Kasvua kansainvälisistä osaajista

Koronavirusepidemia vaikuttaa työvoiman liikkuvuuteen. Tietoa löytyy Työvoiman liikkuvuus -sivulta. Voit myös ottaa yhteyttä Turku Science Park Oy:n asiantuntijoihin. Täyttämällä sivustolla olevan lyhyen yhteydenottolomakkeen haemme sinun tilanteesi kannalta relevantin tiedon ja vinkit.

Tälle sivustolle on koottu Turun seudun yrityksille tarjolla olevia palveluja ja työkaluja liittyen kansainvälisten osaajien houkutteluun, rekrytointiin sekä osaajan saapumiseen ja asettautumiseen. Palvelut ovat pääsääntöisesti maksuttomia.

Turku Science Park Oy koordinoi laajaa Talent Boost Turku -työtä, jossa yhteisenä tavoitteena on tehdä Turun seudusta entistä tunnetumpi ja houkuttelevampi paikka kansainvälisille osaajille ja heidän perheilleen. Turun seudun laaja yhteistyöverkosto auttaa osaajapulan kanssa painivia yrityksiä kansainvälisen työvoiman houkuttelussa, rekrytoinnissa ja asettautumisessa.

Talent Boost -verkoston tavoitteita ja toimintaa on avattu työ- ja elinkeinoministeriön videolla:

Kansainvälisten osaajien houkuttelu ja rekrytointi

Osaavan työvoiman saatavuuden varmistaminen on Turun seudun yritysten kasvun kannalta aivan keskeistä. Kaikkia yritysten tarvitsemia asiantuntijoita ei kuitenkaan löydy Suomesta, joten huippuosaajia on houkuteltava maailmalta. Korkeakoulutuksen lisääminen, ja Suomessa jo olevien kansainvälisten tutkinto-opiskelijoiden pitäminen Suomessa onkin entistä tärkeämpää. Kansainvälisessä rekrytoinnissa on omat huomioitavat asiansa. Talent Boost -verkosto Turun seudulla tarjoaa yrityksille apua kansainvälisten osaajien houkutteluun ja rekrytointiin.

Talent Call Turku -kampanja

Suuren suosion saavuttanut Talent Call Turku -kutsukilpailu kilpailun kumppaniyritykset pääsevät mukaan valitsemaan voittajat ja hyödyntämään kilpailun tuomaa näkyvyyttä uusien osaajien löytämisessä ja oman työnantajamielikuvan luomisessa. Kysy lisää ottamalla yhteyttä tällä sivulla esillä oleviin yhteyshenkilöihin.

Vuoden 2019 kampanjaan voi tutustua: www.talentcall.fi 

Kesäteekkarikampanja

Muualta Suomesta ja ulkomailta Turun seudulle kesätöihin tuleville teekkareille tarjotaan työsopimusta vastaan opiskelija-asunto sekä kaupunkiliikenteen bussikortti kolmeksi kesäkuukaudeksi.

Kampanjasivu: www.techsummertrainee.fi

Hyödynnä Kesäteekkarikampanjan näkyvyyttä kesätyöntekijöiden rekrytoinnissa lähettämällä linkki kesätyöpaikkailmoituksiinne:

Lotta Kujanpää, Kesäteekkarikampanjan toteutus, lotta.kujanpaa@turkubusinessregion.com, puh. 040 722 0333

Load More

Jobs in Finland – kansallinen työpaikkaportaali

Jobs in Finland on markkinointialusta englanti työkielenä positioille. Esillä olevissa työpaikoissa ei ole vaatimusta suomen tai ruotsin kielen osaamiselle.

Sivuston kautta on mahdollista saada lisänäkyvyyttä avoimille työpaikoille. Tutustu ja ilmoita yrityksesi työpaikat mukaan ottamalla meihin yhteyttä tai täyttämällä lomake Jobs in Finland -sivustolla.

Näkyvyyttä työpaikoille Turun seudulla

Turun seudun ja Lounais-Suomen tarjoamat työ- ja uramahdollisuudet ovat esillä Jobs in Finland -sivuston lisäksi alueellisella Career in Southwest Finland -sivustolla.

Turku Science Park Oy ylläpitää LinkedIn ryhmää, jonka kautta työnantaja voi saavuttaa osaajia Turun seudulla. Klikkaa tästä ja liity Talent Turku -LinkedIn ryhmään.

Työpiste auttaa yrityksiä ja turkulaisia työnhakijoita löytämään toisensa. Yritys voi jättää Työpisteen yrityspalveluille maksuttoman rekrytoimeksiannon. Klikkaa tästä Työpisteen yrityspalveluihin.

European (Online) Job Days

Euroopan laajuinen, verkossa toteutettava rekrytointitapahtuma. Ilmoittaudu seuraavaan tapahtumaan TE-keskuksen sivuilla.

