ExperienceTurku – elämyksistä liiketoimintaa

Turun seutu panostaa elämysteollisuuden kehittämiseen. Visiona on, että Turun seutu on vuonna 2029 pohjoismaiden kiinnostavin elämyskeskittymä. Turussa on käynnissä useita elämysteollisuuden suurhankkeita, kuten Ratapihan tapahtuma- ja elämyskeskus, Suomen historiamuseo, Tiedepuiston kampushanke ja elokuvastudion kehittämishanke. Osaavaa työvoimaa koulutetaan kasvavan elämysteollisuuden tarpeisiin seudulla yhteensä 10 korkeakoulussa ja oppilaitoksessa.

Turku kiinnostaa kansainvälisesti

Elämysteollisuuden kolme kärkeä, matkailu-, elokuva- ja peliteollisuus, houkuttelevat Turun seudulle kansainvälisiä tuotantoja, investointeja, uusia yrityksiä ja osaajia. AV-alan tuotantokannustimen ansiosta Turussa kuvataan useita kansainvälisiä tv- ja elokuvatuotantoja. Turun saavutettavuus on parantunut uusien suorien lentoyhteyksien ansiosta ja Turun lentoasema onkin Suomen toiseksi vilkkain lentoasema kansainvälisten lentojen matkustajamäärissä mitattuna. Matkailuun liittyvät investoinnit ovat lisääntyneet ja seudulla on käynnissä useita hotellihankkeita.

Turku on elämyksien kaupunki

Suomen vanhin kaupunki houkuttelee matkailijoita tarjoamalla kaupunkikulttuuria saariston sylissä. Matkailu tuo Turun seutukunnalle vuosittain noin 800 miljoonan euron välittömät matkailutulot ja luo työllisyyttä yli 4 000 henkilötyövuoden verran. Kotimaan matkailulla on alueella vahva jalansija, mutta kasvua haetaan ympärivuotisuudesta ja ulkomaisista matkailijoista. ExperienceTurku panostaa matkailuyritysten liiketoiminnan kehittämiseen, investointien houkutteluun ja digitaalisen löydettävyyden parantamiseen.

Länsi-Suomen elokuvakomissio WFFC markkinoi Turun seutua kuvauspaikaksi kansainvälisille ja kotimaisille elokuva- ja tv-tuotannoille. Komission tavoitteena on maksimoida tuotantojen alueelle jättämää taloudellista hyötyä, lisätä alueen ammattilaisten työllisyyttä ja siten lisätä alueen vetovoimaa ja kilpailukykyä. 2000-luvulla Turussa on kuvattu yli 50 elokuvaa ja tv-sarjaa. Esimerkiksi vuonna 2017 Turussa kuvattiin yhteensä 11 AV-tuotantoa.

Turussa on kasvava peliskene ja seudulla panostetaan pelialan koulutukseen ja yrityskehittämiseen. Kupittaalla sijaitseva Turku Game Hub The Hive kokoaa pelialan osaajia yhteen ja auttaa heitä löytämään kansallisia ja kansainvälisiä verkostoja.

 

Lisätietoja ExprerienceTurku-kärkialasta antaa
Teija Raninen kasvokuva.
Teija Raninen
Johtaja,
ExperienceTurku
+358 50 559 0549