ArcDia ja Bruker sopivat mariPOC-tuotteiden jakelusta Keski-Euroopassa

  • ArcDia on tehnyt mariPOC-alustan jakelusopimuksen Bruker Corporationin kanssa
  • Sopimus on tärkeä mariPOCin markkinoinnille Euroopassa
  • Nopeita ja hajautettuja diagnostiikkaratkaisuja tarvitaan kiireellisesti COVID-19 pandemiassa, jotta yhteiskunnat pysyisivät toiminnassa

Turkulaisen mariPOC alustan kehittäjä ja valmistaja ArcDia International Oy on tehnyt jakelusopimuksen Bruker Corporationin tytäryhtiön Hain Lifescience GmbH:n kanssa. Bruker on huippuluokan analyyttisten laitteiden valmistaja, jolla on yli 7000 työntekijää maailmanlaajuisesti ja jonka liikevaihto on yli 2 miljardia dollaria. Bruker on kuuluisa IVD-markkinoilla MALDI Biotyper -massaspektrometriajärjestelmästä, joka edustaa nykyään alan standarditekniikkaa bakteerien tunnistamisessa keskuslaboratorioissa.

Tästä lähtien Bruker toimii mariPOCin yksinmyyjänä DACH- ja Benelux-maissa ja yhtenä jakelijana muissa Euroopan maissa.

– Olemme erittäin tyytyväisiä tehdessämme tämän sopimuksen Brukerin kanssa. Sopimus laajentaa merkittävästi ArcDian tuotteiden myyntikanavia. Se antaa ArcDialle mahdollisuuden tavoittaa eurooppalaiset asiakkaat Brukerin kautta ja palvella paremmin Euroopan väestöä COVID19-pandemian aikana ja sen jälkeen, ArcDian toimitusjohtaja Vesa Kemppainen sanoo.

Kiinnostus hajautettua diagnostiikkaa kohtaan on kasvanut dramaattisesti COVID-19:n myötä. ArcDia ennustaa, että hengitystieinfektiotestien kysyntä pysyy korkeana tulevina vuosina.

– Pandemian aikana tarvitaan kiireellisiä ja hajautettuja diagnostiikkaratkaisuja, kuten ArcDian mariPOC, yhteiskuntien ylläpitämiseksi ja täydellisen sulkeutumisen välttämiseksi. Monianalyyttiset mariPOC-testit kattavat COVID-19:n ja muut vakavat patogeenit, kuten influenssavirukset. Testit palvelevat siis terveydenhuoltoa hyvin myös influenssakauden aikana, sanoo ArcDian liiketoiminnan johtaja tohtori Aleksi Soini.

ArcDia International keskittyy innovatiivisten tuotteiden kehittämiseen tartuntatautien hajautettuun testaukseen. Turussa sijaitseva yritys on perustettu vuonna 2008 ja sen palveluksessa on 30 ammattilaista. ArcDia on mariPOC IVD-alustan kehittäjä ja valmistaja. Alusta on suunniteltu patogeenien nopeaan monianalyyttiseen tunnistamiseen sekä tulehdusmerkkien ja mikrobilääkeresistenssin havaitsemiseen. Nykyiset mariPOC-sovellukset kattavat hengitystieinfektiot, mukaan lukien COVID-19, tonsilliitti ja maha-suolikanavan infektiot.