SHIFT Business Webstival starttaa jälleenrakennuksen haasteella

  • SHIFT alkaa 26.8. maksuttomalla Kick-off -tapahtumalla verkossa
  • Syys-lokakuussa asiantuntija-webinaarit haastavat yritykset kestävään jälleenrakennukseen
  • Päätapahtuma 27.-28.10. on hybriditapahtuma, johon myydään lippuja sekä virtuaaliseen tapahtumaympäristöön että Vierailu- ja innovaatiokeskus Jokeen

Tapahtumatuotantokenttä on vuonna 2020 uudenlaisessa tilanteessa ja SHIFT on muuttunut sen mukana suostumatta tinkimään tavoitteistaan tippaakaan. Vuoden 2020 SHIFT Business Festival on saanut lempinimen Webstival, sillä se yhdistää saumattomasti fyysisen ja virtuaalisen tapahtuman elementtejä. Toteutuksessa tapahtuneista muutoksista huolimatta SHIFT tuo tänäkin vuonna yhteen yritysjohtajat, -kehittäjät ja päätöksentekijät luomaan älykästä liiketoimintaa.

– Vuoden 2020 globaali shokki tarjoaa mahdollisuuden pysähtyä miettimään, millaisen uuden normaalin haluamme nähdä pandemian jälkeen, ja millä mittareilla tarkastelemme jatkossa liiketoiminnan menestystä. Joutuvatko ympäristö ja inhimillinen hyvinvointi jälleen maksumiehiksi, vai onko yritysten toimintaa mahdollista kehittää niin, että kasvu ja kestävyys eivät sulje toisiaan pois, pohtii SHIFTin toimitusjohtaja Mari Männistö.

SHIFT haastaa kestävään jälleenrakentamiseen

Webstival käynnistyy 26.8. verkossa pidettävällä Kick-off -tapahtumalla, joka ei vaadi pääsylippua.

– Kick-off starttaa kahden kuukauden mittaisen matkan älykkääseen liiketoimintaan, jossa SHIFT kumppaneineen haastaa yritykset miettimään kestävän jälleenrakennuksen kysymyksiä eri alojen asiantuntijoiden johdolla: miten tulevaisuudentutkimus tukee liiketoimintaa? Mikä on organisaatiokulttuurin merkitys muutoskyvykkyydelle ja miten sitä voi kehittää? Mikä on datan rooli ja miten yhdistää ilmastoystävällisyys ja talouskasvu, Männistö kertoo.

– Syys- ja lokakuun aikana järjestettävä sarja Sustainable regrowth challenge -asiantuntijawebinaareja tukee yrityksiä tässä kestävän uudelleenrakentamisen haasteessa. Myös webinaarit ovat online tapahtumia, eivätkä vaadi pääsylippua.

Hybridimuotoinen päätapahtuma Joessa 27.-28.10.

Lokakuun lopussa Vierailu- ja innovaatiokeskus Joessa pidettävään kaksipäiväiseen päätapahtumaan on mahdollista osallistua sekä etänä virtuaaliympäristössä että paikan päällä. Tapahtumaan kokoontuu jälleen tuhansia yritysjohtajia ja liiketoiminnan kehittäjiä, jotka ovat kiinnostuneita uusien teknologioiden tukemasta älykkäästä liiketoiminnasta ja sen mahdollisuuksista.

SHIFT 2019 tunnelmia.

– Kaksipäiväinen ohjelma pureutuu älykkään liiketoiminnan kulmakiviin kuten talouskasvu ja kestävyys, muutoksen ennakointi ja liiketoiminnan resilienssi sekä inhimillisen pääoman vaaliminen ja innovaatiot. Ohjelma on sama virtuaalilipun ja on-site -lipun haltijoille. Ohjelma on osallistava ja tapahtuman matchmaking-työkalu kannustaa kohtaamisiin. Lavaohjelman, työpajojen ja fasilitoitujen keskusteluiden lisäksi lipunhaltijoilla on mahdollisuus hakea kahdenkeskisiin mentorointitapaamisiin puhujien kanssa.

Lavalle marssii kansainvälisiä ja kotimaisia asiantuntijoita oman alansa huipulta, kuten kestävien innovaatioiden professori ja kiertotalouden asiantuntija Jacqueline Cramer Utrechtin yliopistosta Hollannista, futuristi ja ennakoinnin asiantuntija Joana Lenkova, asiantuntija ja tutkija Risto E.J. Penttilä ja teknologian ja resilienssin asiantuntija Edward Anderson Maailmanpankista. Tutustu SHIFTin puhujiin laajemmin tästä.

Festivaali järjestetään Vierailu- ja innovaatiokeskus Joessa ja vaihtoehtoisesti virtuaalisessa ympäristössä. Osallistumiseen vaaditaan pääsylippu. Fyysiseen tapahtumaan myydään rajoitettu määrä lippuja, jotta SHIFT voi taata koronaviruksen kannalta turvallisen festivaalikokemuksen kaikille.

– Ideat jalostuvat keskustellessa ja uusia näkökulmia kuunnellessa. Erityisesti tällaisena poikkeuksellisena vuonna on arvokasta kokoontua yhteen, vaikka sitten kotitoimiston näytön ääressä, Männistö muistuttaa.