Aku Louhimiehen uusi elokuva kuvataan Turun saaristossa

  • Inka Kallénin ja Aku Louhimiehen käsikirjoittamaa ihmissuhdedraamaa kuvataan elokuussa
  • Elokuvatuotannossa pyritään eettisiin ja vastuullisiin valintoihin ja ratkaisuihin
  • Odotus tulee teatterilevitykseen alkuvuonna 2021

Aku Louhimiehen ensimmäinen pitkä elokuva katsojaennätyksiä rikkoneen Tuntematon sotilas -elokuvan jälkeen kuvataan elokuussa Turun saaristossa. Louhimiehen ja näyttelijä Inka Kallénin yhdessä käsikirjoittama intiimi ihmisuhdedraama Odotus nähdään elokuvateattereissa tammikuussa 2021. Kallén myös näyttelee elokuvan pääroolin Ellinä, joka käy suurta sisäistä kamppailua järjen ja tunteen ristiaallokossa.

Odotus on saanut innoituksensa Juhani Ahon vuonna 1893 julkaistusta romaanista Papin rouva. Tarinan hahmot ja ajattomat teemat rakkaudesta, rehellisyydestä ja onnellisuuden kaipuusta tuodaan nykyaikaan, keskelle poikkeustilan ympäröimää Suomen kesäistä saaristomaisemaa. Juhannusvieras kaukaa menneisyydestä laukaisee tapahtumien ketjun, joka koettelee päähenkilöiden valintoja.

""
Inka Kallén ja Aku Louhimies ovat käsikirjoittaneet Turun saaristossa kuvattavan elokuvan Odotus. Kuva Laura Malmivaara.

Odotuksen kuvausjakso on suunniteltu niin että se voidaan toteuttaa koronakriisin määrittämissä poikkeusoloissa työryhmän turvallisuudesta tinkimättä. Elokuvatuotannossa pyritään kaikilla tuotannon osa-alueilla eettisiin ja vastuullisiin valintoihin ja ratkaisuihin. Jotta elokuvan tekeminen ei lisää ilmakehässä jo liiaksi olevaa hiilidioksidia, tuotannon hiilijalanjälki kompensoidaan. Hiilijalanjäljen laskemiseksi ja kompensoimiseksi tehdään yhteistyötä suomalaisen Compensaten kanssa. Compensaten ylikompensointimallin ansiosta Odotus tuotetaan käytännössä hiilinegatiivisesti, eli se myös poistaa ilmakehästä tuotannosta aiheutuvat päästöt.

– Odotus tekee kunniaa Suomen saaristolle, ja elokuvan hahmot ovat valinneet ekologisen elämäntavan. Tuntuu tärkeältä, että rakennamme myös koko tuotannon niin että sen jalanjälki ympäristölle on mahdollisimman pieni. Teemme vastuullisia ja eettisiä valintoja tuotannossa käytettävän energian, kuljetusten ja materiaalien osalta ja kompensoimme tarvittaessa aiheuttamamme jäljen, valottaa myös yhtenä elokuvan tuottajana toimiva Aku Louhimies.

Odotus tulee teatterilevitykseen alkuvuonna 2021. Elokuvan pääyhteistyökumppani on C More ja se nähdään C More -suoratoistopalvelussa loppuvuodesta 2021. Elokuvaa tukee Turku Science Park Oy:n alaisuudessa toimiva Länsi-Suomen elokuvakomissio. Elokuvan tuottaa tuotantoyhtiö Backmann & Hoderoff.