Siirry sisältöön

Uutiset

Länsi-Suomen elokuvakomission neuvottelut toivat kansainvälisen elokuvan kuvaukset Turun saaristoon

  • Turun saaristo saa kansainvälistä näkyvyyttä parhaillaan kuvattavan elokuvan kautta
  • Nimekkäät elokuvanäyttelijät valjastettu elokuvaan: Nicola Perot, Outi Mäenpää, Timo Torikka, Elmer Bäck ja Cecilia Paul
  • Saksalaisohjaaja Jonas Rothlaender hehkuttaa Turun saaristoa ainutlaatuisena kuvauspaikkana

Monipuolinen näyttelijätähti Saara Kotkaniemi nähdään parhaillaan Turun saaristossa kuvattavan, parisuhteen valtapelejä arastelematta käsittelevän ihmissuhdedraaman pääroolissa. Power of Love -työnimellä kulkevan elokuvan kuvaukset jatkuvat Turun näyttävissä saaristomaisemissa aina heinäkuun loppuun asti. Saksalais-suomalaista yhteistuotantoa olevan näytelmäelokuvan ohjaa Suomessa asuva saksalaisohjaaja Jonas Rothlaender. Elokuvan toisen pääroolin tekee karismaattinen sveitsiläisnäyttelijä Nicola Perot, ja sivuosissa nähdään Outi Mäenpää, Timo Torikka, Elmer Bäck ja Cecilia Paul. Elokuva saa ensi-iltansa elokuvateattereissa vuonna 2022.

Rothlaenderin rohkea draama kertoo suomalaisesta Saarasta ja saksalaisesta Robertista, joiden parisuhdetta maustaa harkittu ja kiehtova valtapeli. Lomaillessaan kesäisessä Turun saaristossa he aloittavat villin leikin, jossa toden ja fantasian rajat sekoittuvat lopulta hurjalla tavalla.

– On mahtavaa päästä tekemään elokuvaa juuri Turun saaristoon, joka on maailmankin mittakaavalla täysin ainutlaatuinen paikka. Sen valoisien kesäöiden lumoava tunnelma tarjoaa täydelliset puitteet tarinallemme, jossa päähenkilöiden välinen eroottinen roolileikki viedään liian pitkälle. Elokuvallani haluankin tarkastella sitä hienovaraista rajaa, joka kulkee jossain intohimon ilmaisun ja roolileikkien, sekä suhteen kannalta tuhoisan valtataistelun välillä, ohjaaja Jonas Rothlaender kommentoi ja on innoissaan alkavista kuvauksista.

Työryhmä elokuvan ensimmäisenä kuvauspäivänä. Kuvassa vasemmalta oikealle: tuottaja Luis Singer, kuvaaja Carmen Treichl, tuottaja Julia M. Müller, näyttelijät Outi Mäenpää, Saara Kotkaniemi, Nicola Perot sekä ohjaaja Jonas Rothlaender. Kuva: StickUp Filmproduktion 2021.

Turun saaristo on toiminut kuvauspaikkana monelle kansainväliselle ja kotimaiselle elokuva- ja tv-sarjatuotannolle. Turku Science Park Oy:n alla toimiva Länsi-Suomen elokuvakomissio auttaa tuotantoja etsimään elokuvan tarinaan sopivat lokaatiot niin saaristosta kuin muualtakin Turun seudulta.

– Olemme iloisia saadessamme kansainvälisen elokuvatuotannon kuvauksiin tänne Turun saaristoon. On hienoa, että turkulaiset elokuva-alan ammattilaiset pääsevät tekemään töitä kansainvälisen tiimin kanssa. Turun saariston näkyminen kansainvälisessä tuotannossa on hienoa myös saariston matkailun kannalta, Elämysteollisuus kärkialan johtaja Teija Raninen Turku Science Park Oy:sta iloitsee käynnistyneitä kuvauksia.

Elokuvan tuotannosta Suomessa vastaa ansioitunut tuotantoyhtiö Bufo, joka on tuottanut Aki Kaurismäen ja Pirjo Honkasalon elokuvia sekä esimerkiksi Kari Hotakaisen romaanin innoittaman ja Juha Lehtolan ohjaaman teoksen Ihmisen osa. Elokuvan päätuottajana toimii saksalainen StickUp Filmproduktion (Julia M. Müeller, Luis Singer). Elokuvaa ovat rahoittaneet Suomen elokuvasäätiö, Medienboard Berlin Brandenburg, Deutscher Filmförderfonds, Eurimages ja Länsi-Suomen elokuvakomissio, ja se on toteutettu yhteistyössä Ylen sekä Rundfunk Berlin-Brandenburg (RBB)/Arten kanssa. Elokuvan levityksestä Suomessa vastaa B-Plan Distribution.