Siirry sisältöön

Uutiset

Corporate Corner -tapahtuma tuo yhteen Turun alueen huippututkimuksen ja lääkeyhtiö MSD:n kansainväliset verkostot

  • Terveyskampus Turku on aloittanut yhteistyön lääkejätti MSD:n kanssa
  • Corporate Corner avaa alan kumppanuuksia MSD:n ja suomalaistoimijoiden välille
  • Yhteistyö tarjoaa uudenlaisia mahdollisuuksia tulevaisuuden terveydenhoidolle

Turun kaupunki, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri, Turun yliopisto ja Åbo Akademi aloittivat yhteistyön maailman suurimpiin lääkeyhtiöihin kuuluvan MSD:n kanssa kesällä 2017. Nyt tämä yhteistyö yhdistää Turussa tehtävän korkeatasoisen ja laaja-alaisen tutkimustyön sekä yrityksen lääketieteelliset ja liiketoiminnalliset kiinnostuksen kohteet. Corporate Corner-tapahtuma Turun BioCityssä 30.11. tavoittelee uusia yhteistyömahdollisuuksia tutkimuksen ja terveysteknologian saralla ja edistää näin tutkimuksen ja yrityselämän välistä yhteistyötä.

Corporate Corner avaa mahdollisuuden keskustella niin perustutkimukseen, kliinisiin tutkimuksiin ja kustannusvaikuttavuuteen liittyvistä teemoista. Lisäksi keskusteluissa on vahvasti mukana Real World Evidence -tieto: miten lääke toimii potilaan arjessa, kontrolloitujen kliinisten tutkimusten ulkopuolella. Uudenlaista yhteistyötä haetaan erityisesti syöpäsairauksien, diabeteksen, sydän- ja verisuonitautien, immunologian ja infektiotautien saralla. Corporate Corner antaa mahdollisuuden myös urakeskusteluihin ja valottaa MSD:n urapolkuja.

– Corporate Corner -tapahtuma on MSD:lle erinomainen mahdollisuus oppia ja kuulla lisää Turussa tehtävästä huippututkimuksesta ja löytää mahdollisia uusia osa-alueita, joilla voimme kumppanoitua. On selvää, että tulevaisuudessa tarvitaan entistäkin vahvempaa lääketeollisuuden ja akateemisen tutkimuksen yhteistyötä. Corporate Corner on hieno konsepti, jonka avulla voidaan tuoda yhteen molempien tahojen osaaminen, ideat ja mahdollisuudet, sanoo MSD Finland Oy:n toimitusjohtaja Michael Casia.

Yhteistyö avaa uudenlaisia mahdollisuuksia Turkuun

Terveyskampus Turku -toimijoiden ja lääkeyhtiö MSD:n yhteistyö perustuu ajatukselle yhdessä rakennettavasta tulevaisuudesta. Tässä tutkimustoiminta on vahvasti mukana. Tavoitteena on nopeuttaa yhteistyön etenemistä muun muassa prekliinisen ja kliinisen vaiheen tutkimusprojekteissa sekä tieteellisen ja teknologisen tiedon jakamisessa. Yhteistyön kautta voidaan käynnistää hankkeita, jotka tähtäävät muun muassa uusien lääkkeiden, diagnostisten työkalujen, ohjelmistojen, laitteistojen sekä muiden lääketieteellisten ratkaisujen ja sovellusten kehittämiseen sekä hoitojen vaikuttavuuden arvioimiseen.

Osapuolten välisellä raamisopimuksella tavoitellaan laaja-alaista yhteistyötä, joka tarjoaa tulevaisuuden terveydenhoidolle aivan uudenlaisia mahdollisuuksia esimerkiksi digitaalisten työkalujen ja terveysrekisterien datan avulla. Turun kaupungin perusterveydenhuollon kanssa tehtävä yhteistyö puolestaan avaa uusia mahdollisuuksia erityisesti kansanterveyden kannalta merkittävien sairauksien hallintaan, kuten esimerkiksi varhaiseen diagnostiikkaan ja sairauden puhkeamisen ennaltaehkäisyyn, diagnosoidun sairauden seurantaan ja hoitoon sekä tarvittaessa yksilölliseen lääkehoitoon.

Turun alueella on merkittävää terveydenhuollon ja terveysalan huippututkimuksen osaamista. Terveyskampus Turku -toimijoiden ja MSD:n välinen yhteistyö tuo hyötyjä niin alueen eri toimijoille, taloudelle kuin asukkaillekin.

– Terveyskampus Turun yhteistyö MSD:n kanssa on erittäin tärkeä uusien ratkaisujen löytämiseksi terveydenhuollon haasteisiin ja tulevaisuuden lääkehoitojen löytämiseksi. Corporate Corner yhdistää molempien osapuolten asiantuntijat ja tapahtuma on avainroolissa merkityksellisen yhteistyön vakiinnuttamisessa, sanoo Terveyskampus Turun johtoryhmän puheenjohtaja, Åbo Akademin tutkimuksesta vastaava vararehtori, Niklas Sandler.

Tapahtuman ohjelma: http://www.yrittajyysyliopisto.fi/corporate-corner-30112018/