Turun Eurooppa-foorumi toteutuu kaksipäiväisenä tapahtumana 27.–28.8.2020

  • Eurooppa-foorumi järjestetään myös tänä vuonna elokuun lopulla
  • Keskustelua tulevaisuudesta käydään Suomen 25-vuotisen jäsenyyden ja koronan nostamien teemojen pohjalta
  • Kaikki tilaisuudet ovat seurattavissa myös verkossa

Eurooppa-foorumi on valtakunnallinen kansalaisjärjestöjen ja julkisen vallan yhteistyöstä syntyvä keskustelufoorumi. Se järjestetään tänäkin vuonna elokuun viimeisellä viikolla – kaksipäiväisenä tapahtumana 27.–28.8.2020.

Tapahtuman suunnittelussa ja toteutuksessa noudatetaan valtioneuvoston ohjeita ja osallistujarajoituksia, ja turvalliset etäisyydet sekä hygienia varmistetaan. Keskustelu Euroopan nykytilasta ja tulevaisuudesta siis jatkuu tänäkin vuonna.

"
Keskustelua Turun Eurooppa-foorumin Talouspäivässä vuonna 2019.

– Suomi on ollut yhden sukupolven – 25 vuotta – EU:n jäsenmaa. On aika keskustella, minkälaisessa Euroopassa Suomi ja suomalaiset elävät, toimivat ja menestyvät seuraavat 25 vuotta. Tämä poikkeuksellinen kevät on haastanut meidät kaikki pohtimaan tulevaisuutta eli sitä, mitkä asiat meille todella ovat tärkeitä. Siitä keskustellaan Turussa elokuun lopulla, sanoo Eurooppa-Foorumi Turussa ry:n puheenjohtaja VTT Anders Blom.

Eurooppa-foorumin ohjelma julkistetaan kesäkuun alussa. Kaikki ohjelma striimataan viime vuosilta tuttuun tapaan ilmaiseksi. Live-tilaisuuksiin voi lähettää kysymyksiä ja kommentteja Turun Eurooppa-foorumin mobiilisovelluksen ja Twitterin kautta. Keskustelut tallennetaan, ja ne ovat katseltavissa myöhemmin muun muassa YouTubesta.

Tätä on Eurooppa-foorumi Turussa:

  • Eurooppa-foorumi on Turussa vuosittainen poliittisen sesongin avaus, jossa pohditaan Suomen roolia Euroopassa ja Euroopan unionissa. Tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2018.
  • Eurooppa-foorumi tarjoaa ajankohtaista EU-tietoa sekä edistää avointa, tutkittuun tietoon perustuvaa laajaa keskustelua kansalaisten ja päättäjien kesken.
  • Vuoden 2018 Eurooppa-foorumin aikana järjestettiin yhteensä 30 tilaisuutta, joissa sadan asiantuntijan ja vaikuttajan kanssa keskusteli lähes 2000 kansalaista. Eurooppa-torin tapahtumiin osallistui lisäksi tuhansia kansalaisia.
  • Vuonna 2019 ohjelmajärjestäjien määrä lähes kaksinkertaistui, ja erillisiä tapahtumia oli kolmen päivän aikana yli 50. Lähes kahden sadan asiantuntijan ja vaikuttajan kanssa keskustelemassa oli 6000 osallistujaa niin paikan päällä kuin verkon välityksellä.
  • www.europeforum.fi