Siirry sisältöön

Uutiset

Kymmenes TechTurku Week toteutuu kokonaan verkossa

  • TechTurku Week toteutuu tänä vuonna kymmenennen kerran
  • Maaliskuun alun teemaviikko toteutuu nyt täysin virtuaalisena, mm. perinteinen ICT Showroom avautuu ICT-Cityn virtuaalisessa ala-aulassa
  • Osaajien ja yritysten kohtaamiset ovat myös siirtyneet uusille digitaalisille kohtauspaikoille

TechTurku Week (vuoteen 2019 asti Turku ICT Week) järjestettiin ensimmäisen kerran kolmipäiväisenä toukokuussa 2012. Tapahtuma on perustamisestaan lähtien ollut useiden uuden teknologian hyödyntämistä edistävien järjestöjen ja koulutusorganisaatioiden yhteinen ponnistus. Viikolle ajoitettujen tilaisuuksien tavoitteena on kannustaa yrityksiä ja työntekijöitä hyödyntämään teknologioiden tuomia uusia mahdollisuuksia. Tapahtuman koordinoinnista on alusta alkaen vastannut Turun seudullinen kehitysyhtiö Turku Science Park Oy. 

""
Tunnelmia vuoden 2020 TechTurku Weekin tilaisuudesta vierailu- ja innovaatiokeskus Joessa.

Uusi teknologia ympäröi kaikkialla 

Kymppisynttäreitä vietetään työn merkeissä ja etänä. Koronapandemian myötä TechTurku Week pääsee nyt hyödyntämään paitsi niitä uusia teknologioita, joita menneen vuoden aikana moni muukin tapahtuma on jo opetellut, myös kokonaan uusia alustoja. 

– Uudet teknologiat ovat tänä päivänä läsnä kaikilla elämänalueilla, viimeistään korona on sen meistä jokaiselle osoittanut. TechTurku Weekin ohjelmassa teknologioiden moninaisuus näkyy jatkuvasti laajenevina näkökulmina, kertoo tapahtumaviikon koordinaattori Michael ”Micce” Lindholm Turku Science Park Oy:stä.  

Tänä vuonna tapahtuma ottaa varaslähdön jo teemaviikkoa edeltävänä perjantaina 5.3. Silloin esittäytyy online -tapahtumassa Futuristic Interactive Technology Competence Centre eli FIT Turku -osaamiskeskus. Turun ammattikorkeakoulun tiloihin on sijoitettu noin puolen miljoonan euron arvoiset lisätyn ja virtuaalitodellisuuden (XR) laboratoriofasiliteetit. Päivän aikana pääsemme tutustumaan kansallisiin ja kansainvälisiin XR-ratkaisuihin.  

Viisi teemapäivää 

Varsinainen tapahtumaviikko muodostuu viidestä teemapäivästä. Maanantaina sisällöt rakentuvat turvallisuuden ympärille, tiistaina näkökulma on teollisuudessa, keskiviikkona älykkäissä kaupungeissa ja torstaihin sijoittuvat tuttuun tapaan Turun kauppakamarin TEEMA-seminaari ja noin 50 eri opiskelijatiimin töitä esittelevä ICT Showroom. Viikon päättävä perjantai tarkastelee bio- ja kiertotaloutta sekä kestävää kehitystä teknologioiden kautta.

– Aamupäivisin painopiste on enemmän teknologioissa. Keskipäivässä avataan teemaan liittyviä käytännön sovelluksia ja iltapäivän päätteeksi teemoihin saadaan myös kansainvälistä näkökulmaa. Osa ohjelmasta on suomeksi, osa englanniksi, mutta kaikki tapahtumat ovat maksuttomia ja avoimia kaikille kiinnostuneille, Lindholm opastaa. 

Viikon runsaasta puhujakattauksesta Lindholm nostaa maanantain 8.3. Business Finlandin Pekka Sivosen, joka kertoo globaaleista teknologianäkymistä, sekä keskiviikon 10.3. Thomas Kallsteniuksen. Hän toimii Luxembourg Institute of Science and Technologyn toimitusjohtajana, ja kertoo miten Luxemburgin tavoite täydellisen digitaalisen kaksosen luomisesta etenee. Pyrkimyksenä on, että maassa kaikki infrastruktuuriin kytkeytyvä tieto liikenteestä energiaan olisi seurattavissa myös digitaalisesti.  

B2B- ja rekrytointikohtaamisia digialustoilla 

Ohjelmaan on tuotu tänä vuonna myös sisältöä, joilla edistetään niin yritysten keskinäisiä kuin osaajien ja osaajia hakevien yritysten kohtaamisia. Turku Science Park Oy:n kansainvälistymistä tukeva Enterprise Europe Network -palvelu tuo viikon jokaiselle päivälle match making -tapaamisia b2match-alustalla. Alustalle avautuu myös Talent Turku -hankkeen tuottama Recruitment Room, jossa kansainväliset osaajat voivat tutustua Turun alueen yrityksiin ja niiden avoimena oleviin työpaikkoihin.  

Pandemian myötä kymmenes TechTurku Week toteutuu kokonaan digitaalisesti, sillä kaikki tilaisuudet ovat on line -toteutuksia. Ihmisten ja ideoiden kohtaamisia ei kuitenkaan ole unohdettu, vaan ne kaikki on tuotu verkkoon.  

– B2match-alustan kautta tapahtuman osallistujat voivat kohdata ja myös siirtyä vierailemaan tapahtumapaikoilla Turun Tiedepuistossa virtuaalisen 360-asteisiin kuviin perustuvan VR-toteutuksen kautta. VR-alusta toimii myös porttina torstain 11.3. ICT Showroomin kaikkien opiskelijaryhmien esityksiin. Alustasta vastaa Turun yliopiston yhdistetyn todellisuuden laboratoriossa syntynyt spin-off-yritys CTRL Reality, Michael Lindholm kertoo.  

TechTurku Week -tapahtumaviikon järjestävät yhteistyössä Turun ammattikorkeakoulu, Turun yliopisto, Åbo Akademi, Koneteknologiakeskus Turku Oy, Turun kaupunki, Turun Yrittäjät ry, Turun kauppakamari, Teknologiakampus Turku ja viikon koordinoinnista vastaava Turku Science Park Oy

Kaikkiin viikon tilaisuudet ovat avoimia ja maksuttomia. Lisätietoja viikon ohjelmasta osoitteessa https://techturkuweek.businessturku.fi.