Siirry sisältöön

Uutiset

Nordic Mentor Network -verkostolle jatkorahoitus

  • Pohjoismaisia life science -startupeja tukeva mentorointiohjelma jatkuu
  • Tanskalainen Novo Nordisk Foundation rahoittaa ohjelmaa 1,8 miljoonalla eurolla
  • Suomessa ohjelmaa toteuttavat Turku Science Park Oy ja Vertical

Tanskalainen Novo Nordisk Foundation jatkaa pohjoismaisen Nordic Mentor Networkin (NOME) rahoittajana myös kolme seuraavaa vuotta. Viisi vuotta sitten perustettu ohjelma on keskittynyt pohjoismaisten life science -startupien mentorointiin. Novo Nordisk Foundationin jatkorahoitus on yhteensä 13,5 miljoonaa Tanskan kruunua eli 1,8 miljoonaa euroa.

NOME-verkostoon kuuluu jo yli 75 kokenutta mentoria.

Uuden rahoituksen myötä NOME voi laajentaa toimintaansa maantieteellisesti ja kasvattaa verkostoaan uusilla mentoreilla ja partnereilla. Tarkoituksena on kasvattaa nyt lähinnä pohjoismaista ja Yhdysvalloista tulevien mentoreiden joukkoa Pohjois-Saksasta ja Baltiasta tulevilla asiantuntijoilla. Alueet tarjoavat samalla NOMEn startupeille uusia luontevia kanavia kansainvälisille markkinoille.

– NOMEn tavoitteena on jatkaa pohjoismaisen life science -ekosysteemin kehittämistä ja tukea parhaita pohjoismaisia startup-yrityksiä niiden tähdätessä maailmalle. Kokeneiden mentoreiden osaaminen ja maailmanlaajuiset verkostot nopeuttavat liiketoiminnan kehittämistä ja tukevat pitkäkestoisen menestyksen rakentamista, sanoo ruotsalaisen Medicon Village Innovationin toimitusjohtaja Kerstin Jakobsson.

Suomessa NOME-verkoston partnereina toimivat Turun seudun kehitysyhtiö Turku Science Park Oy ja startup-yritysten kasvun tukemiseen erikoistunut Vertical. Turku Science Parkissa toteutettava ProHealth Growth -kasvuohjelma tukee suomalaisten ammattikäyttöön suunnattujen ja siten usein regulaation piiriin asettuvien life science -innovaatioiden ja kasvuyritysten menestystä.

– Life science -yrityksille NOME on tärkeä verkosto niiden etsiessä mentoreita kasvun ja kansainvälistymisen tueksi. Arvostamme siksi Novo Nordisk Foundationin päätöstä toiminnan rahoituksen jatkamisesta. Tärkeitä ovat myös NOMEn tuomat kansainväliset sijoittajakontaktit, sillä Suomessa toimialan pääomasijoittajia ja riskirahaa on valitettavan heikosti tarjolla, kertoo HealthTurku-kärkialan johtaja Tero Piispanen.

Vuonna 2016 toimintansa aloittaneen NOME-verkoston mentorointia hyödyntää jo yli 40 lupaavaa kasvuyritystä Tanskasta, Ruotsista, Norjasta ja Suomesta. Kokeneita mentoreita verkostossa on yli 75 ja rahoitusta yritykset ovat keränneet jo 1,4 miljardin Tanskan kruunun eli yli 180 miljoonan euron edestä.

NOME-verkostoon kuuluu tällä hetkellä seitsemän jäsentä. Suomesta mukana ovat Turku Science Park Oy ja Vertical. Muita partnereita ovat tanskalainen Acclerace, norjalaiset Oslo Cancer Cluster Incubator ja Aleap sekä ruotsalaiset Karoliniska Institutet Innovations AB ja Medicon Village.

Katso myös NOME-verkoston omat sivut tästä linkistä.