Siirry sisältöön

Uutiset

SHIFT Business Festival vie tapahtuman takaisin Kakolaan

  • SHIFTin tapahtumapaikkana on tänä vuonna Hotelli Kakola ja sen muurien ympäröimä piha-alue
  • Tavoitteena on luoda kokemuksellinen ja osallistava tapahtuma koronarajoitukset huomioiden
  • Tapahtuman teemana ovat ruokateknologia, tekoäly ja digitaalinen luottamus sekä kiertotalous

Kokoontumisrajoitukset moukaroivat tapahtuma-alaa, eikä loppua näy. Samaan aikaan hotellit kamppailevat vähäisen kävijävirran kanssa erityisesti arkipäivinä, kun työmatkailu on pudonnut käytännössä katsoen nollaan. SHIFT Business Festival ja Hotelli Kakola löivät hynttyyt yhteen hankalassa tilanteessa. 

""
SHIFT palaa vuonna 2021 Kakolaan. Vasemmalta SHIFTin Sini Toivonen, Kakola Yhtiöiden Olli Ojala ja Joonas Ojala, ja oikeassa reunassa SHIFTin tuore vahvistus Elsa Ervasti.

SHIFTillä ja Kakola Yhtiöillä on takanaan pitkä yhteinen historia: SHIFTin after partyt on järjestetty Kakolassa jo 2016, ja 2018 koko kaksipäiväinen festivaali pidettiin vanhan lääninvankilan alueella, joka tuolloin vielä muistutti enemmän rakennustyömaata kuin tulevaa hotellia.

– Tänä vuonna viemme Kakola-kokemuksen uudelle tasolle: Executive-lipun ostaneiden festivaalivieraiden on mahdollista yöpyä hotellissa ja sukeltaa näin 48 tunnin ympärivuorokautiseen SHIFT-kokemukseen. SHIFT on aina ollut enemmän kuin yritystapahtuma. Tänä vuonna avaamme mahdollisuuden immersiiviseen elämykseen ja eräänlaiseen innovaatioretriittiin, kertoo SHIFT Events Oy:n toimitusjohtaja Sini Toivonen.

Hotelli Kakola Kakolanmäen harjalla toimii myös tapahtuman virtuaalisten osien tuotantokeskuksena.

– Olemme todella iloisia päästessämme jatkamaan SHIFTin kanssa yhteistyötä välivuosien jälkeen, samalla toivotamme kaikki vieraat tervetulleeksi tutustumaan Hotel Kakolaan. Tehdään tästä taas perinne, toivoo Kakola Yhtiöiden hallituksen puheenjohtaja Olli Ojala.

Lipputyyppi määrittää tapahtumakokemusta

Tapahtuma-alue rakennetaan pääosin muurien ympäröimälle hotellin pihalle. Laaja ulkoilma-alue ja mahdollisuus pitää reilut turvavälit luovat hyvät edellytykset ja koronatartuntojen kannalta turvallisen tapahtuman järjestämiseen.

Lipputyyppiä valitessa on hyvä miettiä, kuinka kokonaisvaltaisen tapahtumakokemuksen haluaa. 

Perustasoinen SHIFT Pass avaa pääsyn tapahtuman fyysiseen ja virtuaaliseen ympäristöön. Hieman hintavampi Executive Pass avaa samat mahdollisuudet. Executive-lipun haltijat ovat kuitenkin etusijalla silloin, jos yleisötapahtumien osallistujamäärä on elokuussa rajoitettu. 

Intensiivisimpään tapahtumakokemukseen, niin kutsuttuun innovaatioretriittiin, osallistuvat ne Executive-lipun haltijat, jotka ovat myös varanneet hotellihuoneen Kakolasta. Jos yleisötapahtumien osallistujamäärä on rajattu minimiin, saavat hotellihuoneensa varanneet lipunhaltijat yhteisen eristäytyneen kokemuksen muiden vankilanhotellin tiloissa yöpyvien festivaalivieraiden kanssa. Tässä tapauksessa yhteisiä tilaisuuksia tai lavaohjelmaa ei luonnollisesti järjestetä, vaan koko tapahtuman ohjelma siirretään virtuaaliympäristöön.

Elsa Ervasti aloitti ohjelmapäällikkönä

Vuoden 2021 ohjelman kuratoi Elsa Ervasti, taide- ja yritysmaailman moniosaaja, joka on aikaisemmin työskennellyt vuosia startupien, luovien konseptien sekä mm. kasvuyritystapahtuma Slushin Talk the Talk -ohjelman parissa. Vuonna 2020 Elsa julkaisi yhdessä Joonas Turusen kanssa tietokirjan Pitch! Innostavan tiivistämisen taito (2020 S&S).

– SHIFT 2021 osallistaa ja fasilitoi. On inspiroivaa päästä SHIFTin tiimiin suunnittelemaan vahvasti kokemuksellista hybriditapahtumaa. Tavoitteena on mahdollistaa syventyminen uusimpiin innovaatioihin sekä luoda vahva ja energisoiva elämys niin kokijoille kuin tekijöillekin, kertoo ohjelmapäällikkö Elsa Ervasti SHIFT Events Oy:stä.

SHIFT Business Festival järjestetään 25.-26.8.2021 Kakolassa ja sen piha-alueilla tai täysin virtuaalisesti, jos koronatilanne niin vaatii.

Tapahtuman edistymistä voi seurata tapahtuman verkkosivuilla www.theshift.fi