Load More

Talent Call Turku -kampanja

Suuren suosion saavuttanut Talent Call Turku -kutsukilpailu järjestetään uudelleen vuonna 2020 (alustava aikataulu loppusyksy – talvi). Kilpailun kumppaniyritykset pääsevät mukaan valitsemaan voittajat ja hyödyntämään kilpailusta saatavaa näkyvyyttä uusien osaajien löytämisessä ja oman tunnettuuden edistämisessä. Kysy lisää ottamalla yhteyttä tällä sivulla esillä oleviinn yhteyshenkilöihin. Vuoden 2019 kampanjaan voi tutustua: www.talentcall.fi

Räätälöidyt rekrytointikampanjat

Talent Boost -verkosto tarjoaa yrityksille apua myös räätälöityihin rekrytointikampanjoihin. Turun seudun elinkeinoelämää markkinoidaan osana useita kansainvälisiä ammatti- ja rekrytointitapahtumia. Tapahtumat toteutetaan tiiviissä yhteistyössä Business Finlandin kanssa. Yritysten on mahdollista osallistua tapahtumiin itselleen sopivalla tavalla. Ota yhteyttä tällä sivustolla oleviin yhteyshenkilöihin, ja katsotaan mitä voimme kehittää yhdessä!

EURES -palvelut

EURES auttaa työnhakijoita löytämään työpaikkoja ja työnantajia saamaan työntekijöitä palvelukseensa kaikkialta Euroopasta.

Klikkaa ja lue lisää palveluista EURES-portaalissa.

Voit ottaa myös suoraan yheyttä Varsinais-Suomen EURES-neuvojiin:

Tomi Puranen tomi.puranen@te-toimisto.fi
Katja Henriksson katja.henriksson@te-toimisto.fi
Tuula Matikainen tuula.matikainen@te-toimisto.fi
Marita Mikkola maritta.mikkola@te-toimisto.fi

Työntekijöiden rekrytointi ulkomailta -opas

Lyhyt ja mahdollisimman selkokielinen opas rekrytointiin ulkomailta. Digitaalisen oppaan on tuottanut Business Oulu ja se löytyy isssuu-palvelusta.

Ulkomaalaisen urakka -opas

Opas ulkomaalaisen työvoiman ja yritysten käyttöön Suomessa. Turun kaupungin tuottama opas löytyy kolmella eri kielellä:

Suomi: Ulkomaalaisen_urakka_opas

Englanti: Contract_work_by_foreign_nationals_en

Venäjä: Contract_work_by_foreign_nationals_ru

Load More

Ammattitaidon testaus -palvelu: rekrytoinnin yhteydessä tapahtuva ammattiosaamisen näyttö. Lisää tietoa ELY-keskuksen sivuilla.

Load More

Matchmaking-tilaisuuksien tavoitteena on edesauttaa rekrytoivien yritysten ja osaajien kohtaamista. Järjestämme matchmaking-tilaisuuksia ympäri vuoden. Liity Turku Business Region -uutiskirjelistalle ja saat ajankohtaista tietoa tilaisuuksista.  

Study & Stay in Turku

Kansainvälisille opiskelijoille suunnattu uramessu, jonka järjestävät Opiskelijakaupunki Turku, Turun korkeakoulut sekä Turku Science Park Oy. Lue lisää viime vuoden tilaisuudesta klikkaamalla tästä.

Tech Talent Lounge

Kansainvälisten tekniikan alan opiskelijoiden ja yritysten matchmaking-tapahtuma, joka järjestettiin viime vuonna ensimmäistä kertaa SHIFT Business Festivaalin yhteydessä. Seuraavaa Tech Talent Loungea suunnitellaan loppuvuodelle 2020.

Load More

Turun seudulla ja kansallisesti toimii useita henkilöstöpalvelualan yritystä, jotka tarjoavat apua rekrytointiin ja suorahakuun myös kansainvälisesti. Tutustu näihin yrityksiin:

Barona
Biisoni
Carrot
Eezy Personnel
Eilakaisla
Opteam
Kairest
Kallinen Consulting
Legioona
Lisäpalvelu
Manpower
Nordic
Personalhuset
Pointer Potential
Poolia
Staffpoint
UKKO Work
Varamiespalvelu
VPS

(Lista täydentyy jatkuvasti. Olethan yhteydessä tällä sivustolla oleviin yhteyshenkilöihin, niin lisäämme yrityksesi tiedot listalle)

Load More

Työyhteisön kehittäminen ja työntekijän saapuminen Suomeen

Useiden kansainvälisten tutkimusten mukaan etenkin kulttuurinen diversiteetti on kasvattanut selkeästi yritysten mahdollisuuksia saavuttaa keskimääräistä parempia tuloksia. Alla olevilla työkaluilla voit testata ja kehittää yrityksenne valmiutta työyhteisönne kansainvälistymiseen. Kansainvälisen osaajan palkkaamiseen ja Suomeen saapumiseen löytyy lisäksi tukea sekä rahoituksen että palvelujen muodossa.

