SCALING UP – From Content to Experience

AIKA: 3.4.2019 | PAIKKA: Logomo

Scaling Upissa keskustellaan sisällöistä, brändeistä, elämyksistä – ja tietysti bisneksestä.

Miten sisällöt taipuvat tuotteiksi kaupan hyllylle tai elämyspalveluiksi matkailuun ja kuinka brändiä kehitetään lisensoinnin avulla? Tässä tilaisuudessa saat uutta inspiraatiota ja pääset kysymään asiantuntijoilta vinkkejä juuri sinua askarruttaviin kysymyksiin. Elämysteollisuudessa on jatkuva kysyntä uusille sisällöille ja siksi luovien alojen aineettomista oikeuksista kannattaa olla perillä. Aamupäivän keynote-puhujat kertovat tunnettujen brändien hyödyntämisestä omassa liiketoiminnassaan ja lisensointibisneksen mahdollisuuksista brändin rakentamisessa. Iltapäivän alustetuissa keskusteluissa pohditaan luovien alojen rahoitusmahdollisuuksia, brändin kehittämistä, sopimuksia ja agenttien roolia. Päivä huipentuu asiantuntijapaneelin skumpan äärellä. Verkostoitumiseen ja uusien ystävien löytämiseen käytössämme on näppärä Brella-sovellus. Lisätietoja tästä saat ilmoittautuessasi.

Tapahtuma on maksuton, mutta ennakkoilmoittautuminen vaaditaan.

Ilmoittautuminen on mahdollista 2.4. saakka oheisesta painikkeesta tai osoitteessa https://www.lyyti.in/scaling-up

Paikkoja on rajoitetusti. No show -maksu 50€.

Iltapäivällä muihin osallistujiin tutustumista vauhdittaa

Osallistu tapahtumaan myös Facebookissa!

Ohjelma avautuu suurempana klikkaamalla. Lataa ohjelma itsellesi PDF:nä tästä.

ScalingUp ohjelma


ESIINTYJÄT

 

 

 

KEYNOTE

BRANDON MARSH
Creative Manager
Creative Mobile

 

Brandon Marsh on virolaisen Creative Mobile -pelistudion luova johtaja. Parhaillaan Marsh työskentelee vielä salassapidettävän suuren IP-projektin parissa. Hänen viimeaikaisiin projekteihinsa lukeutuu muun muassa The X-Files: Deep State ja lukuisia muita mobiilipelejä. Marsh opettaa myös pelikehittämisen kursseilla Estonian Business Schoolissa, Eesti Ettevõtluskõrgkool Mainorissa ja Tallinnan yliopistossa.

 

 

KEYNOTE

SIMO HÄMÄLÄINEN
Head of Licensing
Rovio

 

Rovion Brand Licensing -johtajana Simo Hämäläisen työ käsittää sekä kuluttajille suunnatut tuotteet – mm. lelut ja vaat­teet – että sisältölisensoinnin, johon kuuluu esimerkik­si kaikki animoitu sisältö, elokuvat, kirjat ja sarjakuvat. Hämäläinen on työskennellyt Roviolla viisi vuotta, ja ennen kaikkien lisensointioperaatioiden johtajan pestiä Hämäläinen työskenteli Vice President of Marketing and Promo­tions -roolissa. Hämäläisellä on runsaasti kokemusta suu­rien kuluttajabrändien kanssa työskentelystä. Ennen Roviota Hämäläinen työskenteli monenlaisissa markkinoinnin rooleissa Heinekenillä seitsemän vuoden ajan, ja tuo­na aikana työskenteli muun muassa Heineken-, Sol-, Fosters- ja Pepsi -brändien kanssa.

 

KEYNOTE

ROB DOWLING
Owner
Game of Thrones Tours Ltd.

 

Rob Dowling on Game of Thrones Tours -yrityksen omistaja. Game of Thrones Tours on asiakasmäärältään suurin Game of Thrones -sarjan kuvauspaikkakierroksia järjestävä yritys maailmassa. Yritys perustettiin Dublinissa huhtikuussa 2014, ja nykyään Game of Thrones Tours tarjoaa viisi elämyskokonaisuutta ja työllistää 12 opasta ympäri Irlantia. Kaikilla oppailla on myös omaa ensikäden kokemusta Game of Thrones -sarjasta. Game of Thrones Tours laajensi hiljattain toimintaansa Dubrovnikiin, joka on sarjasta tuttu keskeisenä King’s Landing -kohteena. Dowlingin yritys on ollut runsaasti esillä kansainvälisessä mediassa sekä Game of Thrones -ilmiötä käsittelevissä dokumenttielokuvissa. Dowling on kulttuuriantropologian maisteri.

