(Päivitetty 10.2.2021)

Lisää myyntiä verkosta

Business Finland ja ELY-keskusten korona-ajan tukien hakeminen on päättynyt 8.6.2020, mutta verkkokaupan kehittäminen on edelleen varteenotettava keino kriisitilanteesta selviytymisessä ja luo mahdollisuuksia tulevaisuuden liiketoiminnalle. Muun muassa verkkokaupan kehittämisen rahoittamiseen voi luonnollisesti tiedustella muita tavanomaisia yrityksille myönnettäviä kehittämisavustuksia ja -lainoja.

Tästä linkistä löydät kootusti Business Finlandin ohjeet ja materiaalit liittyen verkkokaupan perustamiseen ja kehittämiseen sekä siihen liittyvään rahoitukseen. Löydät niitä myös tästä alta yksilöityinä.

Business Finland lanseerasi myös Experience Commerce Finland -ohjelman, joka on jatkoa jo loppuneelle eCom Growth -ohjelmalle. Experience Commerce -ohjelma keskittyy kuluttajaliiketoiminnan verkkokaupan kehittämiseen ja kansainvälistämiseen ja järjestää myös avoimia tilaisuuksia eri teemoista. Koska aihe kiinnostaa koronakriisin vuoksi yhä useampaa yrittäjää, ovat ohjelman vetäjät koostaneet lyhyet Verkkokaupan perustamisen ABC -oppaat pdf- ja videoesityksenä. PDF-opas tästä linkistä ja VIDEO tästä linkistä.

Experience Commerce-ohjelmalla on myös Facebook-ryhmä, jossa käydään aktiivisesti keskustelua ajankohtaisista verkkokauppaa koskevista asioista. Lisäksi Facebookissa on myös Verkkokauppiaat-ryhmä, jossa voi kysyä vinkkejä muilta verkkokauppiailta.

Experience Commerce-ohjelmalla on myös Facebook-ryhmä, jossa käydään aktiivisesti keskustelua ajankohtaisista verkkokauppaa koskevista asioista.

Lisäksi Facebookissa on myös Verkkokauppiaat-ryhmä, jossa voi kysyä vinkkejä muilta verkkokauppiailta.

Kampanjoita ja alustoja

Huoli pienyritysten selviämisestä on yhteinen ja niin pienet kuin suuretkin yritykset ja organisaatiot kehittelevät jatkuvasti uusia keinoja pitää kauppaa yllä ja auttaa ahdingossa olevia kumppaneita. Niillä yrityksillä, joilla ei ole omaa verkkokauppaa on nyt mahdollisuuksia päästä erilaisille yhteisille ja kumppaneiden omille kauppa-alustoille mukaan aiempaa helpommin, jolloin uusien verkkokauppiaiden tuotteet löytyvät helpommin ilman mittavia omia markkinointiponnisteluja.

Nosta yrityksesi digitaalista kypsyystasoa

Sofokuksen sivustolta voit ladata ilmaisen oppaan, jota voit hyödyntää yrityksesi digitaalisen kypsyystason määrittämisessä ja sen kasvattamisessa. Opas kypsyystasomallin ja vinkkejä liiketoiminnan kehittämiseen digitaalisin ratkaisuihin. Tasot 1-3 soveltuvat Koronan torjuntaan ja tasot 4-5 kilpailuedun rakentamiseen.

Visit Turun KISSKA-lahjakorttikampanja ja take away -ruokaa tarjoavat ravintolat verkossa

Kissmyturku.fi-sivustolla toimiva KISSKA-palvelu on linkkilista, jonka kautta ihmisiä ohjataan ostamaan lahjakortteja yritysten omille verkkosivuille. Palvelu täydentyy siinä tahdissa, kun Visit Turun kumppanit ehtivät ilmoittautua mukaan. Jos yrityksellä ei ole omaa verkkokauppaa, sen lahjakortteja voidaan lisätä Visit Turun verkkokauppaan. Tästä linkistä Kisskalle.

Toisella sivulla listataan paikallisia ravintoloita, jotka tarjoavat take away -ruokaa. Ilmoita omasi tästä mukaan, jos mahdollista.

