Siirry sisältöön
Ladataan Tapahtumat
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Turku Open Platform -sovelluksen julkaisu 6.11.

 

Kaupunkitilojen käytöstä kertovat digitaaliset jäljet osana kaupunkikehittämisen analyysejä: Turku Open Platform -sovelluksen julkaisu

 

Aika: Tiistai 6.11.2018, klo 15-17 (huom. kahvia tarjolla alkaen 14:40)

Paikka: Workshop tila (3 krs), Vierailukeskus Joki, Lemminkäisenkatu 12b, Turku

 

Houkutteleva kaupunkimaisuus on fyysisen kaupunkitilan, sen ihmisiä yhteen tuovien käyttöjen ja kaupunkiyhteisön arvostusten yhteispeliä. Laadukas kaupunkitila on kaupunkisuunnittelun keskeinen tavoite, mutta miten hyödyntää helposti ja keskitetysti olemassa olevaa kaupunkitietoa sen tuottamiseksi?

Turun kaupunkitutkimusohjelma kutsuu tilaisuuteen, jossa esitellään tutkimushankkeessa toteutettu, maksutta kaikille saatavissa oleva vuorovaikutteinen karttasovellus Turku Open Platform (TOP). Tilaisuudessa keskustellaan TOP-sovelluksen avulla erilaisista kaupunkikehittämisen skenaarioista Turun alueella.

TOPin käyttöliittymä antaa mahdollisuuden vertailla kaupungin eri alueita painottamalla käyttäjän haluamalla tavalla tilallista saavutettavuutta, läheisyyttä eri toimintoihin sekä alueen taloudellista ja kulttuurista arvostusta.

TOPissa tutkimustulokset ovat työkaluja, joilla monipuolisten paikkatietodatojen analyysi on tuotu käyttäjien ulottujille. Määrältään suuri ja laadultaan heterogeeninen kaupunkitieto on saatettu käyttökelpoiseen muotoon – analyysin kohteen määrittää käyttäjä. Julkistamme myös katsauksen mihin analyysit perustuvat.

Käyttäjälähtöiset vertailut ja kokeilut antavat uusia ideoita alueiden, yksittäisten kaupunkitilojen ja kiinteistöjen kehittämismahdollisuuksista. Sovelluksen jokainen kartta kertoo tulevaisuuden mahdollisuuksista, ei vain nykytilanteesta.

TOPin on toteuttanut paikkatiedon innovatiiviseen hyödyntämiseen kaupunkisuunnittelussa erikoistunut kansainvälinen tutkimusyhteisö SPIN Unit yhteistyössä Tampereen teknillisen yliopiston kanssa Damiano Cerronen ja professori Panu Lehtovuoren johdolla. TOP on kehitetty tutkimushankkeessa, jota ovat rahoittaneet Suomen Akatemian strategisen tutkimuksen neuvosto (URMI-hanke) ja Turun kaupunkitutkimusohjelma.

 

Tilaisuuden ohjelma

14.40             Kahvia ja makea

15.00             Avaus, tutkimusjohtaja Sampo Ruoppila, Turun kaupunkitutkimusohjelma

15.10             Kaupungin metamorfologia: kaupunkitilojen käytöstä kertovien digitaalisten jälkien jalostaminen osaksi kaupunkikehittämisen analyysejä, Damiano Cerrone ja professori Panu Lehtovuori, SPIN Unit/TTY (esitys on englanninkielinen)

15.40             Miten TOPia voi hyödyntää Turun kehittämispotentiaalien tunnistamisessa: neljä esimerkkiä ja keskustelua kohdealueiden mahdollisuuksista, Damiano Cerrone ja professori Panu Lehtovuori

16.40             Keskustelua ja käyttöopastusta

17.00             Tilaisuus päättyy

 

Tilaisuus on maksuton ja vaatii ilmoittautumisen.

Ilmoittautuminen: https://www.lyyti.in/Turku_Open_Platform_sovelluksen_julkaisu_8912

 

Osallistujien on mahdollista ladata TOP-sovellus etukäteen tietokoneilleen, jotta he voivat kokeilla itse miten TOP taipuu erilaisiin tilallisiin analyyseihin.

Lataa maksuton sovellus (huom. mac ja pc versiot eri kielivaihtoehdoilla).

Tiedot

Päivämäärä:
06.11.2018
Aika:
15:00-17:00

Tapahtumapaikka

Vierailu- ja innovaatiokeskus Joki
Lemminkäisenkatu 12 B
Turku, 20520
+ Google Map
Puhelin:
010 315 3020
Kotisivu:
https://www.vierailukeskusjoki.fi/fi