 

AFTERNOON Q&A – Iltapäivän alustetut keskustelut

Valitse kahdesta eri vaihtoehdosta itsellesi sopivin! Pinkissä trackissa puhutaan erityisesti rahoituksesta ja kaupallistamisesta, sinisessä puolestaan monipuolisesti oman IPR-bisneksen kehittämisestä. Samaan aikaan Brella-alueella on mahdollisuus sopia kahdenkeskisiä tapaamisia.

 

PINK TRACK: TEATRO

 

AFTERNOON Q&A | Pink track 14:15

TANU-MATTI TUOMINEN
Investment director, partner
IPR.VC

 

 

Tanu-Matti Tuominen on yksi mediasisältöjen rahoitukseen keskittyneen IPR.VC-pääomarahaston perustajista. Pääomasijoittaja Tuominen on myös kokenut yrittäjä IPR-alalta, palkittu kirjoittaja, strategisti ja luova johtaja.

 

AFTERNOON Q&A | Pink track 14:45

ANNUKKA MICKELSSON
Yrittäjä, varhaisen vaiheen sijoittaja, FiBANin lead-angel
FiBAN

Bisnesenkelien ja luovien alojen yhdistäminen

Annukka Mickelsson on yrittäjä sekä varhaisen vaiheen sijoittaja ja lead-angel Finnish Business Angels Networkin (FiBAN):ssa. Mickelsson on määrätietoinen muutosjohtaja, joka tuntee rahoituksen ja riskit. Mickelssonin ominta alaa ovat kasvustrategiat ja digitalisoituva yhteiskunta. Mickelsson on ollut mukana perustamassa mm KREAM Helsinki -osuuskuntaa, joka tarjoaa muun muassa kaupallistamiseen ja brändin kehittämiseen liittyviä palveluita ja sparrausta.

 

AFTERNOON Q&A | Pink track 15:15

KATI UUSI-RAUVA
Luovan talouden agentit ja managerit ry:n johtaja

Creative Finland

Poluta rahoitustasi: Julkiset tuet luovien alojen yrityksille

Kati Uusi-Rauva on urallaan keskittynyt luovien alojen yritysten ja tekijöiden toimintaedellytysten kehittämiseen mm. av-, peli- ja tapahtumatuottajana sekä luovien alojen asiantuntijana ja agenttina. Tällä hetkellä Kati johtaa Luovan talouden agentit ja managerit -yhdistystä eli AGMAa ja siellä pyöritettävää Creative Finland -hanketta, ja toimii samalla yrittäjänä ja konsulttina yrityksensä Plikka Projectsin kautta. Aiemmin Kati on työskennellyt muun muassa Finprossa, Taideteollisessa korkeakoulussa, TeliaSonerassa ja SATUssa. Hän on intohimoinen kirjallisuuden, sirkuksen ja lenkkeilyn harrastaja. 

 

AFTERNOON Q&A | Pink track 15:45

HEIKKI LAANINEN
Head of Licensing
Ferly Co.

Brändikehitys ja kaupallistaminen

 

Heikki Laaninen vastaa Ferly Co:n kansainvälisestä lisensointiliiketoiminnasta. Laaninen on toiminut toimitusjohtajana ja oli yksi perustajajäsenistä 5th Wave Brands -brändinkehitystoimistossa, joka mm. lanseerasi Finlaysonin lisensoinnin avulla Kiinan markkinoille. Tätä ennen Laaninen työskenteli Licensing managerina Rovio Entertainmentilla ja oli alusta asti mukana laatimassa Rovion kansainvälisesti menestynyttä lisensointiohjelmaa. Laaninen on erityisen kiinnostunut luovasta sektorista ja sen kehittämisestä Suomessa, ja hän on asiantuntija lisensoinnista yhtenä liiketoimintatyökaluna luovien alojen kaupallistamisessa ja kansainvälistämisessä. Laaninen on AGMA ry:n hallituksen puheenjohtaja, sekä istuu mm. myös Suomi – Hong Kong -kauppayhdistyksen hallituksessa.

 

BLUE TRACK: LOGI

 

AFTERNOON Q&A | Blue track 14:15

ILKKA LIND
Sales Director
Bulls Licensing

Agenteista ja mihin heitä tarvitset

 

Ilkka Lindillä on ollut suuri ilo toimia jo yli 23 vuotta erilaisten satuhahmojen kanssa. Disney:llä kokemusta kertyi 17 vuoden aikana ulkomaisten ja kotimaisten elokuvien hankinnasta, tuottamisesta ja eri jakelukanavien kautta kuluttajille saattamisesta siis levityksestä, myynnistä ja markkinoinnista. Nykyisessä roolissa Muumien myynti maailmalle on keskiössä. Myös upeat brändit kuten Mauri Kunnas, Beatles, Smurffit, Tapio Wirkkala ja Stig Lindberg kuuluvat Lindin portfolioon lisenssoinnin saralla. Eipä ole urheilumanagerointikaan jäänyt vieraaksi vuosien varrella.

