Haku kesän 2020 Startup Journey -ohjelmaan on auki

  • Boost Turku ry:n kiihdytysohjelma toteutuu korona-aikaan sopeutetulla mallilla
  • Pelialan startupeille tarjolla on oma rinnakkainen polkunsa
  • Haku kesän ohjelmaan on alkanut ja jatkuu 20.5. saakka 

Boost Turku ry on yrittäjyysjärjestö opiskelijoille ja tutkijoille. Toiminta on Turku Science Park Oy:n tukemaa. Boost on järjestänyt kesäisin liikeideoiden kasvuun ja yrittäjien valmennukseen suunnattua kiihdytysohjelmaa jo vuodesta 2011 lähtien. Startup Journey on kaikille avoin ja maksuton englanninkielinen valmennusohjelma, minkä aikana osallistujien ideoista kehitetään kannattavaa startup-bisnestä ja kartoitetaan tapoja saada yritykselle sijoittajia ja rahoitusta. Startup Journey alkaa heinäkuussa ja haku ohjelmaan on nyt auki. Hakuaika päättyy 20.5.2020.

Viikko-ohjelma alkaa liiketoiminnan ja yrityksen perustamisen perusteista ja päättyy ainutlaatuiseen Demo Dayhin, jossa kaikki tiimit pitchaavat yritysideansa yleisölle. Matkan varrella opiskellaan myös mm. tuotteistamista, verkostoitumista, markkinointia sekä brändäystä ja talouslaskemia. Aiheilla on vaihtuvat valmentajat, jotka ovat alojensa huippuosaajia.

Koronan vuoksi valmennukset ja tapaamiset toteutetaan onlline muodossa.

Peliyrityksille oma polku yhteistyössä Turku Game Hub HIVE kanssa

Startup Journeyn alla oli viime vuonna ensimmäistä kertaa koskaan kaksi eri ohjelmaa: liiketoimintaohjelma ja peleihin erikoistunut ohjelma nimensä mukaisesti peli-ideoille, joista haluttiin kehittää liiketoimintaa. Erityisesti pelialalle tähtäävä ohjelma koettiin tarpeelliseksi muodostaa omaksi polukseen, koska ala eroaa muusta liiketoiminnasta merkittävässä kohdassa: peli itsessään ei ratkaise mitään ongelmaa toisin kuin sovellus tai jokin laite tai palvelu, mutta silti kuluttajat ovat valmiita käyttämään rahaa peleihin.

""
Vuoden 2019 Boost Startup Journeyn voittajatiimi oli MORE.

Yhteistyössä pelialan yhteisön Turku Game Hub HIVE:n kanssa peliohjelma tarjoaa paljon käytännön kokemusta ja oppeja kokeneilta pelialan yrittäjiltä. Tiimien päävalmentajana toimii Jami Andersson.

– HIVE tekee joka päivä Suomen ennätyksen olemalla pisimpään olemassa ollut pelialanyhteisö. Haluamme tarjota yhteisömme voimaa uusille tiimeille ja olla tukemassa yrittäjien ensimmäisiä askelia. On hienoa päästä mukaan Journeyhin ja nähdä eturivistä miten peliala kehittyy, Jami Andersson kertoo.

Jami on itse myös osallistunut Startup Journeyhin ja voittanut ohjelman pääpalkinnon 2016 peliyrityksensä Morrow Gamesin kanssa. Voiton jälkeen tiimi on mm. julkaissut oman pelin ja tehnyt useita asiakashankkeita.

– Saimme Startup Journeysta paljon apua matkamme alkutaipaleella ja nyt on meidän vuoromme auttaa seuraavat tiimit kohti menestystä.

Haku liiketoiminnan ohjelmaan tästä linkistä

Haku peliyritysten ohjelmaan tästä linkistä.

Hakuaika Startup Journeyhin umpeutuu 20.5.2020.
Kysyttävää? Ota yhteyttä Boost Turkuun: board@boostturku.com