Turun seutukunta on Turun kaupungin ja 10 ympäristökunnan muodostama Itämeren alueen kasvukeskus. Sijaintimme ohella monipuolinen elinkeinorakenne, korkealuokkainen koulutus-, kulttuuri- ja palvelutarjonta sekä kaunis saaristo tarjoavat edellytykset menestyvälle yritystoiminnalle ja laadukkaalle vapaa-ajalle.

Turun seutu: Kaarina, Lieto, Masku, Mynämäki, Naantali, Nousiainen, Paimio, Raisio, Rusko, Sauvo ja Turku.

  • 330 000 asukasta
  • 47 000 opiskelijaa
  • 22 000 yritystä
  • 130 000 työpaikkaa

Turun seudun kartta

Yritysystävällinen seutukunta

Turun seutukunta on maamme kolmanneksi suurin kaupunkiseutu. Alue elää vahvan positiivisen rakennemuutoksen aikaa, mikä on lisännyt yritysten kiinnostusta sijoittua Turun seudulle.

Turun seutukunta nousi EK:n Kuntaranking 2017 -tutkimuksessa aiemmalta sijalta 9. sijalle 2. Yritysten edellistä vertailua myönteisemmät näkemykset alueen yritysmyönteisyydestä olivat nousun tärkein selittäjä. Erityisesti Turun kehyskunnissa yritykset ovat tyytyväisiä. Enintään 50 000 asukkaan kuntien joukossa kaksi valtakunnallisessa vertailussa parhaat arviot saanutta kuntaa olivat Turun seudun Kaarina ja Lieto.

Logistisesti looginen lokaatio

Turun seudulta liikenneyhteydet Suomeen ja Eurooppaan ovat nopeat ja valtaväyliin liittyminen helppoa. Naantalin ja Turun satamat sekä kansainvälinen lentokenttä tarjoavat mahdollisuuden nopeisiin siirtymiin Itämeren ja Euroopan alueella. Kotimaassa E18 ja valtatiet 8, 9 ja 10 mahdollistavat maantiekuljetukset eri puolille Suomea.

Ota yhteyttä

Turun seudun yrityspalveluiden tehtävänä on palvella myös Turun seudulle sijoittautumisesta kiinnostuneita yrityksiä. Selvitämme yhdessä yrityksen kanssa sen toimintaa ja tavoitteita parhaiten tukevat sijainti- ja toimitilavaihtoehdot ja tuemme myös muissa alueelle asettumiseen liittyvissä kysymyksissä. Ota yhteyttä, niin kääritään hihat!

 

 

Ota yhteyttä!
Teppo Laaksonen kasvokuva.
Teppo Laaksonen
Asiakkuuspäällikkö
HealthTurku
+358 40 749 5929