Kansainvälinen työyhteisö -valmennus

Valmennus on tarkoitettu yrityksille, joissa työskentelee eri kieli- ja kulttuuritaustaisia henkilöitä. Lisää tietoa ELY-keskuksen sivuilla.

Talent Boost -mittari

Kartoita organisaatiosi valmiuksia kansainvälisten osaajien rekrytointiin ja monikulttuurisen työyhteisön johtamiseen. Talent Boost -mittariston ovat luoneet Helsingin seudun kauppakamari ja Business Finland.

Kyselyn täyttäminen kestää noin 10 minuuttia. Kyselyn päätteeksi saat yrityksesi tilannetta kuvaavan Talent Boost -mittarin tuloksen.

SIIRRY TALENT BOOST -MITTARIIN

Load More

Talent Explorer -rahoitus

Business Finlandin myöntämän rahoituksen avulla voi palkata asiantuntijan edistämään yrityksen kansainvälistymistä. Rahoituksen enimmäismäärä on 20 000 euroa. Tutustu ja hae rahoitusta Business Finlandin sivuilla.

EURES -työpaikkatuet

Eka EURES-työpaikan taloudellisen tuen avulla helpotetaan nuorten (18 – 35 v.) osaajien rekrytointia toisesta EU-maasta. Reactivate-hankkeiden taloudellisen tuen avulla helpotetaan puolestaan vähintään 35-vuotiaiden osaajien rekrytointia toisesta EU-maasta.

Työnantajalle voidaan myöntää taloudellista tukea työntekijän perehdyttämisestä ja uuteen maahan muuttamisesta ja sopeutumisesta aiheutuviin kustannuksiin. Klikkaa lukemaan lisää tuista.

Load More

Relokaatiopilotit

Talent Boost -verkosto Turun seudulla haluaa tehdä kansainvälisen osaajan ja hänen perheensä saapumisesta Suomeen mahdollisimman mutkatonta. Haemme Turku Science Park Oy:ssä yrityksiä, jotka ovat kiinnostuneita osallistumaan relokaatiopilottiin. Ota yhteyttä sivustolla oleviin henkilöihin, ja tehdään uuden työntekijänne saapuminen mahdollisimman mukavaksi.

Relokaatiopalvelut

Turun seudulla ja kansallisesti toimii useita henkilöstöpalvelualan yritystä, jotka tarjoavat apua kansainvälisen osaajan muuttamisessa Suomeen:

Barona Relocation

Finland Relocation

Talent Center

(Lista täydentyy jatkuvasti. Olethan yhteydessä tällä sivustolla oleviin yhteyshenkilöihin, niin lisäämme yrityksesi tiedot listalle)

Load More

Verkostoja ja palveluja uudelle työntekijälle

Uudelle työntekijälle on tärkeää tarjota tukea, jotta elämän muuttaminen uuteen maahan sujuu hyvin. Usein palkatun osaajan mukana Suomeen muuttaa hänen puolisonsa ja lapsensa, ja heidän viihtyvyytensä vaikuttaa myös siihen saadaanko osaaja pidettyä Suomessa ja uudessa työssään. Kaikille avoimia tilaisuuksia ja palveluja on tarjoalla koko ajan enemmän.

Welcome to Turku! -tilaisuudet

Tilaisuudet on tarkoitettu seudulle hiljattain muuttaneille kansainvälisille osaajille. Tilaisuudet tarjoavat mahdollisuuden verkostoitumiseen myös Turun seudulla pidempään asuneille ulkomaalaisille. Tietoa seuraavista tilaisuuksista löytyy tapahtumakalenterista ja Career in Southwest Finland -sivuilta.

Tervetuloa Suomeen -opas

Selkeä ja kotoutumislain mukainen tietopaketti. Oppaan tarkoituksena on auttaa Suomeen asettumisen alkuvaiheessa. Oppaassa on tietoa muun muassa asumisesta, työnteosta ja viranomaisista sekä perustietoa suomalaisesta yhteiskunnasta ja kulttuurista. Opas on saatavilla usealla kielellä. Lataa koko opas tai lyhyempi esite työ- ja elinkeinoministeriön sivuilta.

Career in Turku & Southwest Finland -sivusto

Sivustolle on kerätty Lounais-Suomen alueen tietoa englanniksi. Klikkaa Career in Turku & Southwest Finland sivuille tästä.

