Turun lentokentän kansainvälinen liikenne palautumassa

  • Koronaepidemian hiljentämän Turun lentokentän liikenne on vähitellen palautumassa
  • Osa tutuista reiteistä on jo avattu uudelleen ja lisää reittejä palautuu heinäkuussa
  • WizzAir aloittaa uusina kohteina lennot Kyproksen Larnakaan ja Serbian Belgradiin heinäkuussa

Turun lentokentän kansainväliset lennot ovat vähitellen vilkastumassa koronaepidemian ensimmäisen aallon hellitettyä. Samalla myös matkustusrajoituksia mm. Baltiaan on höllennetty. Tällä hetkellä Turusta voi lentää jo SAS:n siivin Tukholmaan ja Turun kenttää aktiivisesti käyttävän unkarilaisen WizzAirin reiteillä Liettuan Kaunasiin ja Puolan Gdanskiin. Heinäkuussa palautuvat Latvian Riian ja Turun väliset lennot, joista vastaa Air Baltic.

Wizz Air jatkaa lentotarjontaansa laajentamista Turusta heinäkuussa. Yhtiö aloittaa suorat lennot Turusta Belgradiin 17.7.2020. Lipunmyynti reitille on jo avautunut. Yhteyttä lennetään kahdesti viikossa, maanantaisin ja perjantaisin.

– Turun kaupungin kannalta on hienoa saada uusi reittiavaus vahvistamaan Turun lentoaseman reittitarjontaa tässä poikkeuksellisessa tilanteessa. Tämä luo uskoa maailman ja matkustamisen avautumisesta, korostaa Turun kaupungin yhteysjohtaja Antti Kirkkola.

Belgrad on Serbian pääkaupunki, jossa asuu yli miljoonan väestö. Kaupunki on viehättävä sekoitus itää ja länttä, ja se sopii kaikille, jotka etsivät Euroopasta uutta ja edullista kaupunkikohdetta.

Turun kansainvälinen lentoliikenne avautuu asteittain samalla kun kansallisia rajoituksia puretaan.

– Yhteiskunnan vaiheittain avutuessa olisi erityisen tärkeää, että elinkeinoelämän edustajat ja matkailijat ymmärtäisivät suosia Turun mutkattomia yhteyksiä Helsinki-Vantaalle pendelöinnin sijasta, Kirkkola painottaa.

Aikaisemmin tässä kuussa Wizzair ehti jo ilmoittaa toisesta uudesta Turkuun tulevasta lentoreitistä.

Heinäkuun 12. päivästä alkaen Turun lentoasemalta pääsee lentoon kohti Kyproksen Larnakan kaupunkia. Wizz Air aikoo lentää Turusta Kyprokselle asti kahdesti viikossa, keskiviikkoisin ja sunnuntaisin vuoden 2020 loppuun asti.

Larnaka on Kyproksen neljänneksi suurin kaupunki. Se on alueensa hallinnollinen keskus ja siellä asuu hieman yli 50 000 asukasta.