Siirry sisältöön

Uutiset

HyTestin suurimmaksi osakkeenomistajaksi Summa Equity

  • Turkulainen vasta-ainevalmistaja HyTest saa uuden omistajan
  • Yhtiön johto jatkaa edelleen osaomistajana
  • Globaalisti toimiva yritys työllistää noin sata henkeä Turun ohella mm. USA:ssa ja Aasiassa

Summa Equity ostaa vasta-ainevalmistajan HyTestin. Summa Equitysta tulee suomalaisen HyTestin suurin osakkeenomistaja. HyTest valmistaa vasta-aineita ja antigeenejä diagnostiikkateollisuuden käyttöön. Kasvava yritys toimii maailmanlaajuisilla markkinoilla, joilla kasvun moottoreina ovat ikääntyvä väestö, innovaatiot ja kasvavat sijoitukset terveydenhuoltoon. Sijoitus on Summa Equityn ensimmäinen Suomen markkinoilla.

”Vasta-aineet ja antigeenit mahdollistavat sairauksien diagnosoinnin sekä niiden kehityksen seurannan in vitro -diagnostiikan (IVD) avulla. Tämän teknologian käyttöä lisäävät ikääntyvä väestö, tutkimuksen ja teknologian jatkuva kehitys sekä maailmanlaajuinen terveydenhuoltoon ja hyvinvointiin sijoittamisen kasvava trendi. HyTest on alallaan kansainvälisesti tunnettu yritys, ja se tunnetaan poikkeuksellisen laadukkaista tuotteista sekä innovaatioista. Yrityksessä on suurta kasvupotentiaalia tulevaisuudessa ja odotamme innolla HyTestin tiimin tukemista tällä matkalla”, sanoo Summa Equityn osakas Tommi Unkuri.

HyTestin perusti vuonna 1994 joukko tutkijoita, jotka ovat yhä yrityksen ylemmässä johdossa. Nykyään turkulaisella yrityksellä on noin sata työntekijää. HyTestin asiakkaisiin lukeutuu monia IVD-laitteistoja toimittavia yrityksiä ja niiden joukossa on useita IVD-alan globaaleja markkinajohtajia. Yritys toimii eri puolilla maailmaa, muun muassa Yhdysvalloissa, Aasiassa ja Euroopassa.

”Tavoitteemme on alusta asti ollut edistää terveyttä tarjoamalla markkinoille pääsy uusimpaan vasta-aineiden ja antigeenien diagnostiseen käyttöön liittyvään tutkimustietoon ja teknologiaan. Summa Equityn omistuksessa voimme ottaa seuraavan askeleen yrityksemme kehittämisessä niin asiakkaiden kuin potilaidenkin eduksi”, sanoo HyTestin toimitusjohtaja Maria Severina.

Kaupan toteutumisen jälkeen Summa Equity on HyTestin suurin osakkeenomistaja ja HyTestin perustajat sekä johtoryhmä pysyvät merkittävinä osakkeenomistajina.