Elämyksistä uutta liiketoimintaa!

Oletko koskaan miettinyt miten tuotteesi kävisi kaupaksi, jos sen voisi yhdistää kohderyhmääsi koskettavaan elokuvaan? Tai päinvastoin, kaipaatko luomallesi uudelle fiktiiviselle hahmolle näkyvyyttä kahvimukin kyljessä – tai olisiko siitä jopa mobiilipeliksi?

Turun seudun yrityspalvelut tarjoaa vahvistusta elämysteollisuuden ja luovien alojen kehitystoimintaan. Olemme myös muiden luovien alojen kumppanuuksissa kasvumahdollisuuksia tunnistavien yritysten tukena. Edistämme elokuva- ja tv-tuotantojen toteuttamista Turun seudulla ja rakennamme pelialan toimijoiden yhteistyötä seudulla.

Rajattomia mahdollisuuksia yhteistyöhön

Elämysteollisuus tarjoaa erinomaisia yhteistyö- ja kasvumahdollisuuksia muita toimialoja edustaville yrityksille. Esimerkiksi aineettomien oikeuksien (immateriaalioikeudet, IPR) hyödyntäminen voi edistää sekä niiden omistajan että niihin lisenssioikeuksia omaavan toisen yrittäjän menestystä.

Muumipeikon kuva kahvimukin kyljessä lienee tästä klassisin esimerkki, mutta kumppanuuksia voi syntyä myös tuotteistamalla elokuvien ja tv-ohjelmien tarinaa ja hahmoja vaikkapa matkailutuotteiksi tai elintarvikkeiksi.

West Finland Film Commission WFFC

Elokuva- ja tv-tuotantojen sijoittumispaikoista käydään maailmalla kovaa kilpailua. Turun seutu on noussut Suomen elokuvapääkaupungiksi, eikä vähiten Länsi-Suomen elokuvakomissio WFFC:n (West Finland Film Commission) ansiosta. WFFC on neuvotellut Turun seudulle jo kymmenien elokuvien ja tv-sarjojen kuvauksia. Ne ovat tuottaneet alueemme elinkeinoelämälle miljoonien eurojen liikevaihdon ja esimerkiksi majoitusliikkeille jopa tuhansia yöpymisvuorokausia joka vuosi.

WFFC:n tehtävänä on kuvaussopimusten ohella luoda alueen yrityksille perinteisten majoitus- ja catering-palveluiden lisäksi uudenlaisia kasvumahdollisuuksia saattamalla ne yhteen alueella kuvaavien elokuva- ja tv-tuotantoyhtiöiden kanssa. Kaikkiaan alueellamme kuvatut tuotannot ovat lisänneet alueemme elinkeinoelämän liikevaihtoa miljoonilla euroilla.

Pelit avaavat uusia mahdollisuuksia

Turku on peliteollisuuden nopeimmin kasvavia keskittymiä Suomessa. Alueella toimii 30 peliyhtiötä, hiljattain käynnistetyistä startup-yrityksistä jo globaalisti toimiviin peliyhtiöihin. Pelillistäminen vie peliteollisuuden osaamisen uusille toimialoille ja tarjoaa mahdollisuuksia uusien sovelluksien kehittämiseen.

 

Ole yhteydessä!
Teija Raninen
Kehittämispäällikkö, elokuvakomissaari
+358 50 559 0549