Tue turkulaista -lahjakorttikauppa verkossa

Turun kaupungin ja sen kumppaneiden perustamassa verkkokaupassa voi myydä lahjakortteja omiin tuotteisiin tai palveluihin yhteisessä markkinapaikassa, ilman erillisiä investointeja tai sopimuksia maksupalveluiden tarjoajien kanssa.
Tue Turkulaista -sivulle tästä

Mesenaatin Korona Aid -joukkorahoitus

Kotimainen joukkorahoitusyritys Mesenaatti on valjastanut alustansa KoronaAid:ksi, jossa kuka tahansa, jonka ansiotulot korona on romahduttanut, voi hakea tukea. Kriteereitä on siis muutettu ja nyt minimisumma voi olla vaikka 50 euroa ja minimivaatimus yksinkertaisesti toimittaa ostettu tuote tai palvelu.
Mesenaatin Korona Aid -sivulle tästä.

Verkkokauppa-alustoja

Muun muassa kotimaiset MyCashFlow ja Vilkas Group tarjoavat nyt puoli vuotta kuukausimaksuttomasti verkkokauppa-alustaansa yritysten käyttöön ja opastavat sen käyttöönotossa.
MyCashFlow’n tarjous verkkokauppakampanjasta täällä
Vilkas Groupin tarjous verkkokauppa-alustasta täällä

Liiketoimintamahdollisuuksia terveydenhuollossa

Koronaepidemian vuoksi joidenkin tuotteiden kysyntä on kasvanut merkittävästi. Tällaisia ovat erityisesti terveydenhuollossa tarvittavat välineet ja laitteistot. Kysyntää ja mahdollisuuksia on myös täysin uudenlaisille palvelu- ja ratkaisumalleille. Myös sekä kansallisilta rahoittajilta että EU:n tutkimusrahoitukseen saattaa tulla uusia mahdollisuuksia tässä poikkeavassa maailmantilanteessa. Lisäksi joidenkin tuotteiden valmistuksen tai myynnin säädöksiä voidaan helpottaa.

Linkkejä

Team Finlandin Market Opportunities -sivusto
Eurooppalainen kumppaninhakualusta: Care & Industry together against CORONA
EU:n komission ohjeita henkilösuojainten (mm. maskien) ja käsienpuhdistusaineiden valmistukseen sekä 3D-tulostukseen
Avoin haku Tekoälyllä koronaa vastaan
Euroopan komission Corona Research –sivut
Enterprise Europe Networkin Yrityskontaktipörssi ulkomaisen yhteistyökumppanin etsintään (Koronavirukseen liittyvät kumppaninhakuilmoitukset löytyvät kirjoittamalla hakukenttään esim. COVID-19)
EURATEXin sivusto suojavarusteiden (maskit, suojaviitat) valmistajille, materiaalitoimittajille ja hankkijoille
Euroopan komission korona-aiheisia hakuja tällä sivulla
Kiihdyttämöohjelma Covid-X, Defeating Covid-19 with Data Solutions

Esimerkkejä kansainvälisistä kumppanuushauista

Luxemburgilainen yritys etsii jakelijaa tekoälydiagnostiikan sovellukselle (Distributors sought for AI diagnostic support solution for COVID-19 (tomography))
Belgialainen yritys etsii apteekkivalmisteita ja lääkinnällisiä laitteita jakeluun: Belgian commercial company specialised in pharmaceutical products seeks pharmaceutical products and medical devices to be distributed in pharmacies and hospitals
Italialainen yritys etsii asiantuntijoita testaukseen ja validointiin: Looking for healthcare providers and clinical experts interested in testing and validating innovative remote monitoring and telerehabilitation systems.
Englantilainen tutkimuslaitos tarjoaa apuaan: UK-based research institute specialising in infectious disease offers support to partners for coronavirus research.
Hollantilaisyritys etsii IT-ratkaisuja: A Dutch company is looking for IT-solutions for a touchless travelling and access to facilities to minimize Covid19 infection risk.

Muita liiketoimintamahdollisuuksia


Verkkokauppa kasvaa Arabiemiraateissa vauhdilla – alustoille ja ratkaisuille kysyntä

Katso myös paikallisia kumppanuuksia Alihankintaverkosto.fi -palvelustamme

Matkustus- ja liikennerajoitukset Euroopassa

Matkustaminen ja tavaraliikenne koronaviruspandemian aikana EU-maissa

Matkustaminen Suomeen
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ohjeistaa matkustamista pandemian aikana
Finentry on digitaalinen palvelu, joka sujuvoittaa matkustamista Suomeen sekä maahantuloon liittyvää koronavirustestausta.