Startup-yritysten palvelut täydentyvät Turun seudulla

  • Lyhyemmän BusinessUp-ohjelman rinnalla käynnistyy tänä syksynä pidempi Northbound Startups -kiihdytysohjelma
  • Uusi ohjelma on kohdistettu erityisesti kansainvälisiä yhteistyöverkostoja ja rahoittajia hakeville startup-yrityksille
  • Koronatilanne huomioidaan ohjelman toteutuksessa ja matkustamisen sijaan suositaan etäyhteyksiä

Innovatiivisille, kansainvälisille markkinoille tähtääville startup-yrityksille tarjotut palvelut täydentyvät tänä syksynä uudella Northbound Startups -ohjelmalla. Seitsemän kuukautta kestävän kiihdytysohjelman toteuttaa Turku Science Park Oy yhteistyössä Västerås Science Parkin ja Tallinn Science Park Tehnopolin kanssa. Koronatilanteen vaatiessa yhteistyö toteutetaan verkossa.

Syyskuussa alkava uusi Northbound Startups -ohjelma on suunnattu innovatiivisille, kansainvälisille markkinoille tähtääville startupeille. Ohjelmaan otetaan Suomesta, Ruotsista ja Virosta yhteensä kymmenkunta startupia, joille tarjoutuu osallistumisen myötä iso askel kohti kansainvälistymistä.

– Kohderyhmän yritykset ovat edenneet ns. proof of concept -vaiheeseen, jossa liikeideaa jo kokeillaan käytännössä, ja ajankohtaista on esimerkiksi uusien kansainvälisten yhteistyöverkostojen rakentaminen sekä rahoittajien löytäminen. Jo vuodesta 2015 järjestetyssä BusinessUp-ohjelmassa painopiste on enemmän idean hiomiseen, tuotteistamiseen ja yritystoiminnan aloittamiseen liittyvissä kysymyksissä. Tänä syksynä toteutamme molemmat ohjelmat, kertoo kasvuvalmentaja Johanna Puhtila Turku Science Park Oy:stä.

Haku sekä Northbound Startups (NBS) että BusinessUp -ohjelmiin on parhaillaan käynnissä. Hakuaika NBS-ohjelmaan jatkuu 23.8. ja BusinessUpiin 1.9. saakka.

Maksuttoman Northbound Startupsin toteutuskieli on englanti. Valmennus alkaa kasvuyrityksen perusteista syyskuussa ja päättyy kansainväliseen Demo Day -päivään maaliskuussa 2021. Palvelun mahdollistaa EU:n Central Baltic -ohjelma, jonka rahoittamassa projektissa tähdätään startupien investointi- ja asiakasvalmiuden sekä kansainvälisen yhteistyön lisäämiseen.

– Korona-aika toi heti keväällä omat haasteensa työhömme, mutta olemme kyenneet sopeuttamaan toimintaa muuttuneeseen tilanteeseen. Kesäkuun alussa kokosimme pääomasijoittajia ja startup-yrittäjiä kolmesta eri maasta kansainväliseen webinaariin, jossa ymmärrystä ja verkostoja rakennettiin etäyhteyksin. Nyt käynnistymässä olevan ensimmäisen Northbound Startups -kiihdytysohjelman osalta ainakin ensimmäiset kuukaudet kansainvälistymistä rakennetaan verkon välityksellä, matkustamista vältellen, kertoo kasvuvalmentaja Arto Branders.

Seitsemän kuukautta kestävä Northbound Startups Accelerator ja kolme kuukautta kestävä BusinessUp kulkevat syksyllä rinnakkain, ja sisältöjen osalta tehdään myös yhteistyötä.

– Ohjelmaa järjestetään Turun SparkUpissa, joka on palveluja ja vertaistukea tarjoava startup-yhteisö aloittaville yrityksille. Yhteisen ohjelman lisäksi BusinessUpissa jokaista tiimiä valmentaa oma mentori. Myös BusinessUp tarjoaa erinomaisia mahdollisuuksia kansainväliseen kumppanihakuun, mitä uusi ohjelma luontevasti myös tukee, Johanna Puhtila muistuttaa.

Haku Northbound Startups -ohjelmaan jatkuu osoitteessa www.northboundstartups.com 23.8. saakka. BusinessUp -ohjelmaan voi hakea 1.9. asti osoitteessa https://www.lyyti.fi/reg/BusinessUpAutumn2020. Lisätietoja voi tiedustella myös suoraan Artolta ja Johannalta.