ExperienceTurku – elämysteollisuuden ponnahduslauta

Turku Business Region on Suomen merkittävimpiä elämysteollisuuden keskittymiä. ExperienceTurku -kärkialan alle sijoittuvat mm.

  • AV-alan toimijat ja tuotannot
  • peliala
  • matkailuala

Elämysteollisuus työllistää Turun seudulla noin 8 000 ihmistä 2 500 eri yrityksessä. Alan toimijoiden yhteenlaskettu liikevaihto on 1,3 miljardia euroa.

Turku on elokuvakaupunki

Turusta on muodostunut merkittävä kaupunki elokuvatuotannoille. Länsi-Suomen elokuvakomissio WFFC on markkinoinut Turun seutua kuvauspaikaksi kansainvälisille ja kotimaisille elokuva- ja tv-tuotannoille vuodesta 2003 lähtien. Komission tavoitteena on maksimoida tuotantojen alueelle jättämää taloudellista hyötyä, lisätä alueen ammattilaisten työllisyyttä ja siten lisätä alueen vetovoimaa ja kilpailukykyä.

2000-luvulla Turussa on kuvattu yli 50 elokuvaa ja tv-sarjaa. Esimerkiksi vuonna 2017 Turussa kuvattiin yhteensä 11 AV-tuotantoa.

Turku on matkailukaupunki

Matkailukohteena Turun seutu on yksi Suomen ehdottomista kärjistä. Suomen vanhin kaupunki houkuttelee matkailijoita tarjoamalla kaupunkikulttuuria saariston sylissä. Matkailu tuo Turun seutukunnalle vuosittain noin 800 miljoonan euron välittömät matkailutulot ja luo työllisyyttä yli 4 000 henkilötyövuoden verran. Kotimaan matkailulla on alueella vahva jalansija, mutta kasvua haetaan ympärivuotisuudesta ja ulkomaisista matkailijoista.

Tarjoamme matkailuliiketoiminnan kehittämistä yrityksen kaikissa elinkaaren vaiheissa.

 

Lisätietoja ExprerienceTurku-kärkialasta antaa
Teija Raninen
Kehittämispäällikkö, elokuvakomissaari
+358 50 559 0549