Vertaistuki ja hyvinvointi

(päivitetty 27.3.2020)

Keskustelukanavat

Monet järjestöt ja muut toimijat ovat pystyttäneet uusia avoimia keskustelukanavia tai avanneet palvelunsa kaikille. Ajantasaisen ja koostetun tiedon jakaminen on nyt tärkeämpää kuin koskaan ja asioista avoimesti kyseleminen ja keskusteleminen kokeneempien tai samassa tilanteessa olevien kollegojen kanssa esimerkiksi Facebook-ryhmässä ei ainoastaan auta ymmärtämään niitä paremmin, mutta jättää arvokkaan keskustelun myös muille myöhemmin luettavaksi. Keskustellen voidaan oikaista myös vääriä tietoja ja oletuksia.

Yrityskummit

Suomen Yrityskummien verkosto tarjoaa pienille ja pk-yrityksille maksutonta tukea taloudellisen tilanteen selkeyttämisessä. Yrityskummeilla on pitkä kokemus yrityksen johtamiseen liittyvistä haasteista ja vuosittain yli 1000 yrittäjää hakee valtakunnallisen verkkosivun kautta yrityskummeilta tukea liiketoiminnan kehittämiseen.
Tästä pääset Yrityskummien sivustolle

V-S Yrittäjien Yrittäjän tukiverkko -palvelu ja puhelin

Yrittäjän tukiverkko on Varsinais-Suomen Yrittäjien tarjoama kaikille avoin matalan kynnyksen luottamuksellinen palvelu, jossa yrittäjällä on mahdollisuus keskustella häntä painavista asioista tukihenkilön kanssa. Puheluihin vastaa arkena klo 9-16 Varsinais-Suomen Yrittäjien toimiston henkilökunta, joka välittää puhelun tukihenkilölle. Muina aikoina puhelu ohjautuu suoraan vapaaehtoiselle tukihenkilölle. Tukihenkilöt ovat Varsinais-Suomen Yrityskummien vapaaehtoisia auttajia.

Maksuton palvelu 24h/vrk puh. 02 2757 112, myös lomake yhteydenottopyyntöä varten.
Tästä pääset yrittäjät tukiverkon sivulle

Suomen Yrittäjät ry:n mentoripalvelu

Mentorisi.fi on Suomen Yrittäjien tarjoama kaikille yrittäjille avoin ja ilmainen palvelu, josta yrittäjä voi löytää ammattilaisen sparraamaan liiketoimintaansa tai tukemaan jaksamisessa tässä poikkeuksellisen vaikeassa ajassa.
Tästä Mentorisi.fi -palvelun sivuille

Yrittäjien virtuaalinen yhteisö Yrittäjä.io

Yrittäjä.io on Suomen suurin ja aktiivisin kaikille suomalaisille yrittäjille tarkoitettu virtuaalinen yhteisö. Yhteisö keskustelee, auttaa ja verkostoituu Facebook-ryhmässään sekä luo uutta liiketoimintaa. Yhteisö on riippumaton ja itsenäinen yhteisö. Yrittäjä.io tuottaa myös Yrittäjäradiota yhdessä BusinessFM-radiokanavan kanssa.
Tästä Yrittäjä.io -yhteisön verkkosivulle
Yrittäjä.io Facebookissa
Tästä Yrittäjäradion sivuille.

Suomen Yrittäjät ry:n #ostapieneltä-Facebook-ryhmä yksin- ja pk-yrittäjille

Suomen Yrittäjät keskittää Facebookissa vastaamisensa tähän ryhmään ja Facebook-seinällensä Suomen Yrittäjät. Vähemmän mutua, enemmän tietoa ja välittämistä. Suomen Yrittäjien lakineuvoja vastaa kysymyksiin arkisin 15-20. Koronaviikkojen ajan ryhmää moderoi kolme tuntia päivässä psykoterapeutti.
Tästä Suomen Yrittäjät ry:n #ostapieneltä-Facebook-ryhmään

Yrittäjien ja taiteilijoiden koronatuki -Facebook-ryhmä (julkinen)

Avoimessa Facebook-ryhmässä voi kertoa omista ideoista ja tempauksista sekä osallistua keskusteluun ja ideointiin sekä kuulla mitä kaikkea innovatiivista on nyt tekeillä.
Yrittäjien ja taiteilijoiden koronatuki -Facebook-ryhmä

International Working Women of Finland – Weekly online networking

Talent Turku & International Working Women of Finlandin emännöimä online-networking joka perjantai klo 16-17. Keskustelu käydään englanniksi.
International Working Women of Finland – Weekly online networking -keskusteluun

Kampanjoita ja alustoja

Huoli pienyritysten selviämisestä on yhteinen ja niin pienet kuin suuretkin yritykset ja organisaatiot kehittelevät jatkuvasti uusia keinoja pitää kauppaa yllä ja auttaa ahdingossa olevia kumppaneita.

Verkkokauppa, etenkin kotimainen, toimii tässä tilanteessa hyvin ja näyttää olevan suosituin tapa ylläpitää kauppaa. Niillä yrityksillä, joilla ei ole omaa verkkokauppaa on nyt mahdollisuuksia päästä erilaisille yhteisille ja kumppaneiden omille kauppa-alustoille mukaan aiempaa helpommin, jolloin uusien verkkokauppiaiden tuotteet löytyvät helpommin ilman mittavia omia markkinointiponnisteluja. Myös markkinointiapua on solidaarisuuden nimissä tarjolla. Esimerkiksi joukko somevaikuttajia on aloittanut pro bono -yhteistyön toimistojensa kautta.

