Siirry sisältöön

Uutiset

Suomalais-venäläinen yhteistyöseminaari pohti lääkekehityksen mahdollisuuksia

Turussa järjestettiin tiistaina 23.5. Turun ja Pietarin yhteistyötä vaaliva bioseminaari Making Baltic Sea Region a Health Region together, jossa esiteltiin alueiden välistä lääkekehitysyhteistyötä ja pohdittiin sen jatkoa.

Seminaaria vetivät Turun yliopiston kehitysjohtaja Riitta Mustonen sekä johtaja Grigory Rozhkov.

 

Turun yliopiston, Åbo Akademin sekä paikallisten lääkeyhtiöiden yhteistyö Pietarin kanssa on sujunut menestyksekkäästi.

– Pietari ja Turku ovat molemmat osaamiskeskittymiä, joten Turun yliopiston ja Åbo Akademin yhteistyö Pietarin kanssa on luonnollista, totesivat kumpikin tilaisuuden avauspuheenvuorojen pitäjistä, Pietarin kaupungin teollisuus- ja innovaatiokomitean puheenjohtaja Maksim Meiksin sekä Turun yliopiston rehtori Kalervo Väänänen.

SPCPA:n (St. Petersburg State Chemical-Pharmaceutical Academy) rehtori Igor Narkevichinmielestä yhteistyön tekeminen kannattaa muun muassa  siksi, että alan tutkimus on kallista.

– Tähän mennessä tulokset ovat olleet erinomaisia. Yhteistyötä voidaan vielä laajentaa, jolloin saadaan vieläkin tehokkaammin hyödynnettyä molempien maiden resurssit. Tämä tapaaminen on askel, joka auttaa kehittämään tiedettä.

Turun yliopiston Biokemian professori Jyrki Heino oli samoilla linjoilla.

– Yhteistyö on ollut hedelmällistä. Asetimme hyvin käytännönläheiset päämäärät, jotka ovatkin toteutuneet. Kuten Narkevich sanoi, nyt tavoitteet ovat vielä korkeammalla, ja niihin tullaan myös pääsemään.

Seminaari oli osa suomalais-venäläistä ystävyyskuntakongressia sekä Pietarin päivien ohjelmaa.

Teksti ja kuvat: Matias Suksi, Turun yliopiston viestintä