Siirry sisältöön

Uutiset

SHIFT Business Festival avaa syksyn kasvuyritystapahtumien kauden elokuussa

SHIFT Business Festivalin ohjelma 25.–26.8.2021 painottuu erityisesti tulevaisuuteen ja kasvuun. Suomi on Euroopan startup- ja teknologiakeskus erityisesti tekoälyn kehittämisen osalta. SHIFTin keskiössä ovat tänä vuonna tulevaisuus ja pohjoismaiset kasvuyritykset.

SHIFTin lavalla nähdään elokuussa ruokateknologian ja kiertotalouden kasvuyrityksiä sekä sijoittajia ja tekoälyn ja digitaalisen luottamuksen kansainvälisiä asiantuntijoita, kuten Hedvig Kjellström (Silo AI), joka puhuu tekoälyn ja ihmisen välisestä suhteesta, ja kirjailija sekä digitaalisen turvallisuuden asiantuntija Bruce Schneier Harvard Kennedy Schoolista. Ruokateknologian megatrendejä avaa VTT:n entinen tutkija Lauri Reuter, joka on nykyään Pohjoismaiden ensimmäisen ruokateknologiaan sijoittavan rahaston, Nordic FoodTech VC:n perustaja ja osakas. Ketjun toisessa päässä ruokahävikin minimoimisesta puhuu norjalainen TotalCtrl-yritystä luotsaava Charlotte Aschim.

Festivaalin ohjelma on nähtävissä kokonaisuudessaan osoitteessa https://theshift.fi/shift-business-festival/.

SHIFT 2021 -festivaaliin voi osallistua paikan päällä Hotelli Kakolassa tai etänä.

Intiimi ja intensiivinen tapahtumakokemus etätyöapatiaa vastaan

Tapahtuma-ala on ollut voimakkaasti rajoitettu yli vuoden. Kesän isoimmat festivaalit on peruutettu, mutta SHIFT Business Festivalin toimitusjohtaja Sini Toivonen on varovaisen toiveikas syksyn suhteen:

– On erittäin tärkeää saada vapautettua myös yritystapahtumien järjestämistä. Työpaikoilla on kuluneen vuoden aikana otettu käyttöön uusia toimintatapoja, joista osa varmasti jää elämään myös tulevaisuudessa, mutta mikään ei korvaa kohtaamisia kasvotusten. Tähän toiveeseen ja tarpeeseen haluamme vastata.

Vuoden 2021 festivaaliin voi osallistua etänä tai paikan päällä Hotelli Kakolassa ja sitä ympäröivillä piha-alueilla. SHIFT on aina ollut ulkoilmatapahtuma, mutta tänä vuonna pihan hyödyntämiseen on myös käytännön syy: ulkona tapahtumajärjestäjä voi varmemmin taata turvallisen kokemuksen osallistujille.

Tapahtuma-alueen hotellista huoneen varanneilla on mahdollisuus heittäytyä kokonaisvaltaiseen festivaalikokemukseen. Ajatus syntyi tarpeesta mieluummin tarjota hyvin intensiivinen kokemus hieman pienemmälle joukolle kuin jättää pahimmassa tapauksessa festivaalin live-osuus kokonaan järjestämättä.

– Yrityksissä kaivataan inspiraatiota, uusia bisnesmahdollisuuksia ja kasvokkain tapahtuvaa ajatustenvaihtoa. Haluamme hälventää kuluneen vuoden aiheuttamaa etätyö- ja innovaatioapatiaa ja suihkauttaa piristysruiskeen suomalaiseen ja pohjoismaiseen yrityselämään, sanoo Toivonen. 

Ellei yleisömäärän rajoituksia höllennetä elokuuhun mennessä, SHIFTillä on täydet valmiudet järjestää festivaali kokonaan verkossa.