Suomen paras Nuorkauppakamari tulee Turusta

  • Suomen parhaana ja kansainvälisimpänä nuorkauppakamarina on palkittu Aurajoen Nuorkauppakamari
  • Ensimmäistä kertaa tunnustukset osuivat samalle Nuorkauppakamarille
  • Aurajoen Nuorkauppakamari on toiminut aktiivisesti myös koronakriisin aikana mm. #autayrittäjää -kampanjalla

Aurajoen Nuorkauppakamari palkittiin Suomen 68 Nuorkauppakamarin joukosta sekä parhaasta että kansainvälisimmästä toiminnasta. Lasten vaalit, jossa ANKK oli myös mukana, palkittiin parhaana yhteistyöprojektina 27 nuorkauppakamarin toteutuksena. Yhteistyöprojekti sai myös Senaatin palkinnon. Suomen Nuorkauppakamarit jakavat vuosittain neljä palkintoa henkilökohtaisesta menestyksestä: ANKK jäsenistä Jutta Ruusunen palkittiin kunniamaininnalla vuoden nuorkauppakamarilaisena ja Jenni Lukka pääsi vuoden tulokkaiden kärkikolmoseen.

– Palkintojen määrä kansalliselta tasolta on ennätyksellinen. Ensimmäistä kertaa kamarimme historiassa saimme palkinnot parhaasta ja kansainvälisimmästä Nuorkauppakamaritoiminnasta. Nämä ovat suuri kunnia koko kamarille. Tästä on ilo jatkaa ja seuraavaksi tavoittelemme Euroopan parhaimman Nuorkauppakamarin titteliä, iloitsevat ANKK:n puheenjohtaja Samuli Tuomikoski ja viime vuoden puheenjohtaja Maria Arjonen.

– Nuorkauppakamaritoiminta perustuu aktiivisen kansalaisen konseptin ympärille, jossa kannustamme jäseniä vaikuttamaan omaan paikallisyhteisöönsä, Arjonen kertoo.

– Viime vuonna kamarimme järjesti useita merkittäviä koulutuksia, projekteja ja jäsenaktiivisuudessa rikottiin useita ennätyksiä.  Ensiluokkaiseksi nimitetyssä projektitoiminnassa keskeistä on oli Turun talousalueen saavutettavuus, jonka puitteissa on tehty yhteistyötä myös Varsinais-Suomen liiton kanssa. Samoin edistimme yhteistyötä Turun kaupungin kanssa esimerkiksi matkailun saralla.

Tuomikosken mukaan Suomen parhaana palkitun kamarin toiminnassa keskeistä on aina ollut merkityksellisyys.

– Käyttääkseen vapaa-aikaansa Nuorkauppakamaritoimintaan jäsenen on koettava toiminta tärkeäksi. Esimerkiksi tämän vuoden toiminnassa on jo nähty, miten ratkaisu koronan kaltaiseen poikkeustilanteeseen voi levitä yhdestä kamarista Suomen muihin kamareihin. Olimme #autayrittäjää -kampanjallamme ensimmäisinä rakentamassa kohtaamispaikkaa yrittäjien ja potetiaalisten asiakkaiden välille tilanteessa, jossa kaupankäynti yllättäen mutkistui. Nuorkauppakamarilaiset vastasivat tilanteeseen myös skaalaamalla koulutustoimintaansa ennennäkemättömiin mittoihin. Koulutusmaraton Togehternet24h kesti 24 tuntia ja keräsi osallistujia yli 80 maasta. Tällaiset esimerkit havainnollistavat hyvin Nuorkauppakamarien verkoston skaalautuvaa toimintaa ja yhteiskunnallista vaikutuskapasiteettia, Tuomikoski pohtii.

Aurajoen Nuorkauppakamari on Turussa toimiva voittoatavoittelematon järjestö, joka kuuluu kansainväliseen Nuorkauppakamareiden verkostoon. Nuorkauppakamari on nuorten aikuisten kansainvälinen kouluttautumisjärjestö. Se pyrkii vaikuttamaan yhteiskuntaan kehittämällä jäsentensä johtamistaitoa, sosiaalista vastuuta, yrittäjyyttä ja kansainvälisyyttä. Suomessa toimii 68 paikallista nuorkauppakamaria ja varsinaisia jäseniä on noin 2200. Maailmanlaajuisesti Nuorkauppakamarissa on yli 150 000 jäsentä. Nuorkauppakamarin kansainvälisiä jäseniä ovat olleet esimerkiksi Bill Clinton, Kofi Annan, Jacques Chirac ja Al Gore.