Siirry sisältöön

Uutiset

Elokuvavuoden 2023 elokuva-avustajahaut käynnistyvät: Myrskyluodon Maija -elokuvaan etsitään turkulaisia avustajia 

 
Myrskyluodon Maija – Stormskärs Maja -elokuvan pääkuvauspaikka sijaitsee manner-Ahvenanmaan pohjoisosassa, mutta kuvaukset tuovat Maijan toukokuussa myös Turkuun. Turussa kuvataan iso markkinakohtaus 17.5.2023 ja siihen etsitään jo nyt avustajia. Länsi-Suomen elokuvakomissio kutsuu kaikki elokuva-avustamisesta kiinnostuneet liittymään rekisteriinsä myös muita vuoden 2023 elokuva- ja tv-tuotantoja silmällä pitäen. 

Kuva: Syksyn 2019 avustajarekisterikuvaukset järjestettiin Wiklundin Tapahtumatorilla. Kuva: Laura Malinen, WFFC 

Myrskyluodon Maija  -elokuvan talvikuvausjakso alkaa huomenna tiistaina 14.2.2023 Ahvenanmaalla. Solar Filmsin tuottama elokuva tuo Myrskyluodon 1800-luvun maailman modernin elokuvakerronnan keinoin tähän päivään. Ohjaaja Tiina Lymi on käsikirjoittanut elokuvan Anni Blomqvistin romaanisarjan pohjalta ja inspiroimana. 

Solar Filmsin julkaisemassa casting call:issa, eli roolihaussa etsitään moninaista joukkoa avustajia esittämään markkinaväkeä. Kun kyseessä on 1850-luvulle sijoittuva kohtaus, kaikki avustajat tullaan puvustamaan ja maskeeraamaan ajan tyylin mukaisesti. Tuotanto toivoo hakemuksia kaikennäköisiltä ihmisiltä, kaikista eri taustoista ja ikäluokista. Markkinaväen lisäksi haussa on saksaa puhuva henkilö ja henkilöt, jotka omistavat papukaijan tai käärmeen.  

Turun seudulla on jatkuvasti erilaisia avustajahakuja. Länsi-Suomen elokuvakomissio ja Elokuvakaupunki Scene ry:n elokuva-avustajarekisteri on hyvä paikka aloittaa harrastus elokuva-avustamisen parissa. Elokuva-avustajana toimiessa pääsee näkemään kulissien taakse ja tutustumaan muihin alasta kiinnostuneisiin harrastajiin ja joskus jopa itse elokuva-alan ammattilaisiin. 

”Meillä on Turussa Suomen parhaimmat elokuva-avustajat. Saamme tuotannoilta paljon kiitosta laajasta avustajarekisteristämme ja on hienoa nähdä miten avustajat ottavat tuotannot omikseen”, tuotantokoordinaattori Laura Malinen odottaa mielenkiinnolla vuoden ensimmäisiä kuvauksia. 

Tällä hetkellä avustajarekisteriin kuuluu yli kaksituhatta Turun ja Salon seudun avustajaa, ja Malinen toivoo määrän nousevan Elokuvapäivän avustajarekisterikuvauksien myötä, ”Elokuvapäivänä 2.3. elokuvakomissio järjestää yhdessä Scene ry:n kanssa avustajarekisterikuvaukset, jossa kuka vain voi liittyä avustajarekisteriimme. Omat tiedot voi laittaa rekisteriin jo etukäteen, mutta Elokuvapäivänä meillä on paikalla valokuvaaja ottamassa hyvät kuvat tulevia hakemuksia varten.” 

Myrskyluodon Maija -elokuvan casting call:in tarkemmat tiedot löytyvät Länsi-Suomen elokuvakomission Facebook- ja nettisivuilta. Haku lähetetään erikseen myös avustajarekisterille, mutta hakemukset ja kysymykset osoitetaan suoraa tuotannolle. Elokuvapäivänä 2.3. avustajarekisterikuvaukset järjestetään Hansatorilla kello 14:00 eteenpäin. Ennen sitä Hansatorilla järjestetään myös elokuvapaneeli, josta tiedotetaan erikseen. 

Elokuvan pääkuvauspaikka sijaitsee manner-Ahvenanmaan pohjoisosassa, jonne tuotantoryhmä rakensi viime kesänä Maijan ja Jannen talon, navetan ja verkkovajan. Kuva: Hanna Virolainen

Myrskyluodon Maija – Stormskärs Maja tulee ensi-iltaan vuonna 2024.  

Hae mukaan avustamaan Myrskyluodon Maija -elokuvaan: https://wffc.fi/opportunities/ tai https://www.facebook.com/westfinlandfilmcommission  

Liity Länsi-Suomen elokuvakomission avustajarekisteriin: https://www.lyyti.in/avustajarekisteri