 

AFTERNOON Q&A | Blue track 14:45

HILMA-KAROLIINA MARKKANEN
Senior Associate, Asianajaja
Castrén & Snellman

 

Kaikista oikeudenaloista immateriaalioikeus on ollut Castrén & Snellmanin asianajaja Hilma-Karoliina Markkasen suosikki aina opinnoista lähtien. Markkasen intohimoinen suhtautuminen immateriaalioikeuksiin perustuu haluun olla mukana edustamassa ja suojaamassa luovuudesta kumpuavia teoksia ja brändejä. Markkanen nauttii siitä, kun saa neuvoa asiakkaitaan teollis- ja tekijänoikeudellisissa kysymyksissä. Erityisesti Markkasta ilahduttaa, kun olla tekemisissä luovan työn tulosten, kuten kirjallisten- ja taiteellisten teosten kanssa. Erityisesti tekijänoikeus on Markkasen vahvinta osaamisaluetta, josta hän myös luennoi aktiivisesti. Markkasen erikoisaloihin kuuluvat myös kuluttaja-, markkinointi- ja viestintäoikeus, sekä epäreilu kilpailu ja immateriaalioikeuksien kaupallistaminen, kuten lisenssi- ja franchising-sopimukset.

 

AFTERNOON Q&A | Blue track 14:45

KATRI KIVINIEMI

EU-tavaramerkki- ja –mallioikeusasiamies, auktorisoitu tavaramerkki- ja mallioikeusasiamies Suomessa
Castrén & Snellman

Castrén & Snellmanilla työskentelevä Katri Kiviniemi on erikoistunut immateriaalioikeuksiin, erityisesti mallioikeuksiin ja tavaramerkkeihin. Kiviniemellä on vuosien kokemus IP-oikeuksien globaalista suojaamisesta ja hallinnoinnista, immateriaalioikeusstrategioiden laatimisesta sekä mitätöinti- ja väitemenettelyistä. Kiviniemi avustaa asiakkaitaan erityisesti brändien, visuaalisten brändielementtien, pakkausten ja muotoilun suojaamisessa kuluttajatuotealalla sekä IT-, media- ja tietoliikennealalla. Kiviniemi tuntee hyvin myös muun IP-kentän, kuten tekijänoikeuksien ja mallioikeuksien rekisteröinnit sekä patenttien ja hyödyllisyysmallien tiedonhaut ja formaalit vaatimukset. Kiviniemen vahvuuksiin kuuluukin eri suojamuotojen yhdisteleminen ja käyttäminen tehokkaasti. Kiviniemi vaikuttaa aktiivisesti alan kansainvälisissä järjestöissä ja on European Communities Trade Mark Association:in (ECTA) Design Committeen jäsen. EU-tavaramerkki- ja -mallioikeusasiamiehenä Kiviniemi edustaa Castrén & Snellmanin asiakkaita EU:n tavaramerkki- ja mallioikeusvirasto EUIPO:ssa ja Suomessa Patentti- ja rekisterihallituksessa auktorisoituna tavaramerkki- ja mallioikeusasiamiehenä.

 

AFTERNOON Q&A | Blue track 15:15

MILLA LEHTORANTA
Lakimies, EU-tavaramerkki- ja -mallioikeusasiamies
Berggren Oy

 

Milla Lehtorannalla on yli kymmenen vuoden laaja-alainen kokemus immateriaalioikeuksista. Lehtoranta avustaa Berggren Oy:n asiakkaita erityisesti brändin ja designin suojauksessa, tavaramerkki- ja mallioikeussalkkujen hallinnoinnissa sekä hoitaa kaikkiin immateriaalioikeuksiin liittyviä riita- ja sopimusasioita. Lehtoranta neuvoo asiakkaitaan myös tavaramerkki – ja mallioikeusstrategioissa, domain-nimiriidoissa, sekä markkinointijuridiikassa.

Ennen Berggrenille tuloaan Lehtoranta on muun muassa auskultoinut käräjäoikeudessa ja työskennellyt opintojensa ohessa globaalin elintarvikevalmistajan lakiosastolla.

 

 

AFTERNOON Q&A | Blue track 15:15

IRENE HALLIKAINEN
Lakimies, EU-tavaramerkkiasiamies, OTM
Berggren Oy

 

Irene Hallikainen on immateriaalioikeuksiin ja markkinointijuridiikkaan perehtynyt juristi, joka konsultoi sekä kotimaisia että ulkomaisia asiakkaitaan brändin suojaamisessa ja IPR-strategioissa sekä musiikin käyttöön ja audiobrändäykseen liittyvissä kysymyksissä. Hän toimii asiakkaidensa strategisena tukena aina brändien valinnasta niiden tehokkaaseen hyödyntämiseen ja puolustamiseen.

 


Tapahtuman järjestää Turku Science Park Oy:n Länsi-Suomen elokuvakomissio ja LicenseUp-hanke.

  

 

     


YHTEISTYÖSSÄ