Siirry sisältöön
""
Ladataan Tapahtumat
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Carbon Neutral Tourism -hankkeen työpaja matkailun kaupunki- ja aluetoimijoille

 

Kutsu
6Aika: Carbon Neutral Tourism -hankkeen työpajoihin! 

Helsingin kaupungin elinkeino-osasto toteuttaa 6aika: Carbon Neutral Tourism -hankkeen yhteistyössä Turun Kaupungin, Visit Tampereen ja Forum Virium Helsingin kanssa. Hankkeessa kootaan matkailualan hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen soveltuva mittaristo, kehitetään ja yhdistellään relevantteja datalähteitä ja kootaan ne yhteiseen tietovarantoon. Älykkäiden ratkaisujen kautta muutetaan data helposti saatavilla olevaksi informaatioksi yritysten ja muiden matkailua kehittävien tahojen käyttöön.

Hankeaika: 1.3.2020 – 31.12.2021
6Aika: Carbon Neutral Tourism hanke järjestää kaksi erillistä työpajaa matkailualan toimijoille. Ensimmäinen 9.6. järjestettävä työpaja on suunnattu erityisesti matkailualan yrittäjille. 11.6. järjestettävä työpaja on suunnattu matkailun alue- ja kaupunkitoimijoille.
Työpajoissa selvitetään matkailualan toimijoiden toiveita ja tarpeita kestävän matkailun kehittämiseen. Niissä pohditaan yhdessä, millaisista kestävän matkailun edistämiseen liittyvistä palveluista ja toimintamalleista on todellista hyötyä alalla toimiville. Mitä arvoa hiilijalanjäljen ja energiankulutuksen mittaaminen tuo, ja miten se näkyy matkailualan yritysten toiminnassa? Mikä data on kehittämisen kannalta arvokasta matkailualan yrityksille?
Lämpimästi tervetuloa!

Aika: Tiistai 9.6.2020 klo 9.00–12.00
Kenelle: Matkailualan yrittäjät
Paikka: Verkkotyöpaja
Ilmoittaudu

Aika: Torstai 11.6.2020 klo 9.00–12.00
Kenelle: Matkailun alue- ja kaupunkitoimijat
Paikka: Verkkotyöpaja
Ilmoittaudu

6aika: Carbon Neutral Tourism -hankkeen tavoitteena on vähentää matkailualan hiilidioksidipäästöjä ja lisätä energiatehokkuutta. Yhteiskehittämisen keinoin etsimme dataa hyödyntäviä älykkäitä ratkaisuja ja uusia toimintamalleja matkailualan toimijoiden käyttöön. Lisätietoja 6aika Carbon Neutral Tourism hankkeesta.

6Aika: Carbon Neutral Tourism -hanke saa rahoituksensa Euroopan aluekehitysrahastosta osana 6Aika-strategiaa vuosina 2020-2021. Hankkeen toteuttavat Helsingin Kaupunki, Forum Virium Helsinki, Turun Kaupunki ja Visit Tampere. Kokonaisbudjetiltaan noin 800 tuhannen euron yhteishanketta koordinoi Helsingin kaupunki.

Lisätietoja:
Jonna Pitkänen
Projektipäällikkö
Helsingin kaupunki
jonna.pitkanen@hel.fi
P. 0401950306