ICT Project Club on uudenlainen tapa yhteisprojektien suunnitteluun, jossa korostuu avoimuus ja eri toimijoiden osaamisen tehokas hyödyntäminen. Clubin toiminta keskittyy tukemaan ICT osaamista hyödyntäviä projekteja niiden varhaisessa vaiheessa. Sen tavoitteena on projektien laadun ja vaikuttavuuden maksimointi.

Voit itse tuoda Clubiin oman ICT-alaan liittyvän projekti-idean ja -aihion täyttämällä sen tiedot tälle lomakkeelle. Valmistaudu pitämään noin viiden minuutin esityksen ideastasi. Huomaathan, että osa projekteista ovat luottamuksellisia. Näitä ei käsitellä julkisesti eikä niistä saa jakaa tietoa ulkopuolisille.

Tapaamisissa voi olla jostain aiheesta lyhyt alustus. Alustuksen jälkeen käydään projektit lyhyesti läpi. Läpikäynnin jälkeen siirrytään keskusteluun, jonka tavoitteena on antaa idean esittäjälle vinkkejä ja löytää parhaat kumppanit mukaan hankevalmisteluun. Päätös tarkoittaa lähinnä sitä, että päätetään jatkaa projektista keskustelua jonkun ryhmän toimesta. Tiedot päivitetään listalle, jotta muut asianomaiset löytävät ”valmisteluryhmän”.

Clubissa voit nostaa esimerkiksi tämäntyyppisiä projekteja

Projektiklubi on auki Varsinais-Suomen alueen toimijoille sekä kutsulla muille.

Clubin kahdessa ensimmäisessä kokoontumisissa 23.4 ja 21.5 käsiteltiin Clubin toimintaa sekä valmisteilla tai ideavaiheessa olevia projekteja. Esillä on esimerkiksi ollut Turun yliopiston PARAS CoCreation hankkeen valmistelu, johon etsitään mukaan yrityksiä, joilla on asiantuntemusta terveydenhuollon ratkaisuista, älylaitteista, alustaoperaattoreista tai terveydenhuollon ja koulutuksen palvelutarjonnasta (= health care solutions, smart devices, platform operators, health and education service providers). Turkulainen Lingsoft esittänyt esimerkiksi Vojext (teemat löytyvät tästä), kansallinen teemaverkosto AI Business Academy, Green ICT ja Allied ICT Finlandin 17 teemakokonaisuutta.

ICT Project Club tapaaminen

Seuraava Clubi-tilaisuus on 18.6 kello 8:30. Alustuspuheenvuorossa Jaakko Ståhlberg kertoo Aurora.AI -projektista ja syksylle kohdistuvista piloteista. Lisäksi esillä taas mielenkiintoisia projektiaihioita ja -suunnitelmia.

Tarkempi ohjelma ja ilmoittautuminen kesäkuu 2021 tästä
""

Kalenteriin voi jo merkata seuraavat päivämäärät: 18.6, 20.8, 24.9, 22.10, 26.11 ja 17.12