Siirry sisältöön

Tapahtumat

Ladataan Tapahtumat
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Tule luomaan tulevaisuuden digitaalisia matkailupalveluita

21.08.201809:00-16:00

BLUE – Vesistömatkailun digitaaliset palvelukonseptit on osa Sipilän hallituksen kärkihanketta (Sinisen biotalouden kärkihanke). Hankkeessa tehdään vesistömatkailuyrityksille hyödyllisiä, avointa dataa hyödyntäviä AR- tai VR-palveluita nopean protoilun menetelmillä yhdessä maailman huippuosaajien kanssa. Tämä onnistuu törmäyttämällä lisätyn todellisuuden (AR, augmented reality), virtuaalitodellisuuden (VR, virtual reality) sekä avoimen (paikka)tiedon ja matkailualan osaajat.

Turun saariston osalta käytännön työ alkaa co-creation workshopissa Vierailu- ja innovaatiokeskus Joessa, Turussa tiistaina 21.8. klo 9-16.

Työpajassa kohtaavat lisätyn todellisuuden, avoimen datan ja matkailualan yritykset sekä yrittäjät. Tuotamme yhdessä ideoita uusiin vesistömatkailua hyödyttäviin digipalveluihin ja valitsemme niistä parhaat jatkojalostukseen.

Vastaavat workshopit ovat myös Järvi-Suomessa ja Helsingissä, ja kaikkiaan tuloksena syntyy 6–12 uutta digitaalista palvelukonseptia vuoden 2019 loppuun mennessä.

Tämä on kaikille tahoille, teknologian osaajille kuin matkailualan yrityksille oiva mahdollisuus verkostoitua ja markkinoida osaamistaan. Verkoston tuottamat ideat ovat kaikille avoimesti hyödynnettävissä! Uutta oppia on myös luvassa, sillä muun muassa AR:n ’grand old man’, professori Charles Woodward VTT:ltä sekä DR Timothy Jung, Augmented and Virtual Reality Hub at Manchester Metropolitan Universityn johtaja esittelevät AR/VR ja matkailu –uutuuksia.

Onko sinulla jo käytössä tätä uutta teknologiaa ja matkailua yhdistävä sovellus? Workshopin Elämystori tarjoaa mahdollisuuden esitellä matkailualalle tehtyä AR/VR-sovellusta ja avoimen tiedon käyttöä, testata palveluita, keskustella niiden hyödyistä ja haasteista. Luonnollisesti tämä on myös erinomainen mahdollisuus markkinoida omaa osaamista ja hankkia asiakkaita. Kiinnostuitko? Siinä tapauksessa ota yhteys pasi.tuominen@haaga-helia.fi.

Ilmoittautuminen

Projektia voit seurata Facebookissa @blueproject tai kotisivulla www.blueproject.fi .

Lisätietoa Turun saariston co-creation workshopista Pasi Tuominen pasi.tuominen@haaga-helia.fi 040 488 7536 ja koko projektista projektinjohtaja Teemu Moilanen teemu.moilanen@haaga-helia.fi, 040 510 7317.

Kaikki Tapahtumat