Kansainvälisiä osaajia kasvun tueksi

Koronavirusepidemia vaikuttaa työvoiman liikkuvuuteen. Tietoa löytyy Työvoiman liikkuvuus -sivulta. Voit myös ottaa yhteyttä Turku Science Park Oy:n asiantuntijoihin. Täyttämällä sivustolla olevan lyhyen yhteydenottolomakkeen haemme sinun tilanteesi kannalta relevantin tiedon ja vinkit. 

Tavoitteenamme on tehdä Turun seudusta entistä tunnetumpi ja houkuttelevampi paikka kansainvälisille osaajille ja heidän perheilleen. Autamme laajan yhteistyöverkostomme kanssa osaajapulan kanssa painivia yrityksiä kansainvälisen työvoiman houkuttelussa, rekrytoinnissa ja asettautumisessa.  

JOBS IN FINLAND on markkinointialusta englanti työkielenä positioille. Esillä olevissa työpaikoissa ei ole vaatimusta suomen tai ruotsin kielen osaamiselle.

Turun seudun ja Lounais-Suomen tarjoamat työ- ja uramahdollisuudet ovat esillä Jobs in Finland -sivuston lisäksi alueellisella Career in Southwest Finland -sivustolla.

Sivustojen kautta on mahdollista saada lisänäkyvyyttä avoimille työpaikoille. Tutustu ja ilmoita yrityksesi työpaikat mukaan ottamalla meihin yhteyttä tai täyttämällä lomake Jobs in Finland -sivustolla.

Load More

Ota yhteyttä tällä sivustolla esillä olevaan yhteyshenkilöön ja kerromme miten saat yrityksenne esille osaajien houkuttelun kampanjoissa ja tapahtumissa. Kansainväliset rekrytointikampanjat toteutetaan tiiviissä yhteistyössä Business Finlandin kanssa. 

Load More

Suuren suosion saavuttanut Talent Call Turku -kutsukilpailu järjestetään uudelleen vuonna 2020 (alustava aikataulu loppusyksy – talvi). Kilpailun kumppaniyritykset pääsevät mukaan valitsemaan voittajat ja hyödyntämään kilpailusta saatavaa näkyvyyttä uusien osaajien löytämisessä ja oman tunnettuuden edistämisessä. Kysy lisää ottamalla yhteyttä tällä sivulla esillä olevaan yhteyshenkilöön.

Vuoden 019 kampanjaan voi tutustua: www.talentcall.fi 

Load More

Muualta Suomesta ja ulkomailta Turun seudulle kesätöihin tuleville teekkareille tarjotaan työsopimusta vastaan opiskelija-asunto sekä kaupunkiliikenteen bussikortti kolmeksi kuukaudeksi. Edut ovat voimassa kesä-, heinä- ja elokuussa 2020 ja ne tarjotaan Turun seudulla 30 opiskelijalle. Kampanja-aika 15.1.-30.4.2020.

Kampanjasivu: www.techsummertrainee.fi

Hyödynnä Kesäteekkarikampanjan näkyvyyttä kesätyöntekijöiden rekrytoinnissa lähettämällä linkki kesätyöpaikkailmoituksiinne.

Kysy lisää: Lotta Kujanpää, Kesäteekkarikampanjan toteutus, lotta.kujanpaa@turkubusinessregion.com, puh. 040 722 0333

 

Load More

Aamiaistilaisuudet on tarkoitettu kansainvälisten osaajien houkutteluun ja rekrytointiin liittyvistä palveluista kiinnostuneille yrityksille. Tilaisuuksia järjestetään kolme-neljä kertaa vuodessa vaihtuvin teemoin. Seuraavan tilaisuuden löydät tapahtumakalenteristamme.

Load More

Matchmaking-tilaisuuksien tavoitteena on edesauttaa rekrytoivien yritysten ja osaajien kohtaamista. Järjestämme matchmaking-tilaisuuksia ympäri vuoden. Liity Turku Business Region -uutiskirjelistalle ja saat ajankohtaista tietoa tilaisuuksista.  

