Siirry sisältöön

Uutiset

Made in Finland – tarinaa Nokiasta kuvataan Salon ja Turun alueilla

  • Nokian tarinasta kertovaa tv-sarjaa kuvataan Turun ja Salon alueilla tänä keväänä
  • Salon seudulla kuvauksien tuomaa näkyvyyttä ja hyötyjä yrityksille odotetaan innolla
  • Tuotantoa tukee Länsi-Suomen elokuvakomissio

Made in Finland – tarina Nokiasta on tositapahtumiin perustuva kertomus Nokian ensimmäisistä askeleista kohti maailmanlaajuista menestystä. Nokian vuosista 1988–1990 kertovaa sarjaa tullaan kuvaamaan Salon ja Turun alueilla. Sarjan ensi-ilta on C More -suorantoistopalvelussa keväällä 2022.

Käsikirjoittaja-ohjaaja Maarit Lalli ja näyttelijä Niina Nurminen, näyttelijä ja tuottaja Minna Haapkylä ja näyttelijä Sampo Sarkola testikuvauksissa. Kuva: Anni.jpg / Rabbit Films Oy

Made in Finland – tarina Nokiasta -sarjassa seurataan miten nerokkaat insinöörit, tuotannon tekijät, juristit, johtajat ja lukemattomat muut nokialaiset mahdollistavat intohimoisella työllään Nokian nousun maailman suurimmaksi matkapuhelinvalmistajaksi. Odotetun C More – alkuperäissarjan käsikirjoituksesta ja ohjauksesta vastaa Jussi-palkittu Maarit Lalli (Kohta 18, Käenpesä, Sydänjää).

Kuusiosaisen Made in Finland -sarjan kuvaukset alkavat ensi viikolla pohjoisen kuvausjaksolla, jonka jälkeen kuvaukset siirtyvät kohti Nokian kotia, Saloa. Salon ja Turun alueet tulevat toimimaan monena autenttisena tapahtumapaikkana tarinassa, joka on monelle suomalaiselle tuttu.

Kuvaukset on neuvotellut Saloon ja Turkuun Länsi-Suomen elokuvakomissio, joka markkinoi Turun ja Salon seutuja kuvauspaikaksi kotimaisille ja kansainvälisille tuotantoyhtiöille.

Made in Finland – tarina Nokiasta –sarjalla on suurta kansainvälistä potentiaalia taitavien tekijöiden ja harvinaisen kiinnostavan ja tunnetun brändin ansiosta. Nyt Nokian tarina päästään toteuttamaan autenttisissa paikoissa, elokuvakomissaari Teija Raninen Länsi-Suomen elokuvakomissiolta toteaa. Länsi-Suomen elokuvakomissio toimii elinkeinoyhtiö Turku Science Park Oy:n alla.

– Yhteistyö on sujunut Länsi-Suomen elokuvakomission kanssa mutkattomasti. Heidän antamansa apu pienille ja suurille tuotannoille on valtava, tuottaja Tiina Pesonen kommentoi.

– Olen urani aikana tehnyt paljon yhteistyötä elokuvakomissaari Teija Ranisen kanssa, joten aina kun pääsen tuomaan tuotannot Turun seudulle, tuntuu kuin tulisi toiseen kotiin. Komission pitkä kokemus tuotantojen parissa antaa tuotannoille räätälöityjä palveluja kattavasti, ja heidän kauttaan olemme saaneet hienoja kontakteja eri aloilta.

Salossa ollaan valmiina vastaanottamaan tuotantoa.

– Odotamme innolla ja uteliaina niin kuvausten alkamista täällä Salossa kuin tietysti myös koko tv-sarjaa. Nokian tarina on myös Salon ja ennen kaikkea salolaisten tarina, joka ansaitsee tulla kerrotuksi myös tässä muodossa. Kuvausten toteuttaminen Salossa on myös uusi avaus, josta sarjaan liittyvän laajan ja positiivisen julkisuuden lisäksi hyötyvät esimerkiksi paikalliset yritykset, kommentoi Salon kaupunginjohtaja Tero Nissinen.

Sarjan pääosissa nähdään tähtikaarti Satu-Tuuli Karhu, Emil Kihlström, Aku Sipola, Oona Airola ja Sampo Sarkola. C More -alkuperäissarja Made in Finland – tarina Nokiasta julkaistaan C More -suoratoistopalvelussa keväällä 2022.