Siirry sisältöön

Uutiset

ICT Project Club aloitti toimintansa

  • Klubin kokoontumisissa rakennetaan yhteisprojekteja osallistujien ideoiden ja ehdotusten pohjalta
  • Mukaan ovat tervetulleita ICT-osaamista tarjoavat toimijat yrityksistä yliopistoihin
  • Tavoitteena on projektien laadun ja vaikuttavuuden maksimointi

ICT Project Club on uudenlainen tapa avoimuutta ja eri toimijoiden osaamista tehokkaasti hyödyntävien yhteisprojektien suunnitteluun. Clubin toiminta keskittyy tukemaan ICT-osaamista hyödyntävien projektien valmistelua. Tavoitteena on laadun ja vaikuttavuuden maksimointi.

""
ICT Project Club ideoi ja rakentaa yhteisiä projekteja ICT-teeman parissa toimiville organisaatioille.

Ensimmäisessä tilaisuudessa 23.4. käsiteltiin Clubin toimintaa sekä valmisteilla tai ideavaiheessa olevia projekteja. Esillä oli esimerkiksi Turun yliopiston PARAS CoInnovation-hankkeen valmistelu, johon etsitään yrityksiä, joilla on asiantuntemusta terveydenhuollon ratkaisuista, älylaitteista, alustaoperaattoreista tai terveydenhuollon ja koulutuksen palvelutarjonnasta. Myös Lingsoft Oy hakee yrityksiä mukaan erilaisiin projekteihin, joista Vojext on yksi esimerkki, jonka teemat löytyvät tästä linkistä. Tilaisuuden aiheena oli myös tuleva Turku-vetoinen kansallinen AI Business Academy -haku.

– ICT Project Clubiin voi tuoda oman ICT-alaan liittyvän projekti-idean ja -aihion täyttämällä sen tiedot tälle lomakkeelle. Valmistaudu pitämään noin viiden minuutin esitys ideastasi. Kerro samalla, minkälaisia kumppaneita tarvitset projektiisi. On tärkeää huomata, että osa projekteista on luottamuksellisia. Niitä ei käsitellä julkisesti, eikä niistä saa jakaa tietoa ulkopuolisille, kertoo TechTurku -verkoston asiakkuuspäällikkö Michael Lindholm seudun kehitysyhtiö Turku Science Park Oy:stä.

Projektiklubin tapaaminen voi alkaa lyhyellä alustuksella hankevalmisteluun liittyvästä aiheesta. Alustuksen jälkeen on vuorossa käsiteltävien projektien lyhyt esittely ja projektikohtainen keskustelu, jonka tavoitteena on antaa idean esittäjälle vinkkejä ja auttaa löytämään parhaat kumppanit mukaan hankevalmisteluun.

– Tavoitteena on luoda edellytykset keskustelulle, jota voidaan tilaisuuden jälkeen käydä omassa ryhmässään. Tiedot päivitetään listalle, jotta muut asianomaiset löytävät valmisteluryhmän.

– Clubissa voi nostaa esille projekteja, jotka perustuvat esimerkiksi ajankohtaisiin avoimiin rahoitusmahdollisuuksiin, tuleviin TEM- tai EU-hakuihin, asiakasprojekteihin tai omiin kehityshankkeisiin, Lindholm kertoo.

Seuraava Club-tilaisuus on 21.5. kello 8:30. Tästä linkistä pääset tapahtumakalenteriin, josta löydät myös ilmoittautumislinkin.

Projektiklubi on avoin Varsinais-Suomen alueen toimijoille sekä kutsulla muille. Kalenteriin voi jo merkitä seuraavat päivämäärät: 18.6., 20.8., 24.9., 22.10., 26.11. ja 17.12.2021. Lisätietoja antavat Turku Science Park Oy:ssä Michael Lindholm ja Timo Huttunen sekä Turun yliopistossa Paavo Kosonen ja Tuomas Mäkilä.