Load More

Suomenkielen kursseja

Alkavia suomenkielen kursseja voi hakea Finnish Courses -sivustolta

Kielikoulutusta työpaikalla

Kielikoulutusta työntekijöille: Ely-keskuksen sivuilla tietoa Työpaikkasuomi -kielikoulutuksesta.

Load More

Paikalliset verkostot ovat tärkeitä, jotta uusi työntekijä kokee itsensä tervetulleeksi. Uusille työntekijöille ja heidän perheilleen voi vinkata esimerkiksi seuraavia kanavia:

Expat Turku Network -ryhmä
Talent Turku LinkedIn-ryhmä
International Working Women of Finland yhdistys

Load More

MESH-hanke pyrkii tukemaan kansainvälisten osaajien sijoittumista suomalaisille työmarkkinoille mentoroinnin ja verkostojen kehittämisen avulla. Mentorointiohjelma on suunnattu korkeakoulutetuille kansainvälisille osaajille, jotka kaipaavat henkilökohtaisempaa tukea työllistymistä varten. Lue lisää ja ilmoittaudu mentoriksi tai aktoriksi klikkaamalla tästä.

Turun yliopiston ja Åbo Akademin yhteinen englanniksi toteutettava mentorointiohjelma on suunnattu tohtorikoulutettaville ja tutkijatohtoreille. Ohjelma antaa tukea oman osaamisen kehittämisessä ja tunnistamisessa. Lisää tietoa löytyy utu.fi sivuilta.

Load More

Yritystilaisuudet ja vieraskynä

Talent Boost -verkosto tarjoaa tilaisuuksia yrityksille, jotka ovat kiinnostuneita palkkaamaan kansainvälisiä osaajia tukemaan kasvua ja kehitystä. Tilaisuuksissa kerrotaan tarjolla olevista palveluista ja työkaluista. Verkosto järjestää lisäksi matchmaking-tilaisuuksia, joissa yritys voi löytää osaajia esimerkiksi kansainvälisten opiskelijoiden joukosta. Vieraskynässä asiantuntijat eri organisaatioista käsittelevät tärkeitä kansainvälisten osaajien rekrytointiin liittyviä aiheita.

Aamiaistilaisuudet on tarkoitettu kansainvälisten osaajien houkutteluun ja rekrytointiin liittyvistä palveluista kiinnostuneille yrityksille. Tilaisuuksia järjestetään kolme-neljä kertaa vuodessa vaihtuvin teemoin. Seuraavan tilaisuuden löydät tapahtumakalenteristamme.

Load More

Matchmaking-tilaisuuksien tavoitteena on edesauttaa rekrytoivien yritysten ja osaajien kohtaamista. Järjestämme matchmaking-tilaisuuksia ympäri vuoden. Liity Turku Business Region -uutiskirjelistalle ja saat ajankohtaista tietoa tilaisuuksista.  

Study & Stay in Turku

Kansainvälisille opiskelijoille suunnattu uramessu, jonka järjestävät Opiskelijakaupunki Turku, Turun korkeakoulut sekä Turku Science Park Oy. Lue lisää viime vuoden tilaisuudesta klikkaamalla tästä.

Tech Talent Lounge

Kansainvälisten tekniikan alan opiskelijoiden ja yritysten matchmaking-tapahtuma, joka järjestettiin viime vuonna ensimmäistä kertaa SHIFT Business Festivaalin yhteydessä. Seuraavaa Tech Talent Loungea suunnitellaan loppuvuodelle 2020.

Load More

Webinaareissa käsitellään kansainväliseen houkuteluun ja rekrytointiin liittyviä kysymyksiä.

Tallenne 26.5.2020 Webinaarista Työnantaja – mitä tulee huomioida työntekijän aloittaessa työt toisesta maasta? Webinaarin ovat toteuttaneet Turku Science Park Oy ja Business Finland. Asiantuntijana KPMG Oy Ab. Klikkaa tästä tallenteeseen.

Tulevat webinaarit löydät Tapahtumat -sivulta.

Load More

Viirailijoiden kynästä tulleita konkreettisia vinkkejä kansainvälisten osaajien houkutteluun ja rekrytointiin:

Olemme palkanneet työntekijän ulkomailta, mutta hän ei voi matkustaa Suomeen vallitsevan korona-tilanteen takia. Voiko hän aloittaa työskentelyn kotimaassaan? Mitkä asiat täytyy huomioida työnantajana? Ida Ikonen, veroasiantuntija, KPMG

Load More

Ota yhteyttä
Lotta Kujanpää kasvokuva.
Lotta Kujanpää
Asiantuntija
Talent Turku
+358 40 722 0333
Megumi Hayashi kasvokuva.
Megumi Hayashi
Yritysneuvoja
+358 40 823 8117
Janina Nieminen
Asiantuntija
Talent Turku
+358 40 756 7746