmoittaudu mukaan tästä.

Lisätietoja antaa: Reeta Huhtinen.

******

Taksonomiatorstai-webinaarisarjan tulevat tapahtumat

(Pidätämme oikeuden muutoksiin)

16.3. klo 8.30 – 9.30 Taksonomia rakennusaineteollisuudessa, Riikka Sievänen, KPMG

20.4. klo 8.30 – 9.30 Taksonomia rakentamisessa, Aleksi Lunden, Fondia Oy ja Pekka Vuorinen, Rakennusteollisuus

25.5. klo 8.30 – 9.30 Taksonomiakompassi ja SYKE:n panostuotosmalli kansallisella tasolla ja ympäristövaikutukset, Riikka Sievänen KPMG ja Jani Salminen, SYKE

 

Kaikki Tapahtumat