Uudessa kotimaisessa draamakomediassa nauretaan myös Turussa

  • Turussa on kuvattu Zodiak Finlandin uutta elokuvaa kevättalvella ja kesän alussa
  • Modernin komedian on ohjannut helsinkiläisohjaaja Reetta Aalto
  • Muita kuvauskaupunkeja ovat Tampere ja Forssa

Työnimellä Naurun varjolla kulkevan, stand up -komiikan maailmaan sijoittuvan draamakomedian pääosarooleissa nähdään Elena Leeve, Joonas Saartamo, Ernest Lawson ja Aino Sirje. Elokuvan ohjaa Reetta Aalto ja sen on käsikirjoittanut Anna Ruohonen.

Työttömäksi jäänyt, Tampereella asuva ja elämässään hieman hukassa oleva Maria (Elena Leeve) osallistuu stand up -kurssille, ja päätyy aloittelevien koomikoiden kilpailukiertueelle. Seuranaan kiertueella Marialla on pieni, mutta keskenään erilaista komiikkaa tekevä joukko koomikoita (Saartamo, Lawson ja Sirje). Yhteinen kiertue sujuu sekalaisesti eivätkä ihmissuhteetkaan osoittaudu aivan yksinkertaisiksi. Kun kiertue ja kilpailu saa päätöksensä, ei Mariakaan ole enää entisensä.

Päähenkilöiden kiertue saapuu myös Turkuun, ja elokuvaa kuvattiin kevättalvesta ja kesäkuun alussa yhteensä viikon ajan Turun keskustan alueella.

""
Elokuvan kuvauksista osa tehtiin Turussa kevättalvella ja kesällä 2020. Kuva: Jouni Kuru.

Modernin komediaelokuvan ohjaa Reetta Aalto, helsinkiläinen elokuvaohjaaja, käsikirjoittaja ja kirjailija, joka tekee sekä fiktio- että dokumenttielokuvia. Aalto on Jussi-ehdokkaana parhaasta ohjauksesta osana Tottumiskysymys-episodielokuvaa, ja hänen esikoisromaaninsa Vadim julkaistiin kesäkuun alussa.

Kiertueelle osallistuvien näyttelijöiden lisäksi muissa rooleissa nähdään muun muassa Minna Kivelä, Heikki Silvennoinen, Satu Tuuli Karhu ja Miika Laakso.

Käsikirjoittaja on lukuisten komediasarjojen takaa löytyvä Anna Ruohonen, joka harrastaa stand upia ja on tehnyt noin 70 keikkaa eri puolilla Suomea.

Elokuvan kuvaukset päättyvät tällä viikolla Tampereella, ja ensi-illan ajankohta julkaistaan myöhemmin. Tapahtumat sijoittuvat Tampereen lisäksi myös mm. Turkuun ja Forssaan.

Elokuvan tuottaa Sari Lempiäinen Zodiak Finlandilta, ja sen levittää Nordisk Film. Elokuvan pääyhteistyökumppani on Film Tampere ja sitä ovat Suomen elokuvasäätiön lisäksi rahoittaneet Yle ja osana Turku Science Park Oy:tä toimiva Länsi-Suomen elokuvakomissio.