Microsoft Teams -etätyökalu puoleksi vuodeksi käyttöön maksutta

Korona-aallokosta selviämiseksi Microsoft, Elisa ja Suomen Yrittäjät tarjoavat pk-yrittäjille Microsoftin Teams -ratkaisun veloituksetta käyttöön. Microsoft Teams on pk-yrittäjien käytettävissä veloituksetta kuuden kuukauden ajan.
Tästä lisätietoja Teams -etätyökalusta

Telian #yhdessä-markkinointikampanja pienyrityksille

Telia tarjoaa pienille yrityksille mahdollisuuden markkinoida tuotteitaan ja palveluitaan uudessa #yhdessä-markkinointikampanjassaan. Lisäksi Telia tarjoaa yrittäjille kotisivu- ja verkkokauppatyökalun kuudeksi kuukaudeksi veloituksetta. Kampanjassa toteutetaan viikoittain sarja mainoksia pienyrittäjistä, jotka pääsevät tuomaan oman yrityksensä ja osaamisensa esiin. Mainoksia tullaan näkemään verkon lisäksi printtimediassa, TV-mainonnassa ja sosiaalisessa mediassa. Kampanja alkaa 23.3. ja kestää useamman viikon ajan, mutta jatkuu verkossa pidempäänkin. Ensimmäinen vaihe, joka sisältää medianäkyvyyttä kestää yhden kuukauden, jonka jälkeen kampanja jatkuu verkkosivustolla.

Toiminnallaan Telia haluaa haastaa myös muita isoja yrityksiä mukaan tukemaan pienempiä ahdinkoon joutuneita pienyrityksiä.
Telian kampanjasivulle tästä

Visit Turun Kisska -lahjakorttikauppa verkossa

Kissmyturku.fi-sivustolla toimiva KISSKA-palvelu on linkkilista, jonka kautta ihmisiä ohjataan yritysten omille verkkosivuille tekemään ostoksia. Palvelu täydentyy siinä tahdissa, kun Visit Turun kumppanit ehtivät ilmoittautua mukaan. Jos yrityksellä ei ole omaa verkkokauppaa, sen lahjakortteja voidaan lisätä Visit Turun verkkokauppaan.
Tästä linkistä Kisskalle

Tue turkulaista -lahjakorttikauppa verkossa

Turun kaupungin ja sen kumppaneiden perustamassa verkkokaupassa voi myydä lahjakortteja omiin tuotteisiin tai palveluihin yhteisessä markkinapaikassa, ilman erillisiä investointeja tai sopimuksia maksupalveluiden tarjoajien kanssa.
Tue Turkulaista -sivulle tästä

Mesenaatin Korona Aid -joukkorahoitus

Kotimainen joukkorahoitusyritys Mesenaatti on valjastanut alustansa KoronaAid:ksi, jossa kuka tahansa, jonka ansiotulot korona on romahduttanut, voi hakea tukea. Kriteereitä on siis muutettu ja nyt minimisumma on vain 50 euroa ja minimivaatimus yksinkertaisesti toimittaa ostettu tuote tai palvelu.
Mesenaatin Korona Aid -sivulle tästä

Sisumarket mikroyrittäjän kauppapaikaksi

Sisumarket on kauppapaikka, joka laitettiin pystyyn vapaaehtoisvoimin mikroyrittäjien tueksi. Yrittäjät voivat ilmoittaa oman palvelunsa järjestelmään myyntiin. Sisumarketista voi ostaa suomalaisen pienyrittäjän palveluita, kursseja, lahjakortteja ja lippuja.
Ovi Sisumarketiin avautuu tästä

Muita verkkokauppa-alustoja

Muun muassa kotimaiset MyCashFlow ja Vilkas Group tarjoavat nyt puoli vuotta kuukausimaksuttomasti verkkokauppa-alustaansa yritysten käyttöön ja opastavat sen käyttöönotossa.
MyCashFlow’hun tästä
Vilkas Groupin Pelastetaankauppa.fi -sivustolle tästä
Vilkas Groupin tarjous verkkokauppa-alustasta täällä

Yrittäjän henkinen hyvivointi

Yrittäjä on yrityksensä tärkein pääoma ja henkinen hyvinvointi on toimintakyvyn ja työtehon kulmakivi. Kun huolehtii omasta terveydestä ja hyvinvoinnista, osaa huolehtia paremmin myös henkilöstönsakin hyvinvoinnista. Seuraa omaa vointiasi ja muista kannustaa työtekijöitäsi omalla esimerkilläsi. Moni kuntosali on joutunut sulkemaan ovensa hetkellisesti, mutta kunto-ohjelmia on löydettävissä sekä maksusta että ilman yritysten omilla alustoilla, verkossa ja sosiaalisessa mediassa. Myös yksinkertaisesti ulos luontoon lähteminen parantaa kuntoa, oloa ja kirkastaa ajatuksia. Jos huolet alkavat kasaantua ja voimat tuntuvat loppuvan, älä jää yksin, vaan hae apua. Sitä löytyy varmasti.

Suomen Mielenterveysseura

16 vinkkiä kuinka pitää mielestä huolta koronakriisin aikana. Linkin takaa löytyy myös kriisipuhelinnumerot, joihin soittamalla saa keskusteluapua suomeksi, ruotsiksi, englanniksi sekä arabiaksi.
Suomen Mielenterveysseuran koronasivuille tästä

Yrittäjäkilta

Suomen Yrittäjien ja MIELI Suomen Mielenterveys ry:n yhteinen sivu, jolla mm. eri aiheita sivuavia podcasteja. Yrittäjältä yrittäjälle.
Yrittäjäkillan sivuille tästä