Biomarkkereiden kaupallistamista tukeva käsikirja nyt saatavilla

  • Best Practices and Pitfalls in Commercializing IVD-Applicable Biomarkers -käsikirja nyt saatavilla osoitteesta biomarker.nu
  • Käsikirja helpottaa valitsemaan kaikkein lupaavimmat biomarkkerit ja viemään ne tehokkaasti innovaatioprosessin läpi
  • Kirja on tulosta Turun yliopiston, Turku Science Park Oy:n ja kuuden muun Itämeren alueen yhteistyökumppanin poikkitieteellisestä BIC-projektista

Käsikirja on ensimmäinen neljästä biomarkkereiden kaupallistamiseen tarkoitetusta työkalusta, jotka Biomarker Commercialization Project (BIC) -konsortio julkaisee tämän kesän aikana. Projektin tarkoitus on tuoda uusia ja parempia IVD-soveltuvia biomarkkereita tehokkaammin kehitystyöstä kliiniseen käyttöön.

Käsikirja kerää yhteen parhaita käytäntöjä ja suurimpia haasteita, joita biomarkkereiden kehitystyössä on tullut vastaan. Kirja käsittelee myös strategista patenttisuojausta ja teknologiansiirtoa yliopistoissa, sairaaloissa ja tutkimuslaitoksissa. Käsikirjan pääasiallinen kohderyhmä on teknologiansiirron kanssa työskentelevät henkilöt, kuten esimerkiksi teknologiansiirtotoimiston henkilöstö tai innovaatioitaan markkinoille tuovat keksijät.

– Turun yliopistossa noin kolmasosa keksinnöistä liittyy diagnostiseen tai ennaltaehkäisevään käyttöön suunnattuihin analyytteihin. Tästä syystä in vitro -diagnostiikan biomarkkereiden kehittämiseen ja kaupallistamiseen liittyvän opastuksen puute on häkellyttävää. Teknologiansiirtotoimistoissa opitaan monia asioita kantapään kautta ja tuloksia ei ikinä julkaista. Olen ylpeä siitä, että voimme tätä kautta edustaa ja palvella teknologiansiirtoyhteisöä, ja olen erittäin kiitollinen kirjan myötä saamastani perinpohjaisesta palautteesta, kertoo kirjan pääkirjoittaja ja Turun yliopiston innovaatiojohtaja, tohtori Piia von Lode.

– BIC-projektin myötä meillä on nyt työkalut, joilla voimme tehokkaammin ja läpinäkyvämmin valita lupaavimmat biomarkkerit ja viedä ne innovaatioprosessista teknologiansiirtoon saakka. Toivon mukaan suurempi osa niistä päätyy kliiniseen käyttöön asti. Meillä on nyt paljon paremmat mahdollisuudet löytää sopivia lisenssinhaltijoita ja vastauksia heidän kysymyksiinsä, jatkaa Piia von Lode.

BIC-konsortio on kahdeksan Itämeren alueen yhteistyökumppanin muodostama, valtiorajat ylittävä ryhmä. Projektin budjetti on 2,55 miljoonaa euroa ja lisäksi sitä rahoittaa Euroopan aluekehitysrahasto yhteensä 1,96 miljoonalla eurolla Interreg Baltic Sea Region -ohjelman kautta.

Biomarkers -käsikirjan saa tästä linkistä osoitteessa biomarker.nu.