Siirry sisältöön

Uutiset

Kauppakamarin vientipalkinto PerkinElmer Wallac Oy:lle

  • PerkinElmer Wallacin liikevaihdosta 99 prosenttia tulee viennistä
  • Covid-19 -tuotteiden nopea kehitys kasvatti vientiä viime vuonna entisestään
  • Yhtiö on koronapandemian aikana kasvattanut tuotantoaan Turussa

Turun kauppakamarin kansainvälistymisvaliokunta on myöntänyt vuoden 2020 Varsinais-Suomen vientipalkinnon terveysteknologiayritys PerkinElmer Wallac Oy:lle. Turussa toimiva PerkinElmer Wallac Oy on yksi PerkinElmer-konsernin suurimmista tuotekehitys- ja valmistusyksiköistä, jossa kehitetään ja valmistetaan laitteita, reagensseja ja ohjelmistoja vastasyntyneiden lasten harvinaisten sairauksien seulontaan.

Turun kauppakamarin kansainvälistymisvaliokunnan vuoden 2020 puheenjohtaja Pasi Vuorinen, PerkinElmer Wallac Oy:n toimitusjohtaja Petri Kallio ja Turun kauppakamarin toimitusjohtaja Kaisa Leiwo kansainvälistymispalkinnon jakotilaisuudessa Vierailukeskus Joessa.

Yrityksen liikevaihdosta noin 99 prosenttia syntyy viennistä. Suurimpia vientimaita ovat Iso-Britannia, Yhdysvallat, Italia, Kiina ja Ranska, ja näiden maiden viennin yhteenlaskettu osuus liikevaihdosta on noin 70 prosenttia. Yrityksen viennin arvo on lisääntynyt erittäin merkittävästi vuodesta 2019 vuoteen 2020 lähinnä Covid-19-tuotteiden myynnin merkittävän kasvun takia.

Yrityksen toimitusjohtaja Petri Kallion mukaan vuosi 2020 on osoittanut erityisen hienosti, miten huippuosaamisella voidaan kehittää uusia maailmanluokan tuotteita kansainvälisille markkinoille ja turvata olemassa oleva markkina vaikeinakin aikoina.

– Kehitimme uudet tuotteet Covid-19 PCR -testaukseen todella nopealla aikataululla, ja vuoden 2020 aikana olemme myyneet näitä tuotteita yli 20 miljoonaan testiin pääosin kansainvälisille markkinoille. Myös Covid-19-vasta-ainetestien myynti on käynnistynyt, ja arvioimme näiden tuotteiden kysynnän kasvavan vuonna 2021. Samanaikaisesti olemme pystyneet kehittämään uusia tuotteita myös vastasyntyneiden seulontaan ja varmistamaan, että tuottaminen ja asiakaspalvelu ovat toimineet keskeytymättä myös vastasyntyneiden seulonnan osalta. Kiitos tästä kuuluu henkilöstöllemme ja kaikille yhteistyökumppaneillenne, jotka ovat tämän mahdollistaneet, Kallio sanoo.

Vientipalkinnon avulla Turun kauppakamarin kansainvälistymisvaliokunta pyrkii nostamaan esiin kannustavia esimerkkejä kansainvälisesti menestyvistä varsinaissuomalaisista yrityksistä.

– Valiokunnan päätös palkinnonsaajasta oli tänä vuonna yksimielinen. PerkinElmer Wallac Oy on kasvattanut merkittävästi tuotantoaan Turussa vastatakseen koronapandemian aiheuttamaan testaustarpeen kasvuun niin Suomessa kuin muualla maailmassa. Yritys tekee tärkeää työtä pandemian selättämiseksi, Turun kauppakamarin kansainvälistymisvaliokunnan viime vuoden puheenjohtaja Pasi Vuorinen toteaa.

Turun kauppakamarin kansainvälistymisvaliokunta siirtyi vuoden alusta WTC Turun toiminnan yhteyteen. WTC Turun puheenjohtaja, pääkonsuli Jari Rastas pitää alueen viennin vetureita tärkeinä esimerkkeinä muille kansainvälistä toimintaansa kehittäville yrityksille.

– PerkinElmerin Wallac Oy:n tapaiset kansainväliset toimijat sijoittavat maahamme ja luovat samalla työtä ja hyvinvointia. Suomi elää viennistä, sitä tosiasiaa emme saa hetkeksikään unohtaa. Kauppakamarin vientipalkinto on ensisijaisesti merkki ja kiitos saavutetuista tuloksista. Lämpimät onnittelut PerkinElmer Wallac Oy:lle ja sen henkilökunnalle! Yhtiön taustalla on myös merkittävää turkulaista teknologiaosaamisen perintöä. Kun kauppakamarin kansainvälistymisvaliokunta on nyt liitetty osaksi WTC Turun toimintaa, jatkuu tämän maakunnallisen tason vientipalkinnon jakamisen perinne WTC:n toimesta, Rastas toteaa.

Turun kauppakamari jakoi Varsinais-Suomen vientipalkinnon nyt kolmattatoista kertaa. Aiemmin palkittuja yrityksiä ovat Bayer Oy, Vahterus Oy, Treston Oy, Trafotek Oy, Ledil Oy, Almaco Group sekä Elomatic Oy, Teleste Oyj, Hytest Oy, Biovian Oy, Pemamek Oy ja Langh Tech Oy.