Siirry sisältöön

Uutiset

Kansanedustajat vaikuttuivat Smart Chemistry Parkin yritysten osaamisesta

  • Smart Chemistry Park tuli tutuksi Ilkka Kanervalle ja Eeva-Johanna Elorannalle
  • Vierailu antoi tietoa talon yrityksistä ja niiden osaamisesta
  • SCP:n yrityksissä kehitetyt teknologiat tähtäävät jopa globaalien haasteiden ratkaisemiseen

Kansanedustajat Ilkka Kanerva ja Eeva-Johanna Eloranta vierailivat syyskuun alussa Turku Science Park Oy:n operoimassa Smart Chemistry Parkissa. Kiertotalouteen, kemiaan ja cleantechiin keskittynyt yritys- ja osaamiskeskittymä Raisiossa tarjoaa tällä hetkellä toimitilat 14 yritykselle. Lisäksi Smart Chemistry Parkin tiiviiseen yhteistyöverkostoon kuuluu kymmeniä muita yrityksiä.

Raision vierailun yhteydessä kansanedustajat kuulivat sekä Smart Chemistry Parkin toiminnasta vastaavan liiketoiminnan kehityspäällikkö Linda Fröberg-Niemen esityksen että tiloihin sijoittuneiden CH-Bioforcen ja Crisolteqin puheenvuorot. CH-Bioforce on kehittänyt biomassan fraktiointitekniikan, jolla teollisesta puuhakkeesta kyetään erottamaan hemiselluloosa, ligniini ja selluloosa. Crisolteq erottelee metallurgian ja kemianteollisuuden sivuvirroista mm. nikkeliä, joka sähköautoilun yleistyessä on muodostumassa yhä tärkeämmäksi aineeksi kehitettäessä uusia ja entistä tehokkaampia akkuja.

Ari Korhonen, Ilkka Kanerva ja Eeva-Johanna Eloranta kuuntelevat yritysten esityksiä Smart Chemistry Parkissa.

Kumpikaan vierailuun osallistuneista kansanedustajista ei ollut aiemmin taloon tutustunut. Vierailun jälkeen he olivat tyytyväisä kuulemiinsa esityksiin.

”Oli hienoa nähdä, että täällä on oikeasti menty pitkiä askeleita eteenpäin. Meillä on hieno tulevaisuus edessä ja maailman pelastavaa teknologiaa on yhä enemmän”, tiivisti Eeva-Johanna Eloranta päivän tuntemuksiaan.

Ilkka Kanerva sanoi arvotuksensa Smart Chemistry Parkissa tehtävää työtä kohtaan kasvaneen vierailun myötä.

”Tässä ollaan ison äärellä. Jos tämä saadaan lentoon, ja kaikki se työ, oivallukset, luovuus ja innovaatiot, mitkä tähän taloon sisältyvät, niin tällä on koko maapallon ja ihmiskunnan kehityksen kannalta huomattava merkitys”, Kanerva totesi.

Smart Chemistry Park avautui Raisiossa vuonna 2015. Idean taustalla ovat Turku Science Park Oy ja joukko yrityksiä, joiden tukena ovat mm. SITRA sekä Turun ja Raision kaupungit.

Katso videolta Eeva-Johanna Elorannan ja Ilkka Kanervan mietteitä Smart Chemistry Parkin yritysten osaamisesta.