Load More

Welcome to Turku! -tilaisuudet on tarkoitettu seudulle hiljattain muuttaneille kansainvälisille osaajille. Tilaisuudet tarjoavat mahdollisuuden verkostoitumiseen myös Turun seudulla pidempään asuneille ulkomaalaisille. Tietoa seuraavista tilaisuuksista löytyy tapahtumakalenterista ja Career in Southwest Finland -sivuilta.

Load More

Yhteistyökumppaneiden palveluja:

EURES auttaa työnhakijoita löytämään työpaikkoja ja työnantajia saamaan työntekijöitä palvelukseensa kaikkialta Euroopasta.

Lue lisää palveluista EURES-portaalissa: https://ec.europa.eu/eures/public/fi/homepage

Voit ottaa myös suoraan yheyttä Varsinais-Suomen EURES-neuvojiin:

Tomi Puranen  tomi.puranen@te-toimisto.fi
Katja Henriksson katja.henriksson@te-toimisto.fi
Tuula Matikainen tuula.matikainen@te-toimisto.fi
Marita Mikkola  maritta.mikkola@te-toimisto.fi

Load More

Kartoita organisaatiosi valmiuksia kansainvälisten osaajien rekrytointiin ja monikulttuurisen työyhteisön johtamiseen. Talent Boost -mittariston ovat luoneet Helsingin seudun kauppakamari ja Business Finland.

Kyselyn täyttäminen kestää noin 10 minuuttia. Kyselyn päätteeksi saat yrityksesi tilannetta kuvaavan Talent Boost -mittarin tuloksen.

SIIRRY TALENT BOOST -MITTARIIN

Load More

Talent Explorer -rahoituksen avulla voi palkata asiantuntijan edistämään yrityksen kansainvälistymistä. Business Finlandin myöntämän rahoituksen enimmäismäärä on 20 000 euroa. Tutustu ja hae rahoitusta Business Finlandin sivuilla.

Load More

Euroopan laajuinen, verkossa toteutettava rekrytointitapahtuma. Ilmoittaudu seuraavaan tapahtumaan TE-keskuksen sivuilla.

Load More

Kansainvälinen työyhteisö -valmennus on tarkoitettu yrityksille, joissa työskentelee eri kieli- ja kulttuuritaustaisia henkilöitä. Lisää tietoa ELY-keskuksen sivuilla.

Load More

Ammattitaidon testaus -palvelu: rekrytoinnin yhteydessä tapahtuva ammattiosaamisen näyttö. Lisää tietoa ELY-keskuksen sivuilla.

Load More

Alkavia suomenkielen kursseja voi hakea Finnish Courses -sivustolta

Kielikoulutusta työntekijöille: Ely-keskuksen sivuilla tietoa Työpaikkasuomi -kielikoulutuksesta.

Load More

Load More

Ulkomaalaisen urakka -opas

Opas ulkomaalaisen työvoiman ja yritysten käyttöön Suomessa. Opas löytyy kolmella eri kielellä:

Suomi: Ulkomaalaisen_urakka_opas

Englanti: Contract_work_by_foreign_nationals_en

Venäjä: Contract_work_by_foreign_nationals_ru

Työntekijöiden rekrytointi ulkomailta -opas

 Lyhyt ja mahdollisimman selkokielinen opas rekrytointiin ulkomailta. Digitaalisen oppaan on tuottanut Business Oulu ja se löytyy isssuu-palvelusta.  

Tervetuloa Suomeen -opas

Selkeä ja kotoutumislain mukainen tietopaketti. Oppaan tarkoituksena on auttaa Suomeen asettumisen alkuvaiheessa. Oppaassa on tietoa muun muassa asumisesta, työnteosta ja viranomaisista sekä perustietoa suomalaisesta yhteiskunnasta ja kulttuurista. Opas on saatavilla usealla kielellä. Lataa koko opas tai lyhyempi esite työ- ja elinkeinoministeriön sivuilta.

Load More

 

 

Ota yhteyttä!
Lotta Kujanpää kasvokuva.
Lotta Kujanpää
Asiantuntija
Talent Turku
+